Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Četvrt stoljeća dm-a u Hrvatskoj

Nagrada djelatnicima dm-a povodom 25. obljetnice poslovanja

 

Povodom obilježavanja 25. obljetnice poslovanja u Hrvatskoj, dm je djelatnicima isplatio novčanu nagradu ekvivalentnu vremenu provedenom u dm-u kako bi još jednom naglasio važnost njihove uloge u poslovanju tvrtke te im zahvalio na doprinosu uspjehu dm-a na hrvatskom tržištu.

„U ovih 25 godina dm je postao najuspješnija drogerija na tržištu i mjesto koje svaki dan posjeti više od 80 tisuća kupaca. Bez naših djelatnika, koji su najzaslužniji za rast i razvoj dm-a, njihovog truda i lojalnosti, 25 bi bila tek jedna brojka, a na ovaj način to je znatno, znatno više. Ovom nagradom želimo im zahvaliti što su dm-u omogućili da zauzme posebno mjesto u srcima naših kupaca i da sudjeluje u razvoju zajednice u kojoj poslujemo“, izjavio je Mirko Mrakužić, direktor dm-a.

Prva prodavaonica dm-a otvorena je u svibnju 1996. u Zagrebu, a dm danas posluje u 161 prodavaonici te je prošle godine otvorio dm online shop, postavši prva i jedina drogerija u Hrvatskoj koja nudi mogućnost kupnje preko interneta. U dm-u danas radi više od 1.600 djelatnica i djelatnika, a uz iznadprosječna primanja te brojne mogućnosti za profesionalni i osobni razvoj, dm im je osigurao i 10.000 kuna naknade za svako rođeno ili posvojeno dijete. Važnost kvalitetnog odnosa prema djelatnicima potvrđuje i nezavisno istraživanje portala MojPosao prema kojem je dm sedam puta proglašen najboljim poslodavcem i 11 godina zaredom poslodavcem prvog izbora.

U prošloj poslovnoj godini dm je u zajednicu uložio više od 2,1 milijuna kuna, a 25. obljetnicu poslovanja dm će obilježiti upravo u znaku pomaganja zajednici. Naime, dm je početkom godine osigurao sedam milijuna kuna za pomoć stradalima u potresu koji je pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolna mjesta. Dio sredstava namijenjenih oporavku potresom pogođenih područja dm će uložiti u provedbu natječaja {ZAJEDNO} za Petrinju, Glinu i Sisak u sklopu kojeg će podržati realizaciju odabranih projekata, kampanja, inicijativa i ideja za obnovu i razvoj potresom pogođenih područja.

Anđelka Felja

Povezani članci

Zašto ova vlast nema sredstava za branitelje i druge hrvatske potrebe?

HF

Iran spašava Armeniju

HF

Zaštitili smo samo devet proizvoda

HF

Udružuju se prijevoznici višegradskih država

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...