Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Zbunjevački Dnevnik Jelene Tumbas Hajduković

I Mirko Bajić na hrvatskom, bunjevačkom Dnevniku

 

Svjedoci smo da takozvani Dnevnik na hrvatskom jeziku RTV2, čija je glavna urednica „bunjevačka Hrvatica“ Jelena (dovedena iz Subotice jer u Novom Sadu nema Hrvata za tako odgovorno mjesto), objavljuje sve što kaže „bunjevački Hrvat“ Tomislav iz Donjeg Tavankuta. A Jelena je u siječnju Tumbas, u veljači Hajduković, u ožujku opet Tumbas, pa ispočetka, što valjda također spada u bunjevačko zbunjivanje ili neku mimikriju.

No, zato je Tomislav stalno Šibicar (u bunjevačkom govoru ili na hrvatskom jeziku, Žigicar), odnosno uglavnom ne govori istinu, pa smo na današnjem (25. ožujak 2021.) Dnevniku na zbunjevačkom, pardon, hrvatskom jeziku imali (na osnovi toga što Žigicar laže) vidjeti i Mirka Bajića.

Kako sam u tom trenutku upalio televizor uplašio sam se da je Jelena konačno uspjela hrvatski „Dnevnik“ pretvoriti u bunjevački „Spektar“! Međutim, brzo sam vidio da za sada od toga nema ništa, ali je još više bilo ponižavajuće za sve nas Hrvate slušali demanti Žigicareve laži objavljene na „našem“ dnevniku!!! Uz ovo poniženje, nas Hrvate skroz zbunjuje to što je kada jedan Bunjevac drugom Bunjevcu kaže da je Hrvat, uvrijeda na nacionalnoj osnovi, a kada drugi Bunjevac prvom Bunjevcu kaže da je Hrvat, kompliment! Bunjevačka posla! Što mi Hrvati imamo s tim?!

Branimir Miroslav Tomlekin

Povezane objave

Letak

HF

(E)P(R)ILOG – Priča o Martini je i priča o Novom Sadu

hrvatski-fokus

Svi putovi vode u – Tavankut

HF

Hrvatska u službi “Srpskoga sveta”?

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više