Hrvatski Fokus
Znanost

Koalicija liječnika protiv obveznog cijepljenja protiv gripe

Postoji jasan povećani rizik i veza između prethodnog cijepljenja protiv gripe i osjetljivosti na COVID-19

 
 
Približavanjem jeseni i hladnih dana, u medijima se sve češće poziva ljude da se u što većem broju odazovu cijepljenju protiv sezonske gripe. Prošlog petka, 9. 10. 2020. Hrvatski fokus objavio je tekst pod naslovom: „Cijepljenje protiv gripe više šteti nego što koristi: Belgijski zdravstveni djelatnici suprotstavili se vladinoj politici cijepljenja protiv gripe.“  Naime, belgijski zdravstveni djelatnici svoje protivljenje temelje, između ostalog, na istraživanju Pentagona čiji rezultati su objavljeni u siječnju 2020. i Hrvatski fokus je također tada o tome objavio tekst 16. 3. 2020.: „Interferencija virusa – cjepivo protiv sezonske gripe povećava rizik od infekcije koronavirusom.“
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/10/pic_docters_featured-800x417.jpg
Organizacija „Children's Health Defense“ čiji utemeljitelj je odvjetnik Robert F. Kennedy, ml. koji zajedno sa brojnim stručnjacima zastupa djecu i njihove roditelje koji su žrtve cjepiva i programa obveznog cijepljenja i bori se za istinu o cjepivima, objavila je 1. listopada 2020. tekst pod naslovom: „Koalicija liječnika požuruje Sveučilište u Kaliforniji da preispita obvezno cijepljenje protiv sezonske gripe.“
Naime, zbog naredbe o obveznom cijepljenju protiv sezonske gripe koje stupa na snagu 1. 11. 2020., „LIJEČNICI ZA INFORMIRANI PRISTANAK“ uputili su pismo Sveučilištu u Kaliforniji (University of California, UC) ili točnije, predsjedniku Upravnog odbora Sveučilišta (dr. Michael V. Drake, M.D.).  
 
Dr. Shira Miller, M.D., utemeljiteljica i predsjednica Liječnika za informirani pristanak (Physicians for Informed Consent) u pismu je, između ostalog, napisala:
„U ime stotina liječnika i znanstvenih članova Liječnika za informirani pristanak, pišem o našoj zabrinutosti jer tjelesni integritet studenata Sveučilišta u Kaliforniji, fakulteta i osoblja potencijalno se žrtvuju zbog nedavne odluke sveučilišnog Upravnog odbora o obvezi cijepljenja protiv gripe BEZ ČVRSTOG ZNANSTVENOG OPRAVDANJA.“
 
U pismu se nadalje kratko rezimiraju dostupni podatci, uključujući:
 
• Ljudi cijepljeni protiv gripe imaju 65 posto veću vjerojatnost da obole od neke druge respiratorne bolesti (tj. bolesti dišnih organa) koja nije uzrokovana virusima gripe ili bakterijama u odnosu na osobe koje nisu cijepljene protiv gripe.
• Postoji dokaz da cjepivo protiv gripe ne smanjuje hospitalizaciju.
• Ne postoji dokaz da cjepivo protiv gripe sprječava širenje virusa gripe.
• Cjepivo protiv gripe ne utječe na smanjenje upale pluća i smrtnost zbog gripe.
• Cjepivo protiv gripe ne uspijeva štititi od gripe gotovo u 65 posto vremena (sezone gripe).
• Pokazalo se da ponavljanje cijepljenja protiv gripe povećava vjerojatnost neuspjeha cjepiva protiv gripe.
• Sveukupne koristi cjepiva protiv gripe i politike cjepiva nisu jasni.
 
