Hrvatski Fokus
Religija

Barack Obama srušio papu Benedikta XVI.?

Talijanski nadbiskup tvrdi da je papa Benedikt XVI. odstupio zbog političkih pritisaka

 
 
Talijanski nadbiskup blizak papi Benediktu XVI. tvrdi da su politički pritisci, među kojima i pritisak tadašnje Obamine administracije imale direktan utjecaj na odluku da papa Benedikt XVI. odstupi sa svoje pozicije 2013. godine. „Nije slučajnost da su određene katoličke skupine u Americi zatražile od predsjednika Trumpa da oformi povjerenstvo koje bi istražilo je li administracija Baracka Obame vršila pritisak na papu Benedikta XVI., kao što je objavljeno putem Wikileaksa.“ Nadbiskup Negri referira se na pismo koje je dio američkih katolika poslao predsjedniku Trumpu sa zahtjevom da nova administracija istraži jeli bivša vlast u suradnji sa drugim političkim faktorima imala utjecaj na odluku o abdikaciji pape Benedikta XVI.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2020/07/GTY_obamas_vatican_sr_140326_16x9_992.jpg
U pismu između ostalog stoji: „Imamo razloga vjerovati da je promjena vlasti u Vatikanu inscenirana od strane Obamine administracije. Vjerujemo da je papa Benedikt XVI. abdicirao pod vrlo neobičnim okolnostima, te je zamjenjen papom čiji je očiti zadatak oformiti duhovnu komponentu radikalne ideologije međunarodne ljevice.“ Tijekom američke predizborne kampanje prije četiri godine otkriveno je da je John Podesta, voditelj kampanje Hillary Clinton, potaknuo stvaranje lažnih katoličkih organizacija sa ciljem promicanja liberalnih ideja i zagovaranja ciljeva Demokratske stranke.Među mnoštvom Podestinih emailova koje je objavio Wikileaks, jedan je sadržavao izvješće organizacije Catholics in Alliance for the Common Good, kriptokatoličke organizacije koju je stvorio Podesta sa ciljem poticanja revolucije unutar same Katoličke crkve.
 

Breitbart, https://tribun.hr/talijanski-nadbiskup-tvrdi-da-papa-benedikt-xvi-odstupio-zbog-politickih-pritisaka/

Povezani članci

Ubijene svećenike prikazivalo se kao suradnike ustaškog režima

HF

Pedeseta obljetnica Franjevačke gimnazije Poljud-Split

HF

Bergoglijeva protumisija u Kanadi

hrvatski-fokus

Armenska prvostolnica

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...