Hrvatski Fokus
Znanost

Iz farmaceutske industrije na čelo EMA-e

Emer Cooke od 1985. do 1988. radila je na brojnim pozicijama u irskoj farmaceutskoj industriji, a sada u SZO-u

 

U studenom 2016. Emer Cooke imenovana je voditeljeicom regulacije lijekova i drugih zdravstvenih tehnologija pri Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) u Ženevi. U ovoj ulozi, Cooke odgovorna je za vođenje globalnog rada SZO-a na regulaciji zdravstvenih tehnologija (lijekovi, cjepiva, dijagnostika i uređaji), koordinaciju regulatornih timova (norme i standardi, pretkvalifikacija, jačanje regulatornih sustava i sigurnost) i suradnja s državama članicama i međunarodnim partnerima kako bi se osigurala kvaliteta, sigurnost i učinkovitost odgovarajućih zdravstvenih tehnologija.

Irkinja Emer Cooke diplomirala je farmaciju na Trinity Collegeu u Dublinu u Irskoj. Magistrirala je također znanosti iz Trinityja 1985. godine, specijalizirajući se za farmaceutsku kemiju. Na mrežnoj stranici njezine službene biografije (https://pharmacy.tcd.ie/sab/emercooke.php) otvoreno piše da je »U razdoblju od 1985. do 1988. radila je na brojnim pozicijama u irskoj farmaceutskoj industriji prije nego što se 1988. godine pridružila irskom regulatornom tijelu za lijekove kao procjenitelj farmacije«. Tek tada se, 1988., »pridružuje jedinici za lijekove Europske komisije, a u srpnju 2002. pridružila se Europskoj agenciji za lijekove kao voditeljica Sektora za inspekcije«. I nakon toga 2008. ulazi u zloglasnu EMA-u (Europsku agencija za lijekove), agencija Europske unije, koja je »odgovorna za znanstvenu procjenu, nadzor i praćenje sigurnosti lijekova u EU-u« (https://www.ema.europa.eu/en/about-us/who-we-are). I iza svih tih podzemnih igara, zavrzlama i prijevara stoji zloglasna Svjetska zdravstvena organizacija (WHO – SZO), koja se diči da joj je »Cilj izgraditi bolju, zdraviju budućnost za ljude širom svijeta«. A kako to oni lažu? Tako što na službenoj stranici SZO-a piše i ovo: »SZO nastoji boriti se protiv bolesti – zaraznih bolesti poput gripe i HIV-a i nezaraznih poput raka i bolesti srca. TKO pomaže majkama i djeci da prežive i napreduju kako bi se mogle radovati zdravoj starosti. Organizacija osigurava sigurnost zraka koji ljudi udišu, hrane koju jedu, vode koju piju – i lijekova i cjepiva koja su im potrebna«. Laž do laži. Sve same opasne laži po opstanak čovječanstva, jer istodobno ova organizacija truje ljude i sudjeluje u zlokobnom projektu laboratorijskoga stvaranja novih virusa, zatvaranja tvornica, škola i granica, sve u cilju uništenja čovječanstva u korist onih gore “odabranih”. (v.h.)

Povezani članci

Međunarodni dan šuma – 21. ožujka

HF

Kroatološki ogledi Tihomila Maštrovića

HF

Ljudski život

HF

Iz opisa sam se prepoznao kao prpošitelj

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...