Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Moramo se riješiti Plenkovićeve diktature!

Koji su Einsteinovi "drugi"?

 
 
U Hrvatskoj vlada diktatura kakvu, ni najveći ljudski um nije mogao predvidjeti. Nije mogao predvidjeti diktaturu samouništenja Hrvata. O tom fenomenu Albert Einstein svojevremeno je rekao: „Postojeće stanje ne mogu promijeniti oni koji su ga stvorili, moraju doći drugi.“ Pa u ovom slučaju, Einsteinov „dolazak drugih“ koji će maknuti one koji provode plan samouništenja Hrvata nije moguć. Iz više razloga. Kao prvo, tko (što) i gdje su ti drugi koji bi trebali maknuti one prve? U sustavu? U Hrvatskoj? Jasno, oni su izvan sustava. I nije moguće pokrenuti nikakve promjene izvan sustava. Začeci promjena moraju nastati u sustavu. Što se i dogodilo. Prvi je počeo mijenjati stanje Vladimir Nazor. Iz sustava. Zbog jezika. Nastavio Miroslav Krleža. Isto iz sustava. Isto zbog jezika. Nastavili Proljećari i Franjo Tuđman. Isto iz sustava.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2020/07/41WBH7BeZTL.jpg
Više je vrijedio jedan glas (Miroslav Krleža) iz sustava nego milijun glasova izvan sustava. I izvan Hrvatske. Drugo, dolazak drugih, nije moguć bez krvi i revolucije. Ostaje nam samo pravosuđe i zdrav razum u borbi protiv samouništenja Hrvata. Ne zbog micanja svih koji su stvorili to stanje, nego zbog njihova poraza na sudu, zbog njihova poraza pred zdravom pameti. Što bi u konačnici bilo njihovo micanje. Što bi bilo lako da imamo pristup HRT-u. Kad nemamo, treba pritiskati HAZU i Institut Ivo Pilar da rade svoj posao. Od HAZU-a i Instituta Ivo Pilar treba tražiti egzaktne odgovore na prozirne ideološke laži koje su uzrok stradanja. Ne samo Hrvata. Gdje se mogu koristiti krajnje negativni pojmovi, kao… bezumlje, perverzija, idioti i hohštapleri. Za promotore diktature samouništenja Hrvata. Rotiranja politike za 180 stupnjeva, ideološkog nasilja i znanstvenih kontroverzi.
 
Kao: „Prestanak Drugog svjetskog rata (rat ustaša i partizana)“, Jasenovac: „logor smrti“, „Indoktrinacija mladih Hrvata za tajno crtanje zabranjenih simbola na javnoj površini“, „Treći put“, „Razbijanje HSP-a, Anto Đapić“ i „Revizija“. Dok Rusi svake godine na trgu Crvene armije u Moskvi slave dan pobjede nad Hitlerom, i dok svake godine Saveznici iz Drugog svjetskog rata slave dan D (iskrcavanje na Normandiju, oni koji svake godine idu na komemoraciju u Jasenovac, Srb i Brezovicu, kao svoj politički program obećavaju „Zaustavljanje Drugog svjetskog rata (ustaša i partizana) u Hrvatskoj“. I bez pokazivanja (ruskog) oružja, i bez slavljenja dana D, mir poslije oružanog rata je nastavak oružanog rata. U moderno doba, i igrani film je nastavak oružanog rata. Pa je potrebno nekoga pitati, jesu li filmovi Neretva i Okupacija u 26 slika nastavak Drugog svjetskog rata? Ili nešto drugo? Odnosno, je li drama Obitelj Zec, filmovi Brešanovi Svjedoci, „15 minuta do dvora na Uni i Dnevnik Dijane Budisavljević; nastavak Domovinskog ili Drugog svjetskog rata? Da, da, Hrvatski državni Sabor, hrvatsku Vladu, HAZU i Institut Ivo Pilar treba pitati, je li film Dnevnik Dijane Budisavljević nastavak Drugog svjetskog rata? Odnosno, je li film Dnevnik Dijane Budisavljević srpski ratno-huškački pamflet protiv Hrvata? Kao i drama Obitelj Zec? Jasno da jest. To je sve za pravosuđe. To su sve srpski ratno-huškački pamfleti u Hrvatskoj.
 
