Hrvatski Fokus
Aktualno

Neven Tudić na 27. slavonskom biennaleu

Tudićev rad pod nazivom Orkestar uvršten je u izložbu zajedno s radovima još 34 umjetnika iz Hrvatske i svijeta

 
 
Šibenski i brodarički likovni autor Neven Tudić ovih dana ima razloga za zadovoljstvo. Njegovo ime, naime, našlo se na popisu sudionika i izlagača na 27. slavonskom biennaleu, jednoj od najvećih žiriranih likovnih manifestacija u Hrvatskoj koju već tradicionalno organizira Galerija likovnih umjetnosti u Osijeku.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2020/11/15124420.jpg
Tudićev rad pod nazivom Orkestar uvršten je u izložbu zajedno s radovima još 34 umjetnika iz Hrvatske, Južne Koreje, Japana, SAD-a, Meksika, Brazila, Izraela, Letonije, Finske i Velike Britanije. Ocjenjivački sud Slavonskog biennalea izabrao ih je između 182 pristigle prijave. Tudić je svoj Orkestar, a riječ je o instalaciji koju čini desetak skulptura svirača, članova izmišljenog orkestra, izrađenih u stiroporu, osmislio kao odgovor na temu biennalea, sublimiranu u naziv Slika kao virus. Organizatori su time željeli potaknuti umjetnike da na svoj način progovore o sadašnjem vremenu, pandemiji i korona-krizi koje je, kako navode, "snažno uzdrmalo temelje demokratskog poretka, društva blagostanja i međuljudskih odnosa".
 
Ovogodišnji, 27. slavonski biennale otvara se 10. prosinca u osječkom Muzeju likovnih umjetnosti UMLU) i trajat će do kraja veljače sljedeće godine. Svi izloženi radovi, pa tako i Orkestar Šibenčanina Nevena Tudića, konkuriraju za nagrade, a uz Grand Prix biennalea bit će dodijeljeno još nekoliko nagrada i priznanja, među kojima je i Nagrada Vlastimir Kusik – samostalna izložba u produkciji MLU-a.
 

Marija Lončar, https://sibenski.slobodnadalmacija.hr/sibenik/kultura/izlozbe/sibenski-likovni-autor-neven-tudic-ovih-dana-ima-razloga-za-zadovoljstvo-njegovo-ime-naslo-se-na-popisu-sudionika-na-27-slavonskom-biennaleu-1053892

Povezani članci

Crkva i skandal seksualnog zlostavljanja

HF

U potrazi za izgubljenim Podgoranima

HF

Hrvatska vlada mora zaštititi ministra Hasanbegovića

HF

Poeta oliveatus je Zvonimir Sutlović

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...