Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Velika podvala Ognjena Krausa, mrzitelja svega hrvatskoga

Njegova inicijativa je lažna i na štetu hrvatskoga naroda i države

 

Ognjen Kraus, predsjednik „Židovske općine Zagreb“, pokrenuo je inicijativu o promjeni Kaznenog zakona o zabrani isticanja obilježja nacionalsocijalizma, fašizma, ustaškog i četničkog pokreta. Nikome u demokratskom društvu nije zabranjeno pokrenuti neku inicijativu, ako je suština te inicijative demokratska! U ovom slučaju ne radi se o demokratskoj inicijativi, nego o inicijativi na štetu demokratske i europske Hrvatske, jer je prijedlog nepotpun. Naime potpuno je izostavljena zabrana komunističkih simbola, a hrvatski narod je bio velika žrtva komunističkog totalitarnog režima.

Dio političke „elite“ lijevog spektra, onog koji nikada Hrvatsku nije htio, odnosno dio jugokomunističke provenijencije okupio se oko Ognjena Krausa sa stvarnim ciljem da prevari hrvatsku naciju. Upravo zato i je prijevara, jer su predlagatelji ostaci političkih snaga koje Hrvatsku žele predstaviti kao sljednicu NDH, odgovornu za zločine počinjene u NDH. Današnja Hrvatska, članica je EU i stvorena je u nametnutom, obrambenom Domovinskom ratu od velikosrpske i JNA agresije. Hrvatska se kao članica EU treba držati EU Rezolucija i preporuka.

Vlada premijera Plenkovića koji je „veliki europejac“, požurila je nametnuti Istanbulsku konvenciju još u prvom mandatu, međutim Rezoluciju EU Parlamenta od 19.rujna 2019.godine o izjednačavanju svih totalitarnih zločinačkih režima, pa a među njima i  komunizma, ne žuri se provesti. Da ju je provela ova inicijativa ne bi ni bila potrebna. Evo tog prijedloga izmjene Kaznenog zakona: nakon članka 325. KZ-a dodaje se članak 325.a) “Isticanje obilježja nacionalsocijalizma, fašizma, ustaškog i četničkog pokreta ili režima” sa sljedećim tekstom: “Tko u javnom prostoru koristi, javno ističe, nosi na odjeći ili pokazuje u javnosti na drugi način simbole, parole, slogane, zastave, znakove, oznake, slike, imena, nadimke, nazive, pozdrave, pokliče, načine pozdravljanja, geste, odore ili njihove dijelove ili druga obilježja fašističkog, nacionalsocijalističkog, ustaškog i četničkog pokreta ili režima ili njihovih vodećih osoba ili postrojbi, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do tri godine”.

I sankcioniranje: “Tko kazneno djelo iz stavka 1. ovog članka počini putem tiskanih ili elektroničkih medija ili računalnih ili društvenih mreža, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do četiri godine. Tko proizvodi, skladišti, distribuira, prodaje, uvozi, izvozi, posjeduje u većim količinama ili čini dostupnim javnosti materijal iz stavka 1. ovog članka, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do pet godina”.

Predviđeni su izuzeci i to: “kada se obilježja iz stavka 1. javno koriste s namjenom da služe građanskom obrazovanju, osudi ili odvraćanju od nedemokratskih pokreta ili režima, promicanju umjetnosti ili znanosti, istraživanju ili poučavanju, izvješćivanju o tekućim ili povijesnim događajima, ili sličnim svrhama, to ne predstavlja kazneno djelo iz stavaka 1., 2. i 3. ovog članka”.

Inicijativa IDS-a o kažnjavanju ustaških simbola

Prije ove Krausove  inicijative sličnu inicijativu pokrenuo je i IDS,  tražeći samo zabranu ustaških simbola,  koji je Vlada na sjednici  2. 11. 2017. odbila staviti na dnevni red za raspravu u Hrvatskom Saboru. IDS je ponovno 26. studenoga 2018. tražio od Vlade da se o tom prijedlogu raspravlja. Poznavajući veoma dobro povijest nastanka i politiku IDS-a, jasno je njihovo inzistiranje na zabrani ustaških simbola. IDS je rigidna pro jugokomunistička i titoistička stranka, koja ne želi ni čuti o ukidanju i zabrani komunističkih simbola. U Puli i Istri inzistiraju na očuvanju  naziva imena ulica i trgova  po yugodiktatoru J. B. Titu, presvukavši yugokomunističku diktaturu u antifašizam, a jugoslavenstvo u liberalizam i globalizam.

IDS-ova inicijativa je čista manipulacija, jer je poznato da je Istra od 1918.-1943. godine bila pod talijanskom vlašću a ne pod NDH. Ustaša u Istri nije bilo, ali je bilo četnika, koji su prešli 1944. godine u partizane i kao partizani došli u Istru. Upravo su oni i njihovi sljednici počinili grozne zločine nad istarskim narodnjacima, Hrvatima i istarskim katoličkim svećenicima. Međutim, sve te snage u političkom spektru hrvatskog političkog i medijskog života, zatekla je Rezolucija EU Parlamenta od 19.rujna 2019.godine o važnosti  europskog sjećanja za budućnost Europe, kojom se i komunizam svrstava u totalitarne zločinačke režime. Zanijemili su svi i ne žele ni čuti za tu Rezoluciju, nastao je muk. Pitam tek istine radi, gdje je bio Ognjen Kraus nakon izglasavanja Rezolucija Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe? (2019/2819(RSP))

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2019-0021_HR.html

Što je riješila Vlada RH po toj Rezoluciji?

