Hrvatski Fokus

IZJAVE TJEDNA

– Zadnji stavak o davanju mita u gotovo svim državama glasi da će osoba koja je počinila kazneno djelo, ali je ukazala na počinjenje, da se takva osoba oslobađa. Brleković je rekao oslobađa i točka. Ja kažem, oslobađa se od kazne, može biti u toj ulozi, u jednom posebnom privilegiranom položaju. Mamić je jučer rekao: ‘Pa da, u sedmoj brzini su mi trebali dati status pokajnika, zaštićenog svjedoka…’.

Veljko Miljević, branitelj Zdravka Mamića, N1 TV

– Nije bilo nikakvih kontakata između mene i Mamića. Niti je on meni išta nudio, niti sam ja od njega išta tražio, niti je on meni išta davao, niti sam ja od njega išta uzimao. To je jedna bezočna laž, koja ustvari predstavlja nasilje nada mnom i mojom obitelji.

Đuro Sessa, predsjednik Vrhovnoga suda, Index

– Znam da u javnosti ružno izgleda kada vidimo da su tri suca jednog Županijskog suda uhićena zbog dosta ozbiljnih optužbi, no smatram da stanje u pravosuđu nije toliko loše koliko je loša percepcija javnosti. Ima korektnih sudaca koji stvarno revno rade svoj posao.

Ivan Orešković, odvjetnik, HTV

– Možemo je skupina nevladinih udruga, ekipa koja je iz participativne demokracije prešla u reprezentativnu demokraciju.

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Hrvatske vlade, Hina

– Ova nam je utamica donijela optimizam. Igrali smo dobru utakmicu, kvalitetnu, s vrlo jakim protivnikom, bili smo ravnopravni. Primili smo gol koji se nije smio dogoditi. Možda smo bili preslabi prema naprijed, nismo stvorili dovoljno šansi. Bili smo dobri, kompaktni, puno bolji nego prije i to me ohrabruje.

Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne vrste priča čudnovate  stvari nakon poraza od Belgije od 1:0, Sport klub

– Dalić što je isprobao, je isprobao, popravnog više nema. Tri godine alibija napokon su došle svome kraju i došlo je vrijeme da izbornik napokon odgovara za rezultat, koji se nadamo ne će biti na razini igara nakon ruskog srebra.

Matija Majdak, novinar, Sport klub

– Imamo problema u igri prema naprijed. Vidim da se sad negdje provlači teza da smo dobro parirali Belgiji, a u biti nismo opalili po golu!? Osim onog Brekalovog udarca na samom kraju. Što znači to dobro parirati? Mi smo kao parirali, a nismo došli do gola.

Robert Prosinečki, bivši hrvatski nogometni reprezentativac o sramnoj igri Dalićeve ekipe u Bruxellesu, Sport klub

– Nije mi se svidjela izjava izbornika Dalića u kojoj je rekao “da se prvih petnaest minuta moramo obraniti”. Zašto to govori? Zašto mi ne bismo napali u prvih petnaest minuta i zabili pogodak? Napad je najbolja obrana. Idemo mi napasti Engleze, dati im pogodak, pa neka onda oni razmišljaju kako poravnati. Protiv Engleske trebamo imati hrabrosti i rizika. Ako im damo gol, onda smo u velikoj prednosti. Mi smo viceprvaci svijeta i tako se moramo postaviti. Hrvatska ima najbolju veznu liniju u Europi, mi moramo biti gazde na terenu!

Danijel Pranjić, bivši hrvatskinogometni reprezentativac uoči EP-a, Sport klub

 – Kina je poslala svog vrhunskog stručnjaka za biološko oružje u laboratorij Wuhan prošlog siječnja kako bi očistila dokaze o curenju iz laboratorija, kao i uništila dokaze o programu za biološko oružje. Ne mogu to dokazati, ali zašto biste poslali vojnog časnika u nominalno civilni objekt? Pa, odgovor je zato što su tamo i drugdje radili vojna istraživanja. Mislim da je Kina vrlo dobro odradila čišćenje, ali postoji mnogo dokaza koji su ostali iza nas.

Gordon Chan, američki stručnjak za odnose s Dalekim istokom, Newsmax, Blabber.buz 

– Nema razloga da se puč u Sjedinjenim Državama nije mogao dogoditi kao što je puč u Myanmaru. Mislim, to bi se trebalo dogoditi ovdje.

Michael Flynn, umirovljeni general-potpukovnik i bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost u Bijeloj kući tijekom konferencije u Dallasu “Pregled za Boga i domovinu”, BlabberBuzz

– Godinama sam (činilo mi se uspješno) kao komentator surađivao s RTL-om. Intenzitet te suradnje ilustrira činjenica da sam dulje vrijeme od suradnik(c)a RTL-a primao desetak poziva/poruka tjedno.

