Hrvatski Fokus
Kultura

Broce na Pelješcu

Čudesna simbioza granja i vode

 

Suvremena hrvatska fotografkinja, Branka Mumalo iz Dubrovnika nedavno je svom opusu pridodala niz fotografija nastalih na Pelješcu,u mjestu Broce. Bilježenje svakodnevnih trenutaka, u vremenu, koje se naizgled uopće ne kreće,mjesto gdje se ne očituje klepsidra i njezina nezaustavljiva padajuća zrnca, čudesna simbioza granja i vode, posve umireno, zaspalo more, rijetka pojavnost čovjeka, brda koja okružuju more, to su motivi koji su privukli Branku Mumalo.

Fotografije odišu tišinom, reklo bi se praiskonskim mirom,koga doista ništa ne remeti, ništa se ne događa, ni na kopnu ni na moru, sve miruje. Fotografije čudesne utihe doista su privlačne užurbanim stanovnicima velikih gradova. Branka Mumalo prezentirala nam je nekoliko svakodnevnih situacija vješto i senzibilno zabilježenih kamerom, u malom i spokojnom mjestu, na kraju ili početku Hrvatske.

Miroslav Pelikan

Povezani članci

Tajanstvenost ciklusa Bića arhitekture

HF

Svaka ova bora ima svoju priču

HF

Ne mogu te više zvati mala

hrvatski-fokus

Ciklus Krhotine Lukše Peke

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...