Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Predsjednik Trump poziva na reviziju glasova u Michiganu i Wisconsinu

“Odakle su došli svi ovi glasovi?”, pita se Donald Trump

 

Predsjednik Trump upravo je dao novu izjavu u vezi s izbornim rezultatima u Michiganu i Wisconsinu. U najnovijem Trumpovom postu na svojoj novoj komunikacijskoj platformi, detaljno je ušao u glasačka mjesta koja su se dogodila u Michiganu i Wisconsinu u izbornoj noći. Trump je rekao kako je “u državu Michigan ušlo 149.772 glasa. Biden je dobio 96 % tih glasova i država je čudom pripala njemu”. Nastavio je govoriti o 143.379 odlagališta glasova i u Wisconsinu i rekao “odakle svi ti glasovi?”.

Predsjednik Donald Trump posjetio je Michigan i Wisconsin zbog toga što nisu istražili, kako je tvrdio, kasno odustajanje od glasanja u obje države za Joea Bidena na izborima 2020. godine. Njegovi komentari stigli su u petak o njegovoj novoj internetskoj platformi koju je uspostavio za komunikaciju sa svojim sljedbenicima. Dok je minirao dvije države, također je predsjedničke izbore 2020. nazvao “lažnim”.

Pišući “S radnog stola Donalda J. Trumpa”, rekao je: “U 6:31 ujutro, 4. studenog, u državu Michigan stiglo je odlagalište od 149.772 glasa. Biden je dobio 96 % tih glasova i država je čudom pripala njemu. Je li Senat države Michigan već započeo s revizijom lažnih predsjedničkih izbora 2020. ili će uskoro započeti? Ako ne, trebali bi ostati bez ureda. Isto tako, u 3:42 ujutro u državu Wisconsin stiglo je 143.379 glasova, također čudesno, dodijeljeno Bidenu”.

Trumpove su primjedbe uslijedile kad je Ministarstvo pravosuđa izrazilo zabrinutost zbog sigurnosti glasačkih listića i potencijalnog zastrašivanja birača koji proizlaze iz privatnog prebrojavanja glasova Senata u Arizoni pod nadzorom republikanaca ako rezultati predsjedničkih izbora 2020. godine budu u okrugu Maricopa.

Evo službene Trumpove izjave: Nadamo se da će se oni glasovi bačeni u ranim jutarnjim satima revidirati baš kao i glasački listići u okrugu Maricopa. Da, već je kasno u igri, ali stara izreka kaže: “bolje kasno nego nikad”.

https://welovetrump.com/2021/05/08/president-trump-calls-for-audit-in-michigan-wisconsin-where-did-all-these-votes-come-from/?utm_source=ptnemail

Povezane objave

Zgadila mi se emisija Hrvatskoga radija o događajima u Americi

hrvatski-fokus

Samoodređenje ne znači odcjepljenje

HF

Operacija vrbovanja prvog tajnika UN-a Trygvea Liea

hrvatski-fokus

Kazasi i Bjelorusi najveći prijatelji

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više