Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

U čije ime Žigmanov pregovara s vlastima?

Na sve izbore na kojima je sudjelovao, izlazio je kao predstavnik beogradskih stranaka

 
 
Hrvatski demokratski forum izražava nezadovoljstvo zbog činjenice da na razgovorima o sastavu buduće Pokrajinske vlade AP Vojvodine hrvatsku zajednicu neovlašteno predstavlja Tomislav Žigmanov. HDF već dugo vremena upozorava javnost da hrvatska zajednica u Republici Srbiji nema legitimnog političkog predstavnika, a da to predsjednik DSHV-a pogotovo nije. Tomislav Žigmanov nikad u svojoj karijeri nije zatražio povjerenje Hrvata u Republici Srbiji, a na sve izbore na kojima je sudjelovao, izlazio je kao predstavnik beogradskih stranaka.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/10/IMG_20190615_145851_1.jpg
Na posljednjim izborima održanim 21. lipnja 2020. Tomislav Žigmanov je bio drugi na listi Ujedinjene demokratske Srbije koja je doživjela fijasko osvojivši manje od 1 posto glasova i nije ušla u parlament. Ako Žigmanov sudjeluje u političkim razgovorima na bilo kojoj razini, to može činiti samo u ime svoje liste koja se zove Ujedinjena demokratska Srbija. Hrvate predstavljati ne može.
 
Tomislav Žigmanov, kao čelnik grupacije koju sad već napuštaju i oni koji su do kraja vjerovali da je DSHV moguće mijenjati iznutra, ne uživa podršku zajednice u čije ime se kune u svojim izjavama za javnost. Uzurpirajući sve funkcije u hrvatskoj zajednici, uključujući i poluge upravljanja u HNV-u, uz netransparentno poslovanje u institucijama kojima rukovodi, on je pokazao da mu je od cijele priče o hrvatstvu važan jedino osobni, njegov interes.   Stoga sva njegova obećanja prema bilo kome, kao i svi njegovi dogovori s bilo kim, za Hrvate nisu validni i mi ih ne prihvaćamo. Također ne postoji mogućnost da bilo tko Hrvate uvjeri da su ustupci prema Tomislavu Žigmanovu ujedno ustupci hrvatskoj zajednici.
 

Zvonimir Perušić, Hrvatski demokratski forum

Povezane objave

Suvremeni usud gastarbajterskoga naslijeđa Hrvatske

hrvatski-fokus

Vršidba u Hrtkovcima

HF

Milivoj Mostovac – pravnik, politolog, poliglot, sveučilišni profesor

hrvatski-fokus

Što stari hrvatski tisak piše o istočnom Srijemu?

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više