Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Plenković i njegovi poslušnici od Hrvatske napravili močvaru

Izborom Zlate Hrvoj-Šipek za glavnu državnu odvjetnicu, politika je izabrala poslušnika

 

Andreja Plenkovića su 2016. godine ciljano i planski instalirali, nominirali za predsjednika HDZ-a, a onda i Vlade RH i to interesne skupine (ruski investitori, a što su podržali i određeni lobiji u Europskoj komisiji), sve to iz razloga izuzetne važnosti za kontrolu koja bi se upravo u interesu tih skupina uspostavila nad ekonomskim i političkim procesima u Republici Hrvatskoj. Zadatak je bio:

  1. da se na ključne funkcije u državi dovedu poslušnici, svi oni koji nisu poslušnici kompromitirati i uništiti;
  2. vrijednu imovinu koja je u vlasništvu hrvatskih investitora i RH prenijeti u posjed stranim interesnim skupinama (ruskim investitorima);
  3. kako bi sve to mogao provesti Plenković je ukinuo vladavinu prava u Republici Hrvatskoj.

Za ostvarenje cilja predsjednik Vlade RH Plenković trebao je ovladati između ostaloga i tužiteljstvom. Iz toga razloga Plenković je smijenio već dvojicu neposlušnih glavnih državnih odvjetnika i imenovao treću glavnu državnu odvjetnicu. Svi se sjećamo imenovanja na sjednici Sabora RH od 18. svibnja 2020. sadašnje glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek. Tada je u javnosti prevladavao stav da je „politika izabrala poslušnika“. Između ostalih i predsjednik RH Zoran Milanović je izrazio neslaganje sa načinom na koji je to izvedeno.

Sada ta poslušnica glavna državna odvjetnica, Zlata Hrvoj-Šipek, zajedno s još nekoliko suradnika (kopirajući Plenkovića) eliminira vladavinu prava i svojim svjesnim odlukama čini neprocjenjivu nacionalnu štetu Republici Hrvatskoj i čitavoj Uniji. Vezano uz pravnu i društvenu močvaru u koju nas je Plenković sa svojim poslušnicima doveo evo nekoliko činjenica:

  1. Plenkovic i grupa BORG po unaprijed pripremljenome planu daju nalog odvjetniku ruskih VTB Banke i Sberbanke Borisu Šavoriću i javnom bilježniku Stjepanu Šaškoru da pripremi UGOVOR gdje će se nakon iznude (ucjene) društvo Agrokor prenijeti bez naknade s Ivice Todorića na bilježnika Stjepana Šaškora uz supotpis VTB Banke, Sberbanke i Plenkovića.
  2. Da je žena Stjepana Šaškora, Željka Šaškor, prijateljica i zamjenica glavnog državnog odvjetnika RH Zlate Hrvoj-Šipek koja je bila u tijeku s događajima koji su se zbivali.
  3. Ovdje imamo činjenicu da je Stjepan Šaškor sa ženom Željkom Šaškor, zamjenicom glavnog državnog odvjetnika RH tajno i svjesno sudjelovao u teškim kriminalnim radnjama, ali i u prikrivanju Plenkovića i ruskih investitora VTB Banke i Sberbanke vezano za iznuđivanje Ivice Todorića da preda društvo Agrokor bez naknade. A uz sve to Plenković koristi svoju državničku i političku funkciju za realizaciju svog kriminalnog cilja.

Kolegica Zlate Hrvoj-Šipek, Mirela Alerić Puklin, koja od prvoga dana najmanje tri godine radi na predmetu istrage protiv Ivice Todorića i drugih, u konačnici i potpisuje optužnicu u aferi Agrokor i daje novinarima sljedeću izjavu: „Novac pronađen u mojem stanu, kojeg koristi i moj suprug, nije novac Dragana Kovačevića, kojeg osobno i ne poznajem, već je to novac mog supruga…“. Ako bi ovo bila istina da ona i njezin suprug u svome stanu imaju milijune kuna u gotovini, a da kod mene i mojih kolega nakon 30 godina rada nije našla ni jednu jedinu kunu neprijavljenih novaca, što da ja kao građanin kažem…?

U javnome prostoru se govori o trenutno velikoj trgovini (pojedinih kandidata s politikom), pa i svojevrsnom ratu za čelne pozicije nekoliko sudova u RH. Tu Plenković mora imati poslušnike da bi se pokušao zaštititi od progona. Za jednu od tih funkcija predsjednika Vrhovnoga suda RH svjedoci smo i javne polemike koju vode predsjednik RH Milanović i Plenković. Sada nakon javnoga priznanja DORH-a da posjeduje kaznenu prijavu protiv jednoga od predloženih kandidata Državno sudbeno vijeće za predsjednika Vrhovnoga suda RH, postavlja se čitav niz pitanja, ali jedno je ključno: je li Plenković nešto htio predsjedniku Milanoviću provuci ispod radara? Jesu li Plenković, ali i članovi Državnoga sudbenoga vijeća imali informaciju o prijavi za osnovanu sumnju jednoga od kandidata? Jedna velika močvara u koju je čitava Hrvatska i njezini građani.

Ivica Todorić, https://www.facebook.com/ivica.todoric.official

Povezane objave

Susret s Vukovarom 1998.

HF

Pomognimo hrvatskom branitelju

HF

Nebo ljubavi Ivane Jovanović Trostmann

HF

»Vječni zaljubljenik« o. Ivona Ćuka

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više