Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Plenkovićev gospodarsko-politički nepotizam

Frano Luetić protupravno zaposlio premijerova šurjaka Ivana Maslaća

 
 
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je da je član Uprave Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić povrijedio načelo nepristranog postupanja time što je zaposlio premijerova šurjaka Ivana Maslaća na mjesto komercijalnog direktora. Povjerenstvo je utvrdilo da je Luetić počinio povredu načela savjesnog, odgovornog i nepristranog postupanja sklopivši ugovor o radu s bratom supruge premijera Andreja Plenkovića.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2020/10/735e9710b562fb0ee03bb04a1ae42b42_XL.jpg
Luetića je za mjesto člana Uprave trgovačkog društva Zračna luka Dubrovnik predložila Vlada, na čijem je čelu Plenković, u odnosu na kojega je Luetić u zavisnom položaju, objašnjavaju u povjerenstvu.
Dužnosnik Frano Luetić, član Uprave trgovačkog društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o, povrijedio je načela djelovanja propisana Zakonom o sprječavanju sukoba interesa, i to načela savjesnog, odgovornog i nepristranog postupanja.
 
"Ta povreda proizlazi iz sklapanja Ugovora o radu za radno mjesto direktora Sektora komercijalnih poslova od 19. ožujka 2018. temeljem diskrecijske ovlasti s osobom koja je u tazbinskom srodstvu s dužnosnikom Andrejem Plenkovićem, a s obzirom da je Frano Luetić povodom obnašanja dužnosti člana Uprave trgovačkog društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o., u podređenom i zavisnom položaju u odnosu na predsjednika Vlade koja sudjeluje u postupku njegova imenovanja", navodi se u obrazloženju Povjerenstva. Za povrjedu načela djelovanja nije predviđena mogućnost izricanja sankcije.
 

https://www.seebiz.eu/tvrtke/povjerenstvo-luetic-u-zaposljavanju-premijerova-sogora-povrijedio-zakonska-nacela/242077

Povezani članci

Što je poskupjelo, a što pojeftinilo?

HF

Muzej uja u Škripu

HF

Zašto koristiti ljepila?

HF

Nezaposlenost mladih uništava Hrvatsku

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...