Hrvatski Fokus
Kolumne

Pomozimo Ivi Živkoviću Bulji!

Njegov slučaj je potvrda kako nam je država jad i bijeda

 

Danas sam se kao rijetko do sada osjećao bespomoćnim i žalosnim, razočarano! danas sam osobno svjedočio hrvatskoj bijedi i jadu od sustava koji upravlja ovom državom kao i županijom… odnosno društvom u cjelini. Naime, kada sam danas otišao na Vučedol (Vukovar), i kada sam obišao hrvatskog branitelja Ivu Živković zvanog Buljo, hrvatskog junaka i branitelja koji je u Domovinskom ratu od 1991.-1995. ranjavan evidentirano kroz dokumentaciju 4 (četiri), puta i 1 (jedanput), neevidentirano, a da mu je pri tome država priznala status branitelja i za to rješenjem dodijelila mirovinu sa danom 1. 11. 2001. godine u iznosu od 911,10 kuna, dok mu je 2021. godine od strane ureda državne uprave pri Županiji VS odbijen zahtjev za priznavanje statusa invalidnosti (temeljem već navedenog ranjavanja), čovjek se nakon svega toga zapita je li to istina? U kakvoj mi to državi živimo? U što su se pretvorile institucije ove države i komu doista one danas uopće služe?

Da nam čovjek koji je toliko puta ranjavan, 2021. godine živi u kamp kućici bez struje i vode, u uvjetima koji nisu dostojni vremena u kojem živimo! Ne čudim se Plenkiyevom potrčku Medvedu, ne čudim se niti aktualnom županu Boži Galiću, oni osjećaja niti srama nemaju! Čudim se Vama dragi branitelji, Vama dragi prijatelji koji ste zajedno sa nama stvarali ovu državu i patili zajedno s našim Buljom! Vama se čudim, nije li vas zbog ovoga sram?

Ja na ovo nisam mogao ostati slijep i proći pored našeg Bulja a da ništa ne poduzmem, stoga ćemo od ponedjeljka zajedno s odvjetnikom kojeg sam osobno angažirao našem Bulji a za čiji rad smo osigurali troškove rada i zastupanja, a našem Bulji ćemo pomoći i na druge načine, danas već jesam u skladu sa svojim mogućnostima ali pozivam i Vas da mu pomognemo! Naš Buljo nas je zadužio i zaslužio je našu pomoć… Ne budimo kao oni, budimo zajedno kao nekada, pokažimo da nas ima i da smo jači od njih!!

P.S. Ne ću raditi usporedbu sa novim Zakonom o civilnim žrtvama iz Domovinskog rata, o tomu ću kasnije reći što imam, kao i o načinu stjecanja prava po tom Zakonu!

Nikola Kajkić, https://www.facebook.com/nikola.kajkic.1

Povezane objave

Koliko pameti sadrže tri bošnjačka favorita?!

hrvatski-fokus

Diktatori svih zemalja kreću u protunapad

HF

Sramotni Viktor Novak

hrvatski-fokus

Puljani nisu Glas Istre i IDS

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više