Žarko Puhovski, politički analitičar jada se nakon što ga RTL više ne zove u svoje emisije

– Bez rada civilnih udruga naše bi društvo bilo puno siromašnije i nedemokratičnije.

Velimir Visković, književni kritičar i leksikograf, N1 TV

TVRDNJE

– Predsjednik suda Zvonko Vrban je najveći kriminalac koji će kad-tad biti smijenjen.

Zdravko Mamić, hrvatski menadžer i čelnik GNK Dinama, Index

– Pupovčeva politika je – piroman u vatrogasnom odjelu. Njegova je politika da laž bude toliko ekstremna da čovjeka šokira i obeshrabri da uopće na to odgovori. To smo vidjeli i na njegovu komentaru na ubijene policajce u Borovu Selu, a to inače vidimo i na ponašanju srbijanske politike kada su u pitanju Srebrenica, Vukovar ili zločini na Kosovu.

Karolina Vidović Krišto, saborska zastupnica Domoljubnog pokreta

– Američki porezni obveznici očito su iz fiskalne 2014. godine financijski podržali kineski program biološkog oružja protiv SAD-a.

Gordon Chan, američki stručnjak za odnose s Dalekim istokom, Newsmax

– Austrijska policija oko polja vrlo bi rado danas zabranjivala sva sjećanja jer su ona i njima bolna. Ali, ne na Titov mega-pokolj već na činjenicu da su njihovim kućama i oranicama, toga svibnja 1945, marširali Saveznici, a austrijska je vojska bila opravdano ponižena i poražena. Tako je proljevičarska internacionala iz Jugoslavije našla plodno tlo u Austriji koja vene za zaboravom onih dana u kojima je ona, kao država, bila i poražena i okupirana od stranih sila. Nema Titov pokolj s jugo-antifašizmom baš nikakve veze. Nema ni s ljevičarstvom. Ali ima s fašizmom i to u samim njegovim temeljima.

Javor Novak, hrvatski publicist, HKV

– Cijepljenje je u kontradikciji sa zdravim razumom. Nešto mi dakle biva ubrizgano u tijelo, nešto zbog čega u načelu mogu i postati bolestan, i to bi me onda trebalo zaštititi.

Malte Thießen,  njemački medicinski povjesničar iz Münstera, Deutsche Welle

– Što je bila Titina Jugoslavija? To je bila zemlja s punim zatvorima oporbenjaka i dužnosnika koje se smatralo neprikladnima. Neki su bili i ubijeni. Zemlja u kojoj se oko Tite njegovao kult ličnosti dostojan Sjeverne Koreje. Zemlja u kojoj je gušena svaka disonantna riječ, kao što se to dogodilo studentskom pokretu 1968.

Oliver Guez, francuski povjesničar u knjizi “Stoljeće diktatora”

– Bošnjačka reakcija na NON paper je bila očekivano promašena: prijetnja ratom. Prvi problem u prijetnji ratom je što ona mora biti kredibilna. Dakle, onaj komu prijetite ratom mora biti uvjeren da ste rat u stanju pokrenuti i u njemu zatim pobijediti. Bošnjačka politika ne posjeduje nikakve resurse za početak i vođenje rata, pa je stoga njihova galama oko rata morbidno smiješna.

Sead Numanović, bošnjački novinar na Face TV, https://www.facebook.com/srednjobosanac/

– Svi znamo kako je politički vrh HDZ-a gotovo 20 godina gušio politiku svog zagrebačkog HDZ-a gotovo do neprepoznatljivosti. Umočeni bivali smo jalovi i sami sebi štetni. U potpori i lošoj fuziji s Bandićem, dakako gdje su SDP i Bandić profitirali dok smo mi bili fikusi i smokvini listovi njihovih politika i interesa. Snažno sam upozoravao na pogrješnu politiku GUP-a u čemu me struka podržavala, te vidio šansu u izlasku iz tog zagrljaja u kojem smo bili dionici osobnih interesa kroz 5-6 mjesta poslovođa gradskih poduzeća.

Ivan Kujundžić, akademiski kipar i zagrebački HDZ-ovac, Dnevno

 – Kako živimo na način koji pokazuje razumijevanje da istinski živimo u zajedničkom svijetu, a ne onom koji nam jednostavno pripada?

Rowan Williams, velški anglikanski biskup, teolog i pjesnik

– Ovo je strašno, pogledajte kojim i kakvim beznačajnim udrugama ova država daje veliku lovu – za što? Sramotno. Neke od ovih udruga postoje samo kao nametnici koji služe za sisanje novca iz državnoga proračuna! Jedino su maštoviti u izmišljanju orwellovskih naziva za svoje “projekte”! Oni su, zapravo, jedan veliki “fascio”, snop od pruća sa sjekirom.

