Hrvatski Fokus
Feljtoni

Nepostojeća konstitutivnost Srba u Hrvatskoj (5)

Andrej Plenković legalizirao je i potvrdio velikosrpsku ideologiju!

 

SDSS godinama dijeli lekcije Hrvatima, sa svojim Biltenima prikazuje ih po svijetu kao zločince i progonitelje Srba, a osnovao ju je ratni zločinac, četnik, u okupiranom Vukovaru u tzv. Republici Srpskoj Krajini

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 

Andrej Plenković legalizirao je i potvrdio velikosrpsku ideologiju! Velikosrpsku agresiju je hrvatski narod već platio životima svojih najmilijih i razaranjem svoje zemlje i svojih domova, i još će umjesto agresora plaćat i za tragediju koju su oni izazvali i svojem narodu!

Bliži se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, ponavlja se  komemoracija kao u Gruborima! Hoće li SDSS opetovano izjednačavati žrtvu i agresora kao prošle godine kada je vijenac spustio u Dunav? Hoće, pridružit će mu se Milas. Pupovac i državni tajnik Milas bacaju vijenac za one koji su poginuli vršeći agresiju na Vukovar.

Hoće! Premijer Plenković je slavodobitno izjavio: “Mislim da je to jako važna poruka, na tragu naše politike pomirbe, gledanja u budućnost i suživota. S obilježavanjima koja su krenula dolaskom Borisa Miloševića u Knin i dalje zaokružujemo geste koje su važne i bitne za Hrvatsku u četvrtom desetljeću njezine demokracije”, podsjetivši da je to postao neradni dan zahvaljujući njegovoj Vladi. Koju poruku šalje Vlada RH i Premijer Plenković sa SDSS koalicijom i potpredsjednikom Vlade za socijalna pitanja, ljudska i manjinska prava  Borisom Miloševićem?

Užasnu poruku, opasnu poruku da se zločin isplati:

– možete nekažnjeno započeti pobunu protiv legalno i legitimno izabrane Vlasti države Hrvatske,

– možete okupirati 1/3 hrvatskog teritorija,

– možete razarati, ubijati hrvatski narod,

– možete hrvatske branitelje prokazivati i zatvoriti u logore u Srbiji,

– susjede mučiti, ubijati,

– sakrivati masovne grobnice,

– možete nakon završetka ratnih razaranja odnijeti hrvatsko kulturno blago i komplet arhivu iz Vukovarske bolnice u Beograd,

– možete neprekidno, godinama podrivati i blatiti po svijetu integritet i suverenitet države Hrvatske i to hrvatskim novcem sa svojim Novostima i Biltenima

– možete se rugati hrvatskoj himni,

– možete Hrvatsku nazivati “neizlječivo bolesna, sadistički izopačena, moralno destruirana i, u osnovi, zločinačka”

– možete o katoličkom vjeronauku u školama pisati i tom prilikom ga nazvali “primitivnim srednjovjekovljem”, a vjeroučitelje “luđacima” i “neoustašama”

– možete prijetiti “bobu bob, popu grob“

– možete pisati o ustaškom genocidu, kojeg nije bilo

– možete za prvog hrvatskog Predsjednika napisati “Normalni građani znaju da je samo obješeni Prvi predsjednik onaj koji nam danas treba.”

– možeš pisati i mi ćemo to financirati: „…Nezavisna Republika Hrvatska ima imalo integriteta i samopoštovanja, da je  dakle riječ o ozbiljnoj državi, a ne o maloj, pizdunskoj zajednici općina točno po mjeri svojih malih, pizdunskih ustaša“

– možeš pisati da je Hrvatska propali projekt

– ma sve možete, ako ste Srbin i član SDSS-a i ne ćete snositi nikakvu odgovornost, nikakve posljedice, jer će vam nakon protoka vremena Andrej Plenković i cijela hrvatska Vlada, sve velikodušno oprostiti!!

U ime pomirbe i suživota ne trebate se pokajati, ne trebate priznati agresiju, ne trebate platiti ratnu odštetu, kompletna Vlada RH sve vam kršćanski oprašta. Eto možete nekažnjeno, bez ikakvih posljedica, bez ikakve odgovornosti i dalje nastaviti blatiti Hrvate, pisati Biltene i dijeliti ih po svijetu, proglašavati Hrvate ustašama… Hrvatska Vlada i Plenković, pa čak i ministar hrvatskih branitelja, će sve to sa kršćanskim razumijevanjem  prihvatiti „koliko je bilo teško Borisu Miloševiću doći u Knin, na proslavu Oluje i koliko je SDSS-u bilo teško donijeti takvu odluku“ (Milorad Pupovac).

Ministar Medved je na komemoraciji u Gruborima izjavio: “Znamo da članovima obitelji nije jednostavno da budu danas ovdje, no danas su ovdje uz vas i zvaničnici Vlade, među kojima nema osobe koja u ratu nije izgubila najmilije. Hrvatska može i mora  graditi  društvo na pravednosti istine”.

