Hrvatski Fokus

ĆIRILIZACIJA HRVATSKE – "Hrvatska će biti prepuna dvojezičnih ploča"

 
 
Srbin Boris Milošević novi je potpredsjednik Vlade za društvena pitanja i ljudska prava. Rođen je 5. studenog 1974. u Šibeniku, sa prebivalištem u Zagrebu. Završio je Pravni fakultet u Rijeci 2000. godine i stekao zvanje diplomiranog pravnika. Radio je kao sudski pripravnik na Općinskom sudu u Benkovcu, i  2004. godine položio pravosudni ispit. Od 2007. do 2008. radio je u "zavjetrini" kao tajnik  općine Kistanje. Od 2008. do 2012. u Srpskom narodnom vijeću u Zagrebu bavio se pružanjem besplatne pravne pomoći. Od 2012. do 2016. obavljao je dužnost pomoćnika ministra u Ministarstvu uprave, gdje je rukovodio Upravom za politički sustav, državnu upravu i područnu (regionalnu) samoupravu. Od 2019. godine obavlja dužnost predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba i dužnost predsjednika Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu. Od 2016. do 2020. bio je zastupnik SDSS-a u Hrvatskom saboru, a obavljao je i dužnost predsjednika Kluba zastupnika SDSS-a. Bio je i potpredsjednik parlamentarnog odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, član Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/10/dobrica-cosic-jovan_raskovic_5a7c7f1a06110.jpg
U vrijeme kada je vladajuću većinu zajedno sa HDZ-om činio Most, Milošević se u Saboru nije registrirao niti jednom. Nije ga bilo. Dobivao je saborsku plaću na – ne rad! "Milošević je već bio pomoćnik ministra uprave u dva mandata i predsjednik Kluba SDSS-a u proteklom mandatu i opredjeljenje je da je u ovoj fazi potrebno dati priliku čovjeku koji ima više političkog iskustva, veću političku težinu i izabrani mandat", rekao je predsjednik te stranke Milorad Pupovac nakon što ih, Srbe kao manjince, Andrej Plenković pozvao u Vladu.
 
Činjenica da je samo 7,1 posto Srba glasalo je za manjinsku listu, a sam Milošević dobio je tek 7715 glasova birača! Srbi u Hrvatskoj uvijek su htjeli Veliku Srbiju na hrvatskom teritoriju i od nje ne odustaju. To neprestano dokazuju! Preuzimajući dužnost predsjednika Srpskog narodnog vijeća nakon 22-godišnjeg vođenja SNV-a Milorada Pupovca, 16. srpnja 2019. Milošević je izjavio: "Naša uloga u hrvatskom društvu je da gradi i spaja, a to može samo ako sačuvamo vlastito dostojanstvo i ostvarimo iskren dijalog, ‘bez fige u džepu’, s većinskim narodom". Pa da vidimo kako to kod mlađahnog Miloševića "bez fige u džepu" izgleda.
 
O "ljudskim pravima"
 
"Za društvo je važno da se Srbin brine o ljudskim pravima". Skandalozno! Srbin iz Srbije ili pripadnik srpske nacionalne manjine iz Hrvatske? Na osnovi čega? S kojim pravom? Kada pripadnika srpske manjine ima samo 4,36 posto, a većinskog hrvatskog naroda čak 90,42 posto prema popisu stanovništva iz 2011. godine? Što bi značilo da 186.633 pripadnika srpske nacionalne manjine brine o ljudskim pravima 3.874.321 Hrvata? I to u  Republici Hrvatskoj u kojoj su po Ustavu RH, svi pred Zakonom jednaki! Ili nisu?
 
