Hrvatski Fokus
Kultura

Slikareva soba

Žunjićev opus broji niz ciklusa, povezanih različitim apstraktnim vrlo razigranim formama

 
 
U posljednjih je nekoliko godina, zagrebački slikar Mladen Žunjić, osvojio je znatne simpatije i svakako izazvao značajan interes javnosti za svoje djelo, niz ciklusa, najvećim dijelom s nefigurativnim motivima, izvedenih u ulju i akrilu na velikim formatima platna, u pravilu od jednog metra na više.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2020/08/IMG-20200720-WA0008.jpg
Ukupni ciklus Mladena Žunjić ponajprije je iznimno prepoznatljiv po svom snažnom, eruptivnom koloru, po slikama  na kojima se ističu dominantne boje, u kompozicijama izrazite nazočnosti fluktuirajuće energije. Njegov opus broji niz ciklusa, povezanih različitim apstraktnim vrlo razigranim formama, koje se istodobno i spajaju i razdvajaju, i stvarne su i nestvarne, ali većinom sve vrlo životvorne.
 
Nekoliko slika iz brojnih ciklusa slikar je povezao u jednu, sasvim jedinstvenu cjelinu i nazvao je jednostavno Slikareva soba. Iako naizgled vrlo različite, slike su i vrlo bliske i slične, temeljene na kretanju boja i oblika, procesima izazvanih silnom  energijom koja nezaustavljivo izvire iz svih segmenata slike.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2020/08/IMG-20200720-WA0010.jpg
Kompleksni opus Mladena Žunjića svakako je vrlo zasebna pojava u domaćoj aktualnoj produkciji, temeljen na svakodnevnom radu, i na neprestanom istraživanju raznolikih slikarskih mogućnosti.
 

Miroslav Pelikan

Povezani članci

Žena može sve

HF

Izložba ‘Ništa se ne baca’ na splitskom Peristilu

hrvatski-fokus

Izbor impresivnih crno bijelih fotografija

HF

Izložba Tatjane Hlačer u Studiju Hani

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...