Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Protiv “antisemitskih stereotipa”

Židovi u Švedskoj pozivaju društvene mreže da brišu objave o židovskom utjecaju i moći

 
 
Švedska Obrambena istraživačka agencija (FOI) navodi kako društvenim mrežama kruže teorije o tomu kakav utjecaj i moć u politici i financijama imaju Židovi u svijetu. Središnje židovsko vijeće odmah je pozvalo razne društvene mreže da takve objave obrišu i onemoguće ubuduće.
Aron Verständig, predstavnik Središnjeg židovskog vijeća za Švedsku izjavio je da je „zabrinut“ i „tužan“ zbog informacija koje se šire internetom o židovskom utjecaju i ogromnoj moći kojima kroje svjetsku politiku i financije. Prema novom izvještaju FOI-a, "antisemitski stereotipi" uvelike su zastupljeni na društvenim mrežama.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/11/F090110MA02.jpg
Oko 35 posto objava koje spominju Židove su negativne prema njima te u većini slučajeva govore o njihovoj moći i utjecaju. Međutim, ne radi se o objavama na poznatim društvenim mrežama kao što su facebook ili twitter, već o mrežama kao što su Gab, 4chan i /pol/, koje su postale alternativa za protivnike kulturološkog marksizma. Iz židovskih organizacija po običaju dolaze paranoične tvrdnje da bi širenje ovakvih informacija, čak iako su potkrijepljene evidentnim činjenicama, moglo dovesti do ionako stalnog rasta „antisemitizma“ i nasilnih djela prema članovima židovskih zajednica.
 
„Ovakve studije trebaju se iskoristiti kao alat za policiju i zakonodavce da da postave veće zahtjeve prema onima koji upravljaju takvom vrstom platformi. Oni imaju odgovornost u zaustavljanju širenja takve vrste opasnih teorija zavjere. Ova diskusija je prisutna već nekoliko godina u pogledu Twitter-a i Facebook-a, ali vidimo da postoje također i druge platforme, 4chan i Reddit, koje nisu preuzele istu odgovornost,“ izjavio je Verständig.
 

https://tribun.hr/zidovi-u-svedskoj-pozivaju-drustvene-mreze-da-brisu-objave-o-zidovskom-utjecaju-i-moci/

Povezane objave

Da se migracija ne može kontrolirati mit je koji iznose ljudi koji ne žele da se migracije kontroliraju

hrvatski-fokus

Forenzičke revizije županije Maricopa u Phoenixu u Arizoni  

hrvatski-fokus

Novinarstvo temeljeno na podacima koje je pomoglo razotkriti otok pod ruskim utjecajem

hrvatski-fokus

Peking prijeti Australcima

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više