Prema članku 3. Hrvatskoga Ustava: "Sloboda, jednakost, nacionalna ravnopravnost i ravnopravnost spolova, mirotvorstvo, socijalna pravda, poštivanje prava čovjeka, nepovredivost vlasništva, očuvanje prirode i čovjekova okoliša, vladavina prava i demokratski višestranački sustav najviše su vrednote ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava".
Članak 14. – "Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama.
Svi su pred zakonom jednaki". Koje je to ekskluzivno dobro da "Srbin brine o ljudskim pravima" kada smo svi pred zakonom jednaki i kada svi imamo jednaka prava i slobode? To je skandalozna i protuustavna izjava kojom jedan diplomirani pravnik sa položenim pravosudnim ispitom postavlja svoju nacionalnu manjinu na pijedestal i diskriminira većinski hrvatski narod i sve ostale pripadnike 21 ostalih nacionalnih manjina. I to "bez fige u džepu"?
 
"Najveći izazov će biti atmosfera u društvu koju stalno zagađuju razni politički akteri koji nemaju drugi politički sadržaj do dizanje tenzija protiv drugog i drugačijeg, najčešće Srba", zbori Milošević. A da nije upravo suprotno od tog što kaže Boris Milošević? Točno upravo je suprotno. Eto i samom ovom izjavom Boris Milošević upravo i diže tenzije protiv drugih i drugačijih, a to je većinski hrvatski narod! Pa bi tako Boris Milošević "prevaspitao" hrvatski narod kao politički komesari KPJ i izvodio ga na "pravi put" SNV-a po Memorandumu SANU-a 1 i 2! A pod pravim putem Partije podrazumijeva se da su Srbi "dobri, čvrsto na partijskoj liniji očuvanja jugoslavenskih  vrednota KPJ", a Hrvati "loši, nacionalisti, klerofašisti, obnovitelji NDH i samim time – ustaše"! A to konkretno znači da trebamo negirati velikosrpsku agresiju, pobunu Srba u Hrvatskoj i formiranje fantomske Republike Srpske Krajine, da zaboravimo na 15.392 poginula  hrvatska branitelja (Crkva Sv. Mati Slobode), zaboravimo na 402 poginule djece, na poginule civile, zaboravimo na ogromne ratne štete (prema podacima Državne revizije za popis i procjenu ratne štete izravna ratna šteta u Hrvatskoj u razdoblju 1990.–1999. godine iznosila je 236.431.568.000 kuna ili 65.350.635.000 DEM. Broj prognanika i izbjeglica u samoj Hrvatskoj smanjio se od 550 tisuća krajem 1991. godine na 386.264 u 1995. godini. Istodobno je broj izbjeglica u inozemstvu smanjen od 150 na 57 tisuća. Počevši od 1995. godine počinje masovan povratak prognanika i izbjeglica.
 
Govor mržnje
 
"Javni prostor nam je zagađen porukama mržnje i ne bi bilo dobro da žrtve takvih poruka, niti sama javnost, povećavaju prag svoje tolerancije na takve poruke", kaže Pupovčev nasljednik i dodaje: "Nebrojeno puno puta smo upozoravali na poruke mržnje, o povicima na utakmicama, o grafitima koji postaju sve ogavniji… Sve je to rezultat relativizacije i normalizacije ustašluka i pokliča mržnje koji iz ovakvih poruka prelazi u fizičko nasilje". A tko koristi govor mržnje? Pa upravo Milošević ovim svojim neutemeljenim i izmišljenim izjavama i tvrdnjama.
 
Milošević iuvođenju ćirilice kaže: "Inzistirat ćemo na tome da dvojezične ploče budu svuda. Treba učiniti sve, da ono što je zakonom propisano, da se ostvari u svim općinama i gradovima, a pogotovo da postignemo to da Hrvatske ceste na ulaze u naselja postave dvojezične natpise. To pitanje nismo stavili pod tepih i ono će u budućem razdoblju doći na dnevni red." A može li i trojezične i četverojezične ili 22-jezične koliko ima manjina u RH?
 

Lili Benčik

Povezane objave

Inu su 2003. prodali SDP i HNS

HF

Pupovče, u Vukovaru su fašisti ubijali Hrvate

HF

Komu služi Katolička Crkva u Hrvata?

hrvatski-fokus

Zoran je imao što naučiti u Japanu. Samo da zna slušati!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više