Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Neka Bog čuva Podravku iz ‘kandži’ predatorice Martine Dalić

Ovo je nova potvrda kako se Plenković miješa čak i u rad privatnih tvrtki

 

Imenovanje/nametanje Podravki Martine Dalić za predsjednicu Uprave ove naše veoma uspješno poslujuće tvrtke, je dvojbeno iz nekoliko razloga.

– Kao prvo, potvrđuje se da Plenkoviću ne treba ništa vjerovati, budući da je samo prije koji dan izjavio pred novinarima da se on ne miješa u rad javnih institucija, a sada se pokazuje da se miješa čak i u rad privatnih tvrtki, ‘gurajući’ osobno Martinu Dalić  na vrh upravljačke strukture Podravke!

– Kao drugo, znajući da je Martina Dalić, direktno ili indirektno, imala ‘svoje prste’ i u ‘izručenju’ INE MOL-u, i u angažiranju grupe Borg u aferi Agrokor, a ni njoj, ni Plenkoviću nije nikada palo na pamet da Martina Dalić preuzme upravljanje nekom tvrtkom kojoj je odista trebala pomoć za ‘ozdravljanje’ poslovanja, poput brodogradnje ii tekstilne industrije, već se stalno na neki način ‘muvala’ oko funkcija gdje su novci do kojih se može ‘doći’, upitno je zašto je upravo ona odabrana da vodi Podravku?

Velika je vjerojatnost da je Martina Dalić ‘delegirana’ da vodi Podravku sa ciljem izvlačenja što više novaca iz Podravke za krpanje Plenkovićevog „uspješnog“ vođenja državnih poslova, da bi se „dokazalo“ da je Podravka nerentabilna, i da je treba prodati nekom stranom investitoru, komu Podravka smeta kao konkurencija na tržištu prehrambenih prerađevina. Kao što je Martina Dalić „dokazala“ kako bi cijelo hrvatsko gospodarstvo ‘propalo’ da nije potrošeno nekoliko milijardi kuna za inozemne savjetnike i za honorare grupe Borg, ‘dokazat’ će i da Podravku valja prepustiti nekom stranom investitoru, i da su domaći mirovinski fondovi pogriješili ulaganjem u Podravku, pa ih treba spašavati prodajom Podravke.

Držim da ovo za sada izgleda poput loše prognoze, ali vrijeme će pokazati, kao i u slučaju INE i Agrokora da Martina Dalić nije rješenje za naše gospodarske i ine probleme, već je ‘majstorica’ za stvaranje problema, pa zato držim da samo Bog može spasiti Podravku, iz ‘kandži’ predatorice Martine Dalić!

Laslo Torma

Povezane objave

Uništili sela – dobili požare

HF

Zagrebački dalmatinski Makedonac iz Nigdjezemske

HF

Nema demografske obnove!

HF

Ljubo Jurčić je Mađarima potpisao Inu

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više