Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Plenković i njegovi poslušnici od Hrvatske napravili močvaru

Izborom Zlate Hrvoj-Šipek za glavnu državnu odvjetnicu, politika je izabrala poslušnika

 

Andreja Plenkovića su 2016. godine ciljano i planski instalirali, nominirali za predsjednika HDZ-a, a onda i Vlade RH i to interesne skupine (ruski investitori, a što su podržali i određeni lobiji u Europskoj komisiji), sve to iz razloga izuzetne važnosti za kontrolu koja bi se upravo u interesu tih skupina uspostavila nad ekonomskim i političkim procesima u Republici Hrvatskoj. Zadatak je bio:

  1. da se na ključne funkcije u državi dovedu poslušnici, svi oni koji nisu poslušnici kompromitirati i uništiti;
  2. vrijednu imovinu koja je u vlasništvu hrvatskih investitora i RH prenijeti u posjed stranim interesnim skupinama (ruskim investitorima);
  3. kako bi sve to mogao provesti Plenković je ukinuo vladavinu prava u Republici Hrvatskoj.

Za ostvarenje cilja predsjednik Vlade RH Plenković trebao je ovladati između ostaloga i tužiteljstvom. Iz toga razloga Plenković je smijenio već dvojicu neposlušnih glavnih državnih odvjetnika i imenovao treću glavnu državnu odvjetnicu. Svi se sjećamo imenovanja na sjednici Sabora RH od 18. svibnja 2020. sadašnje glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek. Tada je u javnosti prevladavao stav da je „politika izabrala poslušnika“. Između ostalih i predsjednik RH Zoran Milanović je izrazio neslaganje sa načinom na koji je to izvedeno.

Sada ta poslušnica glavna državna odvjetnica, Zlata Hrvoj-Šipek, zajedno s još nekoliko suradnika (kopirajući Plenkovića) eliminira vladavinu prava i svojim svjesnim odlukama čini neprocjenjivu nacionalnu štetu Republici Hrvatskoj i čitavoj Uniji. Vezano uz pravnu i društvenu močvaru u koju nas je Plenković sa svojim poslušnicima doveo evo nekoliko činjenica:

  1. Plenkovic i grupa BORG po unaprijed pripremljenome planu daju nalog odvjetniku ruskih VTB Banke i Sberbanke Borisu Šavoriću i javnom bilježniku Stjepanu Šaškoru da pripremi UGOVOR gdje će se nakon iznude (ucjene) društvo Agrokor prenijeti bez naknade s Ivice Todorića na bilježnika Stjepana Šaškora uz supotpis VTB Banke, Sberbanke i Plenkovića.
  2. Da je žena Stjepana Šaškora, Željka Šaškor, prijateljica i zamjenica glavnog državnog odvjetnika RH Zlate Hrvoj-Šipek koja je bila u tijeku s događajima koji su se zbivali.
  3. Ovdje imamo činjenicu da je Stjepan Šaškor sa ženom Željkom Šaškor, zamjenicom glavnog državnog odvjetnika RH tajno i svjesno sudjelovao u teškim kriminalnim radnjama, ali i u prikrivanju Plenkovića i ruskih investitora VTB Banke i Sberbanke vezano za iznuđivanje Ivice Todorića da preda društvo Agrokor bez naknade. A uz sve to Plenković koristi svoju državničku i političku funkciju za realizaciju svog kriminalnog cilja.

Kolegica Zlate Hrvoj-Šipek, Mirela Alerić Puklin, koja od prvoga dana najmanje tri godine radi na predmetu istrage protiv Ivice Todorića i drugih, u konačnici i potpisuje optužnicu u aferi Agrokor i daje novinarima sljedeću izjavu: „Novac pronađen u mojem stanu, kojeg koristi i moj suprug, nije novac Dragana Kovačevića, kojeg osobno i ne poznajem, već je to novac mog supruga…“. Ako bi ovo bila istina da ona i njezin suprug u svome stanu imaju milijune kuna u gotovini, a da kod mene i mojih kolega nakon 30 godina rada nije našla ni jednu jedinu kunu neprijavljenih novaca, što da ja kao građanin kažem…?

U javnome prostoru se govori o trenutno velikoj trgovini (pojedinih kandidata s politikom), pa i svojevrsnom ratu za čelne pozicije nekoliko sudova u RH. Tu Plenković mora imati poslušnike da bi se pokušao zaštititi od progona. Za jednu od tih funkcija predsjednika Vrhovnoga suda RH svjedoci smo i javne polemike koju vode predsjednik RH Milanović i Plenković. Sada nakon javnoga priznanja DORH-a da posjeduje kaznenu prijavu protiv jednoga od predloženih kandidata Državno sudbeno vijeće za predsjednika Vrhovnoga suda RH, postavlja se čitav niz pitanja, ali jedno je ključno: je li Plenković nešto htio predsjedniku Milanoviću provuci ispod radara? Jesu li Plenković, ali i članovi Državnoga sudbenoga vijeća imali informaciju o prijavi za osnovanu sumnju jednoga od kandidata? Jedna velika močvara u koju je čitava Hrvatska i njezini građani.

Ivica Todorić, https://www.facebook.com/ivica.todoric.official

Povezane objave

Dnevnik Romana Leljaka 7. II. 2017.

HF

Treba raskinuti sramotan sporazum s agresorom

HF

Jedini spasitelj Hrvata u Srbiji

HF

Grofica Marica u kazalištu Komedija

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više