Hrvatski Fokus
Kultura

Denisova Modra i Crvena jezera

Na Kujundžićevim slikama priroda je posve sačuvana, nedrnuta, utjecaj čovjek je zanemariv, ovo su ulja iskonskog krajolika

 
 
Denis Kujundžić iz Imotskoga, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, slikar iznimna i kompleksna opusa, posvećenog mnogim morskim ali i kontinentalnim motivima, posebice njegova rodna kraja, prostora u kome živi i djeluje. Nedavno je predstavio devet novih ulja na platnu s motivima svoga zavičaja, rekli bi najprije i neponovljivog kolorizma.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2020/08/modro-jezero.jpg
U središtu zanimanja slikara su dva dragulja, dva jezera, Modro i Crveno. Jezera na slikama Denisa Kujundžića okružena su posebnošću svoje pojavnosti, ističe se njihova simboličnost, osobitost plave boje.
 
Novi ciklus nosi poznati i prepoznatljivi autorski karakter, slike odišu mirnoćom i gledatelj stječe dojam kako su ovi motivi iz zamišljene i nikada dosegnute Arkadije. Na Kujundžićevim slikama priroda je posve sačuvana, nedrnuta, utjecaj čovjek je zanemariv, ovo su ulja iskonskog krajolika.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2020/08/Imotsko-polje.jpg
Slikar svojim slikama, svojim promišljanjima svjedoči o ljubavi prema postojbini, prema naturi koja ga okružuje, u kojoj i on živi i djeluje, uvijek u skladu s njom. Novi ciklus slika slikara Denisa Kujundžića potvrdio je njegov neosporni talent i ispravnost autorskog kontinuiranog istraživanja, kako motiva tako i boja.
 

Miroslav Pelikan

Povezani članci

Osebujni slikarski ciklus Ivane Zerovnik

HF

Uvijek aktualni Veselko Tenžera

HF

Slikarsko djelo Ante Kaštelančića

hrvatski-fokus

Radost življenja u slikarstvu Josipa Trostmanna

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...