Hrvatski Fokus

IZJAVE TJEDNA

– Ovo je, onaj koji ima blagajnu i iz nje krade i potkupljuje, on od toga radi feštu. Neki ljudi stalno dolaze po još, uvijek pred ove događaje Plenković ih nečim kupi kao iz prištapskog priručnika UDBE, smiri ih, daje kavice ali ne s previše šećera da im gušterača ne proradi zbog inzulina, da budu atonični da se ne rade problemi, a onda ponovno laganje.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik u Jasenovcu o lažnim antifašistima i pripadnicima manjina koje na ciganski način dobivaju novce od Plenkovića, Nova TV

– Ne vidim da je to što je Anja Šimpraga rekla oko Oluje da se Hrvati i Srbi nikada ne će složiti, kada gledamo cjelokupni hrvatski i srpski narod, nije daleko od istine. Sigurno je da pogled s različite strane na taj povijesni događaj nije jednak. Ono što je ustavna obveza svih koji prisegnu na Ustav i zakone je da ih poštuju.

Arsen Bauk, saborski zastupnik Partije na N1 TV

– Ja se veselim tome da Davor Filipović pokaže od čega je sastavljen kao mladi doktor znanosti i profesor ekonomije. Bio je kandidat za gradonačelnika Zagreba koji je po meni bio kvalitetniji od drugih jer je bio takav trenutak i nije imao friendly (hrv. prijeteljsko) medijsko ozračje za razliku od nekih. Nisam odmogao Filipoviću. Mediji su namjerno zlonamjerno pisali o njemu.

Andrej Plenković, predsjednik Vlade, Hina

– I dalje ostajem pri svojim tvrdnjama da sam vjerovao sustavu, struci i nalazu Državne revizije koja je dala pozitivno mišljenje. Radio sam prema tumačenjima i nitko me nikada nije upozorio da je u ovom slučaju nešto protuzakonito. Uostalom, nije mi bilo ni na kraj pameti učiniti nešto protuzakonito i upravo na temelju toga ću se žaliti.

Valter Flego, europarlamentarac IDS-a nakon što je osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od godinu dana uz rok kušnje od tri godine zbog zloporabe položaja i ovlasti, Hina

 – Istina o zločinima počinjenim u ustaškom logoru Jasenovac sustavno se zanemaruje, u čemu prednjače zapadne države.

Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik, N1 TV

– Na tragu zločina u Jasenovcu, Srbima se i danas pokušava oduzeti slobodu. Bez države nema slobode i zato je nastala Republika srpska. Ovaj narod ima svoje dvije države RS i Srbiju.

Milorad Dodik, čelnik bosanskih Srba, N1 TV

– Nisam znao za pismo, nitko me nije zvao, da su me zvali nikad ga ne bih potpisao.

Mladen Kruljac, general HV-a i zapovjednik Treće gardijske brigade koja je 1995. oslobodila Okučane o pismu generala za pomilovanje udbaša Mustača i Perkovića, HRT

– Svatko vidi da ti nisi na poziciji predsjednika HDZ-a i premijera Hrvatske zbog bilo koga drugog doli sebe. Baš kao što si prvenstveno na vlastite interese mislio kad si u socijalizmu pisao promarksistički maturalni rad, baš kao što si prvenstveno na vlastite interese mislio kada si se početkom 1990-ih prešaltao na domoljublje i zaposlio u Ministarstvu vanjskih poslova, u kojem si bio Tuđmanov diplomat i, kako svjedoči tvoj nekadašnji kolega i frenemy sa Zrinjevca Zoki, Tuđmana ismijavao.

Gordan Duhaček, novinar Indexa u čestitci A. Plenkoviću za njegov 52. rođendan

– Andrej Plenković osobno očito je perspektivan. Jer politički instrumentarij ima i dobro njime upravlja održavajući sebe na vlasti.

Viktor Gotovac, šef zagrebačkog SDP-a u razgovoru s Berislavom Jelinićem za Nacional

TVRDNJE

– Samo budale vjeruju u klimatske promjene.

Leuren Moret, američka znanstvenica, Pečat, Croativ

– Ministar obrane Mario Banožić je apsolutno potkapacitiran. On nema tamo što tražiti, u Ministarstvu obrane. I za Plenkovića i za Milanovića i za sve nas je bolje da se ide na drugi način. Banožić nije odgovorio poziciji koja je vrlo osjetljiva.

Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke Reformisti na N1 TV

– Ne treba djecu osuđivati zbog grijeha roditelja. Ivan Račan to razumije i uglavnom šuti, ne drži lekcije i ne moralizira. Mi smo komplicirano društvo i to je Tuđman u jednoj mjeri razumio. I Šušak.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik u Jasenovcu, Nova TV

– Viktor Gotovac je autor novoga Zakona o radu, protiv kojega su se mnogi glasno bunili. Uz to, trenutno je šef Nadzornog odbora Hrvatske radio televizije. Ali, kao u onim napornim reklamama to još uvijek nije sve. U obiteljskom stablu Viktora Gotovca nalazi se, kakve li slučajnosti Zdravko Mustač. Viktor je sin od Mustačeve sestre. Osim intrigantnoga obiteljskog stabla zanimljive su aktivnosti kojima se preko HTV-a Gotovac bavi, asistirajući predsjedniku Ivi Josipoviću da nas u još jednom mandatu časti svojim oblikom nove pravednosti. Naime, HRT je nedavno potpisao višemilijunski ugovor s tvrtkom Emporion, koja je tvrde upućeni, Josipovićeva kasica prasica za predstojeće izbore. Za spomenutu tvrtku javnost je imala priliku čuti i ranije, kada se Josipovića prozivalo zbog afere ZAMP.

Marko, Dnevno, 15. X. 2014., https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/razotkrivamo-tajnu-vezu-mustacev-necak-mutnim-poslovima-osigurava-novac-za-josipovicevu-kampanju-134920/

– U parlamentarnom sustavu vlasti parlament je iznad Vlade, pa i saborski zastupnici iznad predsjednika Vlade. Jandroković bi trebao upozoravati premijera da se drži barem onih elemenata pristojnosti kojih bi se trebao držati. Naravno da Gordan Jandroković ne može, da može ne bi bio tamo gdje jest. Jandroković je također saborski zastupnik. On predstavlja jedno tijelo koje se zove Hrvatski sabor. Nije Vlada i Jandroković na jednoj strani, a Bulj i Benčić na drugoj strani. Treba čuvati dignitet Hrvatskog sabora, pa čak i ako mu napadaju šefa. Mi danas od premijera nismo čuli niti jedan odgovor. Nismo čuli ono zbog čega aktualno prijepodne postoji, a to je da svi s bilo koje strane ideološkog spektra mogu postavljati pitanja Vladi.

Dario Čepo, sociolog s Pravnog fakulteta u Zagrebu na N1 TV o Jandrokovićevu i Plenkovićevu primitivizmu i diktatorstvu na Aktualnom satu