Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Treba nam domišljatosti dunda Pere

Mađari su dokazali da su samostalan narod i da se znaju suprotstaviti velikima

 

Ova anegdota neka posluži kao alegorija. Brat moje bake, Petar R., služio je vojni rok za vrijeme Kraljevine kao bolničar. Bolesnici su se dosta tužili na njega, posebice radi nemara prema njima, jer je često “lumpovao”, odlazio u grad i slično. Općenito se ponašao cijeli život (94 godine) kao tipični Mediteranac. Doznavši da će bojnik doći u inspekciju, on je naredio bolesnicima da u krevetu budu u polusjedećem stavu i namazao im je čelo tekućim ljepilom, koja ne smiju curiti sa čela, davši im pritom i neku otopinu da ju drže u ustima jer da je tako naredio doktor. Bojniku (Majoru) je bilo čudno prilikom vizite da mladi muškarci stoje tako ozbiljno i mirno. Poslije se stvar doznala, ali Pero (u kasnijem životu Pero Amerikanac i dundo Pero) se snašao kao i uvijek.

Ova anegdota neka posluži kao alegorija. Tako i ove mjere kojima je čovječanstvo izloženo od SZO-a (WHO) me začuđuju i fasciniraju, naime u stoljeću znanosti da neko birokratsko tijelo kojemu je na čelu etiopski marksist (ne medicinar, biolog, kemičar) određuje mjere zaštite i mjere liječenja do te mjere apsurdno da se smatra kako su zbog pogrješnih lijekova i pretjerane uporabe respiratora mnogi pacijenti umrli. Malo je čudno da baš one visoko razvijene i liberalne zemlje koje se zalažu za eutanaziju i pobačaj sada u ime ranjive staračke populacije zatvaraju ekonomije i ulaze u proces koji će silno naštetiti malim i slabim državama, koji mladima oduzima mladost, koji upropaštava školstvo i zdravstvo, koji dovodi do porasta uporabe droge i alkohola, te psihičkih bolesti i obiteljskoga nasilja. Istodobno je virus uspio ući u staračke domove i bolnice, s tim da mnogim kroničnim i teškim bolesnicima bolničko liječenje nije omogućeno!

Stopa smrtnosti u EU-u i SAD -u je ista kao i prije COVID-a 19 (korona), statistike se ne razlikuju u državama koje su odbile poduzete mjere (Bjelorusija, Švedska), nije dokazana učinkovitost zaštitnih maski… U Francuskoj vrši se sudski pritisak na nobelovca J. L. Montagniera i vodećeg virologa Didiera Raoulta, biokemičara Fourtillana se zbog tvrdnje da je Pasteurov institut razvijao COVID 19, u staljinističkoj maniri strpava u ludnicu, odakle je oslobođen tek nakon dokazivanja tvrdnje!

Vidimo da znanstvenici ipak ne šute, npr. osim spomenutih Francuza tu je patolog iz Hamburga K. Püschel, dr. Wolfang Wodarg, niz ruskih liječnika, te u susjedstvu vrlo stručni makedonski pulmolog Velo Markovski, Srbijanac rodom iz Hrvatske dr. Branimir Nestorović koji je vrlo jaka, stručna i nezavisna osoba, te Srbijanka dr. Mila Alečković koja je tužila srpsko izdanje lista “Kurir” zbog blaćenja ugleda i iznošenja neistina! Ovo ističem kao primjer da male države mogu braniti svoje interese, pa i po cijenu konfrontacije s međunarodnom zajednicom, jer nije međunarodna zajednica vlasnik suvereniteta niti međunarodnoga prava.

Mi Hrvati smo sebe dovele do turizma kao jedinoga proizvoda, te građevine kao pratećega zla jer ona vuče spekulacije i nered u prostoru! Nije trebalo prodati državno zlato (Željko Rohatinski), privatizirati banke i hotele, prodati PLIVA-u i INA-u, uništiti domaću poljoprivrednu proizvodnju. Srbija kao zemlja naše veličine je značajan proizvođač hrane u svijetu, prema nekim među prvih 20 izvoznika hrane! https://www.jutarnji.hr/magazini/strah-od-gladi-mnoge-zemlje-zabranjuju-izvoz-poljoprivrednih-proizvoda-i-panicno-traze-nacin-da-sto-manje-ovise-o-uvozu-hrane-10265836

Hrvatski stručnjaci su se podijelili u mišljenjima, od podrške Ivana Đikića i Matka Marušića, (cjepivo O.K.) do negativnih stavova Gorana Radmana i Valerija Vrčeka. Zanimljivo je da će Rusi i Kinezi rabiti klasično cjepivo, Turci će uvesti cjepivo iz Kine, Mađari iz Rusije, a RNK cjepivo iz SAD-a rabit će Europljani. Ne ulazim u stručne polemike i preskačem funkciju ubikvitina, mogućnosti djelovanja cjepiva na posteljicu ili stvaranje karcinoma jer nisam stručan, te ne ulazim niti u garancije, odgovornosti, nejasnoće i kratkoće rokova već ukazujem na nešto što me čudi. Naime, ako ne prebolim tu vrstu gripe sada kada je mogu izdržati bez poteškoća, zar da je dobijem kao stariji čovjek kada će (budem li živ) tijelo biti znatno slabije.

Koliko dugo traje imunost na gripu poslije uzimanja cjepiva? Nekoliko mjeseci? Nakon zakuhavanja tolikih ratova od Balkana do Libije i Sirije te Iraka, nakon uvoženja migranata među kojima su potencijalni teroristi, ali i potencijalni ubirači socijalnih davanja i plućni bolesnici, nakon apsolutne pasivnosti u borbi protiv droga, kladionice, gladi i siromaštva ne mogu vjerovati WHO-u, UN-u, MMF-u i drugim tijelima. Mađari su dokazali da su samostalan narod, s Rusima grade nuklearku, kupuju INA-u, blokiraju proračun EU-a i ne pristaju na promjenu stanovništva i svjetonazora! A što ćemo mi i Petar Amerikanac iz anegdote ne znam, nisam na Petrovu mjestu, niti imam njegovu glavu, niti njegovo iskustvo – samo znam da našoj državi i cijelome svijetu treba bolesničko pomazanje, a možda i egzorcizam!

P.S. Podsjećam da je zahvaljujući sumnjivim poštanskim glasovima i koroni koja je zaustavila senzacionalni rast američke ekonomije i vraćanje novca i tvornica iz Kine, predsjednik Donald Trump “izgubio” izbore. Podsjećam da su laboratoriji u Kini, SAD-u i Francuskoj povezani s koronakrizom, jer bolest nije prešla sa šišmiša na ljude, već “pobjegla” iz laboratorija, podsjećam da su dobitnici krize velike banke, farmacija i informatička branša… Sapienti sat!

Teo Trostmann

Povezane objave

JUNAK NAŠEGA DOBA – Stipe Mesić ili Nasrudin-hodža

hrvatski-fokus

I ja sam “zloduh prošlosti”!

HF

Čudna logika zemlje Niskozemske

hrvatski-fokus

Knjiga protiv gubitnika, a na čast i slavu pobjednika

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više