Hrvatski Fokus
Kultura

Nova izložba Zrinke Moslavac

To je svijet u mijenama, u stalnim promjenama, u kontinuiranom kretanju

 

Slikarica Zrinka Moslavac suvremena je hrvatska likovna umjetnica, autorica je zanimljivog opusa, većinom nefigurativnih motiva. Izlagala je uspješno na nekoliko samostalnih izložbi. Osmog siječnja predstavlja se u zagrebačkoj knjižnici Staglišće s izborom iz svog bogatog apstraktnog opusa, „Nemiri i vrludanja“. Riječ je o nizu akrila na platnu velikog formata s izazovnim temama uznemirenih volumena, prožetih snažnim energetskim gibanjima,koje možemo pratiti i ili uočavati u snažnim kolorističkim nanosima.

To je svijet u mijenama, u stalnim promjenama, u kontinuiranom kretanju, univerzum koji će pokazati dugo skrivano lice i napokon se razotkriti. Naravno, površine velikih formata doista su idealne za motive u kretanju i bilježenje njihovih vidljivih ali i nevidljivih tragova postojanja. Akrili Zrinke Moslavac dostojno se priključuju ekspanziji apstrakcije u posljednje vrijeme, gdje svaki autor svojim doprinosom učvršćuje temelje nefigurativnog slikarstva u neprekidnom istraživanju i motiva i boja i formata.

Miroslav Pelikan

Povezani članci

Faktologija Hansa Roslinga

hrvatski-fokus

Međunarodni dan materinskoga jezika

HF

Potencijal kulturnih i kreativnih industrija u gospodarskom oporavku

hrvatski-fokus

Mladen Bolfek – umjetnik širokih interesa

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...