Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

SIP je namjerno lažirao izbore u Mostaru

Vodstvo SIP-a BiH mora odstupiti i odgovarati za kriminalne radnje koje su omogućili

 

Svi javni istupi glavnih organizatora kriminalne krađe izbora u Mostaru ne mogu sakriti njihovu odgovornost što je integritet izbornog procesa duboko kompromitiran i da stanovnici Mostara ni 27 dana poslije održavanja izbora ne znaju rezultate izbora i zašto se njihova izborna volja ne poštuje. Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH ima ključnu odgovornost u narušavanju integriteta ovog izbornog ciklusa koji je nakon 12 godina neodržavanja zahtijevao visoku razinu pripreme.
Predsjednik SIP-a BiH pokušava „pilatovskim“ pranjem ruku i prebacivanjem odgovornosti na administrativni dio i biračke odbore skrenuti pozornost sa propusta i odgovornosti koju ova institucija ima. Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH ima obvezu da izvijesti nadležne institucije ukoliko uoči nepravilnosti u izbornom procesu i poduzme sve radnje da ih otkloni, a ne da te nepravilnosti potiče i štiti. Zbog toga je njegova odgovornost najveća, ali očito zbog načina na koji je došao u ovu instituciju i na njezino rukovodeće mjesto misli da je iznad zakona, umjesto da odgovara zbog propusta za koje je izravno odgovoran. Onaj tko je duboko narušio izborni proces ne može postati spasitelj istoga, a upravo to nezakoniti predsjednik SIP-a BiH i pokušava prikrivanjem svih kriminalnih radnji onih koji su sebi dopisivali glasove i krali volju i demokratsko pravo svim stanovnicima Mostara. Još jednom pozivamo dotičnog gospodina, nelegalnog predsjednika SIP-a BiH, i aktualne članove da podnesu neopozive ostavke i prestanu prikrivati teška kaznena djela.
Već nekoliko dana prije održavanja izbora u Mostaru upozoravali smo na organizirane radnje i planove, a nakon održavanja izbora tražili od svih nadležnih institucija da zaštite izborni proces i volju birača. Za naš zahtjev nije bilo podrške niti razumijevanja od Središnjeg izbornoga povjerenstva BiH, ali ni od političkih subjekata koji danas pokušavaju na sve moguće način, ne razmišljajući o posljedicama svoje tadašnje šutnje, zaštititi isključivo svoj izborni rezultat.
Medijski istupi koje vidimo ovih dana služe samo za skretanje pozornosti sa organiziranog kriminala koji se dogodio na gradskom području Jug, jer se fokus stavlja na neregularnosti u borbi za osobne preferencije pojedinih kandidata, a ne na zaštiti  izborne volje stanovnika grada Mostara i cjelokupnog integriteta izbornog procesa. 
Kao izborni pobjednik i stranka kojoj su stanovnici Mostara dali najveće povjerenje na ovim izborima, ustrajat ćemo na zaštiti volje svih građana i raskrinkavanje kriminala u režiji određenih političkih stranaka potpomognuti SIP-om BiH. Odgovorne osobe se ne će moći sakriti iza zabrinutosti, naknadne pameti ili nacionalnih interesa. 

GO HDZ BiH Mostar

Povezane objave

Bošnjaci su u Neumu ustrajali na unitarnoj državi

hrvatski-fokus

Bošnjački sabor je Alijina varka

HF

Cilj im je istrjebljenje malobrojnijeg hrvatskog naroda

HF

Europski korijeni islamskog radikalizma

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više