Što je odlučio Hrvatski sabor po toj Rezoluciji?

Što je IDS učinio po toj Rezoluciji?

Nije nitko od njih ništa učinio, nisu poduzeli apsolutno NIŠTA, veliko NIŠTA!

Što su poduzeli predlagatelji ove izmjene kaznenog zakona po toj Rezoluciji?

Opet NIŠTA!

Višekratno sam slala otvorena pisma što se kani poduzeti glede te Rezolucije za koju su glasali svi hrvatski zastupnici u EU Parlamentu. Tada sam pisala;

https://hrvatskepraviceblog.com/2020/02/18/veoma-upitne-vjerodostojnosti-saab-ovci-hrvatske-protiv-eu-parlamenta-vijeca-europe-i-sabora-rh

A u Hrvatskoj opća šutnja, šok i nevjerica! Ma zamislite njihov “napredan i jedini ispravan komunizam” SMRT FAŠIZMU, SLOBODA NARODU izjednačen sa nacizmom! Što će sada SAAB-ovci? Vrijeme prolazi od izglasavanja, a od službene politike glasa čuti nije! Ne javljaju se ni članovi Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima. Konačno nedoživljene pravde za 100 milijuna žrtava komunizma, po Crnoj knjizi komunizma. Gdje su sada Faktograf-ovci kada su proglasili CRNU KNJIGU KOMUNIZMA, da nije ni F od fakta? Ovu Rezoluciju prešutjela je Vlada RH, Plenković, veliki europejac i to u vrijeme kada Hrvatska predsjedala Vijećem EU-a! Prešutio je i aktualni saziv Hrvatskog sabora, nije donio nikakav zaključak po tom pitanju unatoč reakciji nekih zastupnika! Ali su se zato SAAB-ovci brzo organizirali, unatoč veoma upitnoj vjerodostojnosti! Predsjednik SAAB-a Franjo Habulin, rođen dvanaest godina nakon rata, 1957., a njegov zamjenik Josip Milat, koji proziva crkvu za fašizam, rođen 1938., imao je tri godine kada je rat počeo, a sedam kada je rat završio. Još je više nego izopačeno  i nepojmljivo da je njihova protukandidatkinja Iva Marčetić, koja se kandidirala uz Habulina i Milata, rođena 1982. godine! To su doista vjerodostojni borci NOB-a u Drugome svjetskom ratu. Bilo bi smiješno da nije stvarno jadno i izopačeno! Dakle ti i takvi „borci“ NOB-a krenuli su u obranu  antifašističkih vrijednosti i organizirali u Zagrebu od 20.-21. veljače 2020. Međunarodnu konferenciju pod nazivom „Fašizam i antifašizam u Europi danas“.

SAAB-ovci zavaravaju, manipuliraju i dalje javnost sa svojom lažiranom povijesti i ignoriraju EU Parlament, Vijeće EU-a i sve dosadašnje rezolucije pa pišu “Za budućnost Europe naša se sjećanja moraju temeljiti na objektivnoj povijesnoj istini“. Upravo radi te povijesne istine  EU Parlament i Vijeće EU-a donijeli su niz rezolucija koje razotkrivaju tu povijesnu istinu koju SAAB-ovci ne priznaju i manipuliraju sa hrvatskom, europskom i svjetskom javnosti i proglašavajući  je povijesnim revizionizmom. Dakle, drugovi SAAB-ovci zločini koje pod svaku cijenu hoće sakriti planirani su još 1941. godine! To znači da se sa punim pravom izjednačava fašizam i komunizam, jer se na isti način obračunava sa neistomišljenicima, koje smatraju svojim neprijateljima! To i sami otvoreno potvrđuju: “U sklopu nastupa ekstremne desnice jača i povijesni revizionizam, kojim se nastoji izjednačiti fašizam i antifašizam”. Drugovi SAAB-ovci komunizam nije antifašizam! Čudno kako sve te neoliberalne i nazovi lijeve snage negiraju da su komunisti, oni su antifašisti!? Ali povijest ne mogu promijeniti! Samo podsjećam, tko je vodio NOB? Tko je bio na čelu NOB-a? Tko je vodio državu Jugoslaviju? Komunistička partija Jugoslavije! To znači da su se samo iz komunista presvukli u lažne antifašiste! „Nitko nema moralno pravo biti antifašist ako nije istodobno i antikomunist“, rekla je Hannah Arendt, njemačka filozofkinja.

Lili Benčik

Povezane objave

Zašto nam je tako!?

HF

Plenkovićeva najveća politička izdaja u Kninu

HF

Plenkovićeva Vlada u službi zloduha novca protiv hrvatskoga naroda

hrvatski-fokus

Na tragu velikosrpske politike o “dogovorenom ratu”

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više