Zoran Vukman, politički analitičar, https://www.facebook.com/izaobzora/

GOVOR MRŽNJE

– Sjediš u tragikomičnoj emisiji, vrlo primitivnog propagandno-zabavljačkog performera, ništa boljega od Juričana i sličnih, u koju nitko živ, kao ni u jedan program televizija pod kontrolom financijskih skupina iza DP ne može, a sve više ni ne će, pristupiti tko neće veličati Škoru i pristajati na sramotu banalnog laganja i cirkusiranja, a govoriš o nekakvim zabranama i optužujuš mene da radim za nekoga drugoga prljave poslove.

Marko Ljubić, novinar obraća se Anti Prkačinu, https://www.facebook.com/markoljubic3107

– Janez Janša je osvjedočeni negator genocida, neprijatelj Bosne i Hercegovine, neprijatelj mira i nas žrtava genocida, Janez Janša širi lažne vijesti o genocidu u Srebrenici, širi lažne vijesti o podjeli naše države i širi lažne vijesti o Dunji Mijatović.

Amina Čorbo Zećo, bošnjačka novinarka Napa

JUGONOSTALGIJA

– Ajde što se posvađa s ustašama, ali on se posvađa s udrugom B.a.B.e. Nemoj dovoditi sebe u situaciju da se s njima svađaš, ali on mora svima odgovoriti.

Velimir Visković, književni kritičar i leksikograf o Zoranu Milanoviću, N1 TV

DAIDŽE

– Nekoliko zadnjih godina – snaženjem utjecaja predstavnika Katoličke Crkve na uređivačku politiku HRT-a (barem ja tako mislim) – smanjivali su se i moji nastupi u informativnome programu, ali i u emisijama religijskoga sadržaja, dakle u emisijama koje su odgovarale onome čime se bavim, sociologijom religije. Do toga je došla zbog mojih javnih nastupa u kojima sam bio nešto kritičniji prema djelovanju pojedinih predstavnika Katoličke Crkve u RH, što me je – da budem potpuno iskren – iznenadilo i (za)čudilo.

Ivan Markešić, sociolog religije iz Rame, Slobodna Bosna

GLUPOST

– Ovaj travanj će mi ostati u bolnom sjećanju. Dok sam ja primila prvu dozu cjepiva, moj 85-godišnji otac je umro u Bugarskoj a da nije imao priliku biti cijepljen. Zašto sam ja kao žena srednje dobi bila zaštićena cjepivom, a oko 90 posto osoba preko 80 godina u Bugarskoj nisu.

Luba Kasova, medijska savjetnica u Londonu iz Bugarske, The Guardian

– Tomašević je čovjek koji je godinama studirao probleme grada i vidi se da je pošten.

Velimir Visković, književni kritičar i leksikograf, N1 TV

– Zdravlje planeta usko je povezano sa zdravljem ljudi, a pošto onečišćenje ne poznaje granice europski standardi zaštite okoliša moraju postati i svjetski, izjavila je u ponedjeljak

Ursula Von der Leyen, predsjednica Europske komisije na virtualnoj konferenciji u sklopu ovogodišnjeg Zelenog tjedna, Jutarnji list

HRVATSKI JEZIK

– Usprkos puno LOVAČKE SADRŽINE (hrv. lovačkog sadržaja) u tvojim pričama…

Marko Ljubić, novinar, https://www.facebook.com/markoljubic3107

KOMENTARI

– Marko Ljubić, naglašavate da vi ne prozivate, časnoga gospodina generala Prkačina i Bujanca. Pa, šta je to onda??? Najava da to ne radite, što radite? Vrjeđate zdrav razum svakoga normalnoga uma. Jako ste se nisko spustili, niže nemože. Ili može???

Nada Antoncic, https://www.facebook.com/markoljubic3107

– Jeste li primijetili kako su se zlodusi uzburkali otkako je Možemo došao na vlast u Zagrebu? Kako su postali bahati, bezobrazni, čak i na ovaj portal su došli docirati. Čak niti prema instituciji leftardi premijera ne pokazuju više nikakvog poštovanja, ma što mislili o njemu. Ja bih rekla: počelo je počelo!

lane ludovik, https://narod.hr/hrvatska/hdz-novinar-n1-pokazao-je-bezobrazluk-bahato-docirajuci-premijeru

– Bosanska provincija sve otvorenije pokazuje čiji su igrači. Pitanje je dana kada će otvoreno počet narod bošnjačit. Teško je shvatljiv ovaj ponižavajući čin. Gadljivo je ovo gledat. Ono što je kod covida indijski soj kad je riječ o stockholmskom sindromu to je franjevački soj bosanske provincije. Da se ispovraća čovjek. Zamisli kako je odvratno slušat ove laži i pamflete janjičara i poturice.