Ako je Jasenovac bio „Logor smrti“, ako je u Jasenovcu „holokaust dosljedno proveden“, zašto Ante Pavelić, kao najveći saveznik Adolfa Hitlera, kako kažu hrvatski znanstvenici, nije izveden na sud u Nürnbergu? I zašto Simon Wiesenthal nije tražio niti jednog političara i generala NDH? Postoji li „Treći put“ između Vukovara (Bleiburga) i Srba („ustanak u Srbu“)? Što je to „Indoktrinacija mladih Hrvata ustaštvom“? Često na televiziji, na nekoj javnoj površini u Hrvatskoj vidimo slovo U sa križićem, kukasti križ i neki ružni grafit. A nikad se ne kaže tko je to nacrtao. Samo što čujemo je „Jačanje fašizma-ustaštva u Hrvatskoj, kojega treba najoštrije osuditi“. Što moramo povezati s terorizmom. Naime, kada se u svijetu dogodi neki teroristički akt, osumnjičeni… ETA, AL KAIDA; ili prihvati ili odbaci odgovornost za dotični terorizam. Stoga moramo pitati Antu Đapića, Antu Prkačina i Ružu Tomašić, (koja je počela kao pravašica), prihvaćaju li oni odgovornost za sve te grafite, svastiku na Poljudu i onu predstavu u Kustošiji. I znanost bi morala pojasniti slučaj „Indoktrinacija mladih za tajno crtanje zabranjenih simbola na javnoj površini“.
 
Kakve koristi ima HDZ od Đapićeva (Anto Đapić) razbijanja HSP-a? Kada na svim političkim izborima u Hrvatskoj 150.000 glasova desnice „ode u vjetar“. A kažu da je HSP privjesak HDZ-a, te da je Anto Đapić HDZ-ov agent u HSP-u. Kakve koristi Hrvatskoj od Ruže Tomašić, od njezina nošenja ustaške odore u Kanadi? Zbog čega moram navesti jednu zgodu. Koju sam, čini mi se čuo na TV Kalendaru. Kada se u Njemačkoj (Berlinu), u 19. stoljeću jedan postolar dočepao odore njemačke vojske, i visokih činova. Na gradskom trgu, paradira vojna jedinica. I postolar u odori, sa visokim činom stane pred njih. Normalno, oni stanu, jer postolar ima viši čin od njihova zapovjednika. I postolar ih otjera u postaju. I iz postaje uzme što ga je bilo volja. A njemački car pohvali postolara zbog stege u njemačkoj vojsci. A Ruža Tomašić u Kanadi u ustaškoj odori? Je li Ruža sa ustaškom odorom zaustavila policiju u Torontu? Što je Ruža bila za Kanađane koji su je gledali u crnoj robi? Valjda i u Kanadi ima dimnjačara. Sigurno se i u Kanadi netko uhvati za botun kada vidi dimnjačara. Nisu Brunu Bušića i mnoge Hrvate ubili zato što je nosio crnu košulju i vikao za dom, nego zato što su iznosili istinu o Juri Francetiću koji je nosio crnu košulju. Dakle, suprotan režim od nošenja crne-ustaške odore, poslije Jure Francetića. Da je Vladimir Putin pustio „zadomaše“ na SP u Rusiju 2018. Hrvatska, sigurno ne bi bila u finalu…
 

Jure Vukić, Tribanj

Povezani članci

Fašistička okupacija Hrvatske je na djelu

HF

Gdje leže uzroci Predsjednikove popularnosti?

HF

Lignja nam mozak friga

HF

Đikićevsko rušenje Plenkovićeve Vlade

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...