Hrvatski Fokus
Kultura

Emocionalo slikarstvo Ivane Jovanović Trostmann

Slikarica portretira odabrane likove onako kako ih doživljava, s ljubavlju, punim srcem

 
 
Akademska slikarica iz Dubrovnika, suvremena je hrvatska likovna umjetnica. Izlagala je na brojnim samostalnim izložbama u domovini i u inozemstvu. Autorica je složenog opusa u kome se posebno ističu ciklusi krajobraza, mrtvih priroda ali i sakralni.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/06/IMG-20200524-WA0032-660x450.jpg
Tijekom posljednjih godina privukla je znatnu pozornost javnosti svojim iznimnim izložbama, riječ je o bliskim, rekli bi i svakodnevnim motivima, koje pažljivo i odmjereno slika na platnima, u akrilu i ulju, od nekoliko cvjetova u vazi, u polutami sobe, preko mirnih, arkadijskih krajolika do sakralnih motiva, od živopisnih anđela, različitih biblijskih tema, ali ipak najčešće Isusa Krista.
 
Temeljna odlika slikarstva Ivane Jovanović Trostmann jest izrazit emocinalni pristup, otvorenost motivu uz dubok doživljaj, sve izrečeno suptilnim kolorom, smirujućim ugođajem. Slikarica portretira odabrane likove onako kako ih doživljava, s ljubavlju, punim srcem.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/06/IMG-20200524-WA0011-1024x1365.jpg
Njezino je sakralno slikarstvo jasno, bez prijepora, toplo, ljudsko, snažno doživljeno. Autorski izričaj Ivane Jovanović Trostmann, vrlo je zaseban, posve osebujan u aktualnoj likovnoj produkciji. Slikarica se ne obazire na raznolike, nazovi „moderne“ pristupe sakralnim motivima, ona slijedi tradiciju, iznimno osjećajno s jasnom prepoznatljivošću uz originalni, svježi autorski rukopis.
 

Miroslav Pelikan

Povezane objave

DNEVNIK KAZALIŠNOG BRODA – Jedan posve nestandardni događaj

HF

Nekoliko impresija Mladena Žunjića

hrvatski-fokus

Romski jezik

HF

Fascinacija i okupacija fenomenom prostora

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više