Šime Đodan, https://poskok.info/fratri-su-nas-upravo-opet-izdali-doveli-su-komsica-vojnika-dzihada-na-grob-naseg-posljednjeg-kralja-dzihadisticki-ubijenog-onako-kako-je-komsiceva-vojska-ubijala-krscane-devedesetih/

– Št oni imaju s kraljem Stjepanom? Pa oni su ga prvo izdali a poslije mu razbili glavu maljem i ubili ga. Ništa anamoni nemaju s njim. Koliko sam čuo, za vrijeme rata Hrvatska je čuvala i sačuvala sarkofag sa kosturom.

Mile Anesteziolog, https://poskok.info/fratri-su-nas-upravo-opet-izdali-doveli-su-komsica-vojnika-dzihada-na-grob-naseg-posljednjeg-kralja-dzihadisticki-ubijenog-onako-kako-je-komsiceva-vojska-ubijala-krscane-devedesetih/

– Mislio sam da nema većeg paradoksa od činjenice da grob i kostur kralja Stipana Tomaševića, osvjedočenog katolika, obilaze muslimani, tzv. bošnjaci (ex. Turci), koji su ni manje ni više nego potomci kraljeva krvnika Mehmeda el Fatiha. Međutim prevario sam se. Čini mi se da je još veći paradoks kada Tomaševićevi nasljednici (u vidu fratara), svjesno ili nesvjesno, dozvoljavaju el Fatihovim potomcima, muslimanima i njihovom janjičaru Sejdi, da obilaze njegov kostur. Ubijajući tako našeg kralja Stipana Tomaševića po drugi put. Sram ih bilo.

Zoki, https://poskok.info/fratri-su-nas-upravo-opet-izdali-doveli-su-komsica-vojnika-dzihada-na-grob-naseg-posljednjeg-kralja-dzihadisticki-ubijenog-onako-kako-je-komsiceva-vojska-ubijala-krscane-devedesetih/

– Zagrebčani su odabrali propast svoga grada. Čast mi je što sam jedan od 106 300 hrvatskih Zagrebčana koji su glasovali za spas Zagreba, ali, ostali smo u manjini.

nn Stina pradidova, https://narod.hr/hrvatska/skoro-definitivno-predstavljamo-svjetlo-krscanstva-i-konzervativizma

LAŽ

– U svim zemljama ljudi vape za cijepljenjem. Zato pozivam naše sugrađane da iskoriste priliku i da se što prije cijepe.

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Hrvatske vlade, Hina

STALJINIZAM

– Od svih gradskih pročelnika, direktora i uprave Holdinga očekujemo da stave svoje mandate na raspolaganje. Ako netko ne da mandat, postoje rješenja za takve situacije. Vjerujem da će svima biti jasno da je poštenije i bolje dati mandat na raspolaganje, to je elementarna demokratska potreba.

Urška Raukar, vijećnica Možemo u Gradskoj skupštini, N1 TV

– Ako ne budu htjeli, postoje načini da ih se razriješi, no očekujemo da će biti kooperativni. Svi koji su dobro radili ostat će na pozicijama, za razliku od onih koji su bili vezani za štetnu Bandićevu ostavštinu.

Sandra Benčić, čelnica neostaljinističke stranke Možemo prijeti zaposlenicima grada Zagreba, Priznajem

UNITARNA BiH

– Pa kad se vi kamenjarski i šumski Srbi iselite, ostat će većinska i dominantna religija Islam, koja će i voditi ovu zemlju. Ne ćete vi kamenjarci sa 3 % stanovništva za 20 godina odlučivati kao 70-80 % Bošnjaka.

Himzo, https://www.klix.ba/vijesti/bih/stavovi-o-izmjenama-izbornog-zakona-nikad-udaljeniji-novoformirana-radna-grupa-u-nemogucoj-misiji/210521167/komentari

– Po svakoj predikciji, Bošnjaka je sve više postotno, što znači da za 20-30 godina, Hrvata ne će biti ni 3 % a Srba oko 15 %. Ostatak ili oko 82 % stanovništva Bosne i Hercegovine će činiti Bošnjaci koji žele suverenu BiH bez entiteta, 3 predsjednika i sve što je dosad kočilo napredak nase zemlje. Ukratko rečeno: Bošnjaci su pobjednici ispali na kraju svega i vrijeme je naše najveće oružje. Zato, samo strpljenje jer mi ne možemo izgubiti.

EminaH94, https://www.klix.ba/vijesti/bih/stavovi-o-izmjenama-izbornog-zakona-nikad-udaljeniji-novoformirana-radna-grupa-u-nemogucoj-misiji/210521167/komentari

VELIKI BRAT

– Aplikacija digitalni novčanik EU-a bit će ključ do njihovog digitalnog blizanca.

Thierrry Breton, prvi čovjek digitalne politike Europske komisije, Jutarnji list

Povezane objave

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više