Hrvatski Fokus
Aktualno

IZDAJA I KARIKATURA – Od Šiljkovače do izdaje

Tomo Medved ili kako se prodati za šaku Judinih škuda

 
 
O Tomi Medvedu običan, pošteni i većinski hrvatski puk zadnjih mjeseci govori i piše najgore otkako se prodao za šaku Judinih škuda. Cijelo to vrijeme šutio je Medved, a i njegov šef Andrej Plenković iako javnost bruji i otvoreno osuđuje ovo izdajničko i jadno Tomino ponašanje. No, i tomu je došao kraj. Naslovnica Hrvatskoga tjednika na kojoj Plenković na karikaturi drži Tomu na uzici-lancu, a Tomo u ritmu pleše onako kako u bubanj svira Milorad Pupovac odjeven u srpsku narodnu nošnju. Naslovnica je pogodila "u sridu".
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/08/hg_tjednik.jpg
A nije se javio Tomo Medved. Nije se oglasio i pobunio onaj koji na karikaturi drži lanac u ruci, pobunio se umirovljeni general Josip Lucić s kojim smo uoči predizbornoga skupa HDZ-a ranih devedesetih postavljali klupe ispred pozornice na parkiralištu ondašnje Name u zagrebačkoj Dubravi. Lucić je osudio naslovnicu Hrvatskoga tjednika, a nismo ga čuli da je ikad osudio bilo koju naslovnicu velikosrpskih i četničkih Novosti bubnjara Milorada dok su puno puta ismijavali Franju Tuđmana, hrvatsku himnu, hrvatski grb, hrvatske svetinje… Nije se oglašavao Josip, a sada se oglasio… A oglasio se ne da zaštiti "lik i djelo" ministra Tome Medveda, nego najočitije po nalogu naredbodavca sa zagrebačkoga brdašca. Lucićevo obrazloženje da je naslovnica HT-a prikazala Plenkovićeva potrčka Tomu "na vulgaran način" ne stoji, jer onoga trenutka kada je do tada također umirovljeni general Medved ušao u politiku izložen je javnosti i nema nikakav medijski imunitet. Još je manje točna Lucićeva tvrdnja da se ne radi "samo o napadu na Medveda već i na hrvatsku Vladu i hrvatske branitelje", jer velika većina hrvatskih branitelja nikada nije niti bi prihvatila sramnu i izdajničku ulogu Tome Medveda da odlazi u Grubore sa srbijanskim ministrom Veranom Matićem i tim činom izjednačava srbijansku agresiju na Hrvatsku s nedokazanim ubojstvom tamo nekih civila.
 
Točno je, kako nas podsjeća i sam general Lucić, da je Medved od 1990. bio u ATJ Lučko i da je bio zapovjednik legendarnih Tigrova, ali upravo ta činjenica ne ide u korist ministra Tome. Naprotiv, upravo zbog toga nikada nije smio učiniti ovo što je učinio i čini zadnjih mjeseci kada se pretvorio u smokvin list izdajnika Plenkovića. I nije u pravu Lucić kada kaže da je slika s naslovnice "najsramotnija slika koju je vidio posljednjih 30 godina", jer su puno sramotnije i opasnije slike odnosno karikature, koje godinama, iz tjedna u tjedan, producira i širi bubnjar i dobošar Milorad u svojim Novostima. Spomenuo je Lucić i tzv. krizu zbog korone, koja je "urušila gospodarstvo". Nije korona kriza uništila gospodarstvo, nego vladajući koji su podlegli globalizacijskim lažima i mentorima iz Bruxellesa, Berlina, Pariza…
 
Dakako, Lucić nema opravdanje za Tomin sramni odlazak u Grubore jer ga je nemoguće naći. Pokušao je s nekakvim vraćanjem u prošlost optužiti sve nas koji čuvamo istinu o Domovinskom ratu i koji se nismo prodali za šaku vlasti i kilograme Judinih škuda. Činjenica je da je Tomo Medved iz Šiljkovače 1990. stao u prvi red obrane svoje domovine. Činjenica je da je bio ranjavan i da je višestruka žrtva srbočetničke agresije. I baš zato, ili baš zbog toga, nije smio poslušati savjete i naredbe lukavaca koji su – dok je branio domovinu – bili u JNA, Udbi, KOS-u ili Bruxellesu da otiđe u Grubore i tim činom poništi sve ono pozitivno što je učinio protekla tri desetljeća. I zato je ova karikatura – koliko god bila neprimjerena na prvi pogled – ustvari učinila više nego sva pisanja i prosvjedi da Medved i drugi njemu slični Plenkovićevi smokvini listovi više nikad ne izdaju svoju domovinu.
 

Pavao Blažević

Povezane objave

Nova Oluja s istoka

HF

Veliki je nered pod hrvatskim nebesima

HF

Svjetski dan hrane – 2018.

HF

Fašizam pod dirigentskom palicom države

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više