Medved je naveo da je povjerenje zahtjevno i politički i psihološki, ali je nužno zbog budućnosti. “Vrijeme je da počnemo graditi našu budućnost na istini temeljenoj na činjenicama, na pronalasku svih nestalih. Otiđimo danas s porukom poštovanja i željom da tišinu koja vlada ovim mjestom zamjeni životna radost njegovih stanovnika”. Točno je rekao ministar Medved, da treba graditi društvo na pravednosti istine, ali koje istine? Zar „istine „SNV-.ovih Novosti i Biltena? Je li to ta „istina“ u kojoj se ni nakon famozne pomirbe ne prestaje sa optuživanjem Hrvata, sa nametanjem SDSS-ove „istine“, ne priznajući Hrvatima da budu što jesu, a da Srbi poštuju to što nisu“. Zar Srbi mogu biti ono što jesu, a  za Hrvate to ne vrijedi? Zar na taj način Srbi poštuju što nisu? Kako se može “graditi budućnost na istini“ koju SDSS ne priznaje:

– ne priznaje agresiju,

– ne priznaje oslobodilački Domovinski rat, za njih je to Građanski rat,

– ne priznaje hrvatsku državu, njima  je glavni grad Beograd

– ne priznaje hrvatska obilježja (u Negoslavcima se vije srpska zastava)

– ne priznaje ustroj hrvatske države, oni bi autonomiju ili federalizaciju Hrvatske

Milorad Pupovac u Hrvatskom saboru opet nameće svoje viđenje kako bi trebao izgledati ustroj hrvatske države, vrijeđajući i ponižavajući Hrvate: „Oni koji govore o hrvatsko-srpskoj koaliciji ne razumiju baš ništa. Ne razumiju što im se pred očima događa i što se zapravo događa u Hrvatskoj, niti znaju što je hrvatsko-srpska koalicija, jer bi s poštovanjem o tome govorili. Nama ne treba pseudosuverenizam! Imamo znakova i simbola koji su viška, koji odavno nisu trebali biti na tom prostoru…“. To je potvrda da nikakva pomirba nije moguća, jer Srbi ne priznaju pravo Hrvatima da urede hrvatsku državu bez njih, po svojem izboru (jer ne razumiju što se događa?). Po njemu Hrvati su glupi, ne razumiju „ srpske podvale“? Razumiju itekako dobro razumiju, samo vladajući političari ne razumiju vlastiti narod koji ih je izabrao i dao im povjerenje da vode hrvatsku državu.

Vlada RH i Plenković nameću pomirbu bez priznanja agresije, bez kajanja za zločine i razaranja, bez pravde za žrtve i bez kazne za zločince!

Pupovcu smetaju spomenici poginulima i ubijenima u velikosrpskoj agresiji, to treba maknuti, jer je to izraz „pseudosuverenizma“. A spomenici“ „srpskim junacima Šoškoćaninu i sličnima“ njemu ne smetaju? Prošle godine na obilježavanju Dana sjećanja… u Vukovaru Milorad Pupovac i njegova pratnja izveli su predstavu spuštanja vijenca u Dunav.

Milorad Pupovac je tada izjavio: „Najprije smo položili vijenac za Srbe koji su “stradali i ubijeni pred početak izbijanja sukoba”, zatim smo položili vijenac za ranjene, bolesne te za zaposlenike vukovarske bolnice koji su najprije zarobljeni, a potom ubijeni na lokalitetu Ovčara, a ovdje u crkvi Sv. Nikolaja zapalili smo svijeće za sve stradalnike, za sve žrtve, ljude koji su stradali u ratnom periodu u gradu Vukovaru i njegovoj okolici”

Milorad Pupovac točno izgovara onako kako  sam ja predvidjela bez preciziranja tko je započeo rat, agresiju i pobunu u samoj Hrvatskoj i sa kojim ciljem? Po njemu to su neke fantomske nedefinirane snage koje su došle i izazvale “bezumnu mržnju”, pale su odjednom “s Marsa” i počele ubijati? Zar doista prof. dr. Milorad Pupovac misli da smo mi Hrvati neuki, politički nepismeni i da ne vidimo njegovo manipuliranje, licemjerstvo i neprestano skidanje krivice za rat sa Srbije i pobunjenih Srba u Hrvatskoj? Ne mi ne znamo tko nas je napao, tko je ubijao, rušio i uništavao po Hrvatskoj? Ni jedan grad, ni jedno selo, ni jednu crkvu, bolnicu, ni školu hrvatski vojnik, ni hrvatski narod nije srušio topovskim ili tenkovskim granatama u Srbiji. Iz Hrvatske nisu tenkovi okićeni cvijećem išli za Srbiju rušiti srpske gradove i sela i ubijati srpsku ”decu” Već upravo suprotno. JNA i velikosrpski osvajači na Vukovar su ispalili više od 6,5 milijuna projektila. Srušili su vukovarsku ratnu bolnicu i gotovo sve  civilne objekte, nijedna kuća nije ostala cijela, a da za to nitko nikad nije odgovarao.

(Svršetak u sljedećem broju)

Lili Benčik

Povezane objave

Jesu li masoni retardirani, preprodavači kola ili sotonisti? (4)

hrvatski-fokus

Hrvatsko pravosuđe protiv hrvatskih branitelja (4)

hrvatski-fokus

SINARKIZAM – Krojenje svijeta (4)

HF

Ekshumacije partizanskih žrtava (8)

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više