Navedeni slučaj protiv Sveučilišta u Kaliforniji usredotočuje se na znanstvenim dokazima. Tako na primjer dokazuje da je uvedena obveza Sveučilišta u Kaliforniji loša znanost, zapravo, mnogobrojne studije pokazuju da cjepiva protiv gripe 'pripremaju' (tj. oslabljuju) imuni sustav za prijemljivost na druge patogene mikroorganizme, uključujući i 30 posto povećani rizik za infekciju koronavirusom (COVID-19). Ova znanstvena stvarnost odredbu Sveučilišta u Kaliforniji za obvezu cijepljenja protiv sezonske gripe čini vrlo vjerojatnim, a ne manje vjerojatnim, posljedičnim pretrpanjem bolnica bolesnicima i s više oboljenja.
Učinak „patogene pripreme“ cjepiva protiv gripe o čemu vrlo detaljno izvještava organizacija „Children's Health Defense“ („Obrana zdravlja djece“) i Robert F. Kennedy, ml. došli su nedavno „pod paljbu“ kada je nova studija opovrgnula nalaz. No, valjanost suprotstavljene studije (koju će Sveučilište u Kaliforniji koristiti u odgovorima na tužbu „Children's Health Defense“) već su temeljito „demontirali“ drugi liječnici i znanstvenici, među kojima je i ugledni znanstveni istraživač dr. James Lyons-Weiler, Ph.D., autor i glavni urednik časopisa Znanost, Politika javnog zdravstva i Pravo (Science, Public Health Policy and the Law).
Dr. Weiler koji je upozorio „Children's Helth Defense“ na ovu studiju UC-a, ističe:
„Nezamislivo je zašto nisu mogli samo koristiti stvarne podatke.“ Njegova analiza također pokazuje više od onoga što autori studije nazivaju „gripom“ u prvoj i drugoj godini cijepljenja protiv gripe. Ovo je manipuliranje podatcima. Dr. Weiler također pita:
„Kakvi su bili rezultati u analizama, uključujući podatke za 2017.-2020., 2018.-2020., 2019.-2020. i samo 2020.?“ U neprilagođenoj analizi, dr. Weiler ukazuje da je jasan povećani rizik i veza između prethodnog cijepljenja protiv gripe i osjetljivosti na COVID-19.
„Među osobama s pozitivnim testom na SARS-CoV-2 vjerojatnije je da će pacijenti koji su 2019. bili cijepljeni protiv gripe biti hospitalizirani. Jednom hospitalizirani, vjerojatno će biti primljeni na odjel intenzive njege i umrijeti tijekom hospitalizacije,“ rekao je dr. Weiler te objasnio:
„Studija je trebala koristiti kovarijantu kao čimbenik su-rizika. Ako se radi drugačije, pretpostavlja se uzročnost kovarijacije/korelacije pretpostavkom, što je neopravdano.“
 
U dogovoru s dr. Weilerom, dr. Karen Felzer, Ph.D., nedavno je održala izlaganje u kojem je analizirala povećani rizik od COVID-19 s velikom odn. raširenom primjenom cjepiva protiv gripe na državnoj razini, identificirajući „prijelomnu točku“ pokrivenosti cjepivom protiv gripe od 45 posto do 50 posto kada stanovništvo postaje eksponencijalno ranjivije na COVID-19, druge bolesti, pa čak i smrt.
 
Dr. Felzer je utvrdila:
• Niske stope smrtnosti od COVID-19 zabilježene su u državama s niskim obuhvatom cjepiva protiv gripe, tj. gdje je procijepljenost manja, manja je i stopa smrtnosti od COVID-19.
• Visoke stope pokrivenosti cjepivom protiv gripe mogu pojedine slučajeve COVID-19 učiniti smrtonosnijima.
• Cjepivo protiv gripe također je u korelaciji s visokim brojem smrtnih slučajeva u 2017.
• Korelacija između pokrivenosti cijepljenima protiv gripe i smrtnosti od COVID-19 zabilježena je u SAD-u.
 
Izvor:
 
Children's Health Defense: „Coalition of Doctors Urge University of California to Reconsider Flu Vaccine Mandate,“ 1. 10. 2020.; https://childrenshealthdefense.org
 

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med.

Povezane objave

Umro akademik Vladimir Goldner

HF

Zabranjeni plastifikatori izazivaju brojne bolesti

hrvatski-fokus

Učenicima treba prenositi znanja i vrjednote

HF

Američka vlada i Pfizer opako su proizvodili i puštali koronavirus prije pandemije SARS-a 2003. i pandemije COVID-19 2020.

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više