Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Talijanski liječnici i pravnici tužili vladu

Bolesnici ubijani intenzivnom njegom i respiratorima

 

Istražitelj Paquale Bacco, zajedno s infektologom Giulio Tarrom i sucem Angelom Giorgiannijem, podnijet će tužbu protiv talijanske vlade na Europskom sudu zbog mjera poduzetih tijekom pandemije, zajedno s infektologom Giulio Tarrom i sucem Angelom Giorgiannijem, prenosi dokumentarac.com na temelju članka u talijanskim medijima ilgiorna.it

Medicinski istražitelj Paquale Bacco žalit će se državnom tužitelju u Rimu i žaliti se Europskom sudu protiv mjera koje je vlada Giuseppea Contea poduzela za vrijeme vrhunca pandemije u Italiji. Tri stručnjaka učinit će to putem svoje udruge L’Eretico, koja već broji oko 2.000 liječnika i pravnika.

Kako je objašnjeno u priopćenju za javnost, izvješće ističe brojne aspekte lošeg upravljanja krizama tijekom pandemije Covid-19 u Italiji, posebno s medicinsko-znanstvenog, epidemiološkog i pravnog stajališta. “Ubijali smo ljude, pa makar to bilo u dobroj vjeri, jer smo bili suočeni s novom situacijom, ali ICU je primijenio pogrješan tretman. Rečeno je da se ne koriste protuupalni lijekovi koji su sada osnova nove terapije. Nije se koristio heparin i provedena je duboka ventilacija respiratorima. Tijekom obdukcije vidio sam baze pluća Covidovih pacijenata i potpuno su izgorjeli jer je čisti kisik poslan pod određenim pritiskom stvarao prave opekline. Tromboembolija je nastala zato što kisik nije cirkulirao i zato što su pluća bila blokirana. Liječnici su slijedili vladine smjernice koristeći potpuno pogrješan protokol liječenja (op.p. Svjetska zdravstvena organizacija). Bilo je to poput liječenja dijabetičara šećerom – rekao je Pasquale Bacco za IlGiornale.it.

To nije sve. U optužnici se navodi i problem uporabe zaštitnih maski, “za koje Ministarstvo zdravlja samo predviđa moguće štetne posljedice po zdravlje (op. Cit. Nuspojave)”, kao i uporabe cjepiva. “Pogrješni dijagnostički pristupi, neprimjereni tretmani, zarazni pritvor i sigurnosne mjere koje su i danas na snazi: za stručnjake Eretico kršena su prava građana zaštićenih talijanskim Ustavom i međunarodnim pravom”, napisali su u napomeni Tarro, Bacchus i Giorganni. Pravni odbor L’Eretico već je pripremio obrazac koji građani mogu koristiti ili zatražiti od svog poslodavca (ili upravitelja škole, u slučaju škola) da preuzme građansku i kaznenu odgovornost za sve štetne posljedice po zdravlje koje proizlaze iz uporabe. ti proizvodi.” Sličan obrazac priprema se na odgovornost liječnika ili pedijatra, a prema slobodnom izboru pacijenta (i ASL prema liječniku) u kojega se primjenjuje obvezno cjepivo. Prema zakonu, informirana suglasnost pacijenta znači da liječnik mora navesti sve moguće štetne posljedice po zdravlje, tj. nuspojave koje mogu nastati liječenjem kako bi pacijent mogao odlučiti hoće li prihvatiti liječenje ili ne i njegove moguće štete, pišu suradnici. Obrasci se postavljaju na web mjestu udruge i “mogu se besplatno preuzeti”, kako kaže Bacchus.

Najgora stvar – zaključio je mrtvozornik – da se nitko nije ispričao zbog smrti (op. cit. Prouzrokovana pogrešnim protokolima o liječenju covid-19) (op. cit. Niti je za istu preuzeo odgovornost). Sada se uzima u obzir da su primijenjene pogrešne terapije, ali još nitko nije rekao “Nismo bili u pravu” – navodi stranica Dokumentarac.com.  (zosradio.ba, Tešanj, http://zosradio.ba/contents/29888)

Povezane objave

Sedam stupova mudrosti i Sedam sestara (2)

HF

I Rim se priključio osudi Turske

HF

Propali laboratorij globalističke utopije

HF

Nevidljivo carstvo: Uvod u “Temelje geopolitike” Aleksandra Dugina

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više