Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Hoteli na Kanarima preplavljeni afričkim migrantima!

Samodestrukcija u ime humanizma

 

Hotelijeri s Kanarskih otoka zahtijevaju od službenog Madrida da poštuje ranije usvojenu odluku prema kojoj ilegalni afrički migranti s početkom 2021. moraju napustiti tamošnje hotele i turistička odmarališta. Španjolska vlada smjestila je preko 6000 ilegalnih migranata u 17 hotela i turističkih kompleksa. Političari su rekli kako se radi o privremenoj mjeri,  usvojenoj zbog pandemije i nedostatka odgovarajuće infrastrukture za smještaj sve većeg broja izbjeglica iz Afrike, koja će trajati do kraja prosinca prošle godine. Kao rezultat toga, više od 21.000 migranata, uglavnom Marokanaca i zapadnoafrikanaca, stiglo je u Karipski arhipelag do sredine prosinca.

Posljednjih dana njemački mediji opisuju frustraciju stranih turista koji ljetuju u skupim hotelima otoka Gran Canaria, smještenim uz hotele s ilegalnim migrantima. Prema hotelijerima, crni migranti “stvaraju ozračje nesigurnosti na otocima”. „Strani gosti, uglavnom iz Njemačke, Velike Britanije i Nizozemske, susreću afričke izbjeglice iz obližnjeg hotela, što kvari blagdansko raspoloženje. Dva svijeta se sudaraju…“, izvijestio je “Der Spiegel“.

Lokalni turistički djelatnici i stanovništvo strahuju da će se ovo stanje negativno odraziti na turistički imidž Kanarskih otoka. “Smještaj ilegalnih migranata u hotelima prijeti Kanarskim otocima kao turističkoj i sigurnoj destinaciji za odmor”, rekao je predstavnik Udruge za ugostiteljstvo i turizam u Las Palmasu, Nicolas Villalobos. Mnogi turoperatori upozoravaju kako će, ako se ova situacija ne promijeni, turiste usmjeravati drugdje. To se već dogodilo s grčkim otokom Lesbos i talijanskim otokom Lampedusa, koji su nestali s turističkih karti svijeta, postavši utočišta za ilegalne migrante s Bliskog istoka i Sjeverne Afrike.

Irina Meter, https://www.geopolitika.news/vijesti/samodestrukcija-u-ime-humanizma-hoteli-na-kanarima-preplavljeni-africkim-migrantima-kolaps-turizma/

Povezani članci

Slovenske vanjskolitičke neprilike

HF

Kineski laboratorij u Wuhanu dio je Glaxosmithklinea, koji pripada Pfizeru!

hrvatski-fokus

Dva moćnika – Putin pobjednik

HF

Državnički govor Donalda Trumpa

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...