Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

U čije ime Žigmanov pregovara s vlastima?

Na sve izbore na kojima je sudjelovao, izlazio je kao predstavnik beogradskih stranaka

 
 
Hrvatski demokratski forum izražava nezadovoljstvo zbog činjenice da na razgovorima o sastavu buduće Pokrajinske vlade AP Vojvodine hrvatsku zajednicu neovlašteno predstavlja Tomislav Žigmanov. HDF već dugo vremena upozorava javnost da hrvatska zajednica u Republici Srbiji nema legitimnog političkog predstavnika, a da to predsjednik DSHV-a pogotovo nije. Tomislav Žigmanov nikad u svojoj karijeri nije zatražio povjerenje Hrvata u Republici Srbiji, a na sve izbore na kojima je sudjelovao, izlazio je kao predstavnik beogradskih stranaka.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2020/10/IMG_20190615_145851_1.jpg
Na posljednjim izborima održanim 21. lipnja 2020. Tomislav Žigmanov je bio drugi na listi Ujedinjene demokratske Srbije koja je doživjela fijasko osvojivši manje od 1 posto glasova i nije ušla u parlament. Ako Žigmanov sudjeluje u političkim razgovorima na bilo kojoj razini, to može činiti samo u ime svoje liste koja se zove Ujedinjena demokratska Srbija. Hrvate predstavljati ne može.
 
Tomislav Žigmanov, kao čelnik grupacije koju sad već napuštaju i oni koji su do kraja vjerovali da je DSHV moguće mijenjati iznutra, ne uživa podršku zajednice u čije ime se kune u svojim izjavama za javnost. Uzurpirajući sve funkcije u hrvatskoj zajednici, uključujući i poluge upravljanja u HNV-u, uz netransparentno poslovanje u institucijama kojima rukovodi, on je pokazao da mu je od cijele priče o hrvatstvu važan jedino osobni, njegov interes.   Stoga sva njegova obećanja prema bilo kome, kao i svi njegovi dogovori s bilo kim, za Hrvate nisu validni i mi ih ne prihvaćamo. Također ne postoji mogućnost da bilo tko Hrvate uvjeri da su ustupci prema Tomislavu Žigmanovu ujedno ustupci hrvatskoj zajednici.
 

Zvonimir Perušić, Hrvatski demokratski forum

Povezani članci

Ringišpil

HF

Prokrijumčaren Zakon o azilu

HF

Đurđinu više dinara nego ostalim Hrvatima

HF

POGLED IZ TORONTA – Sve su izdali, narod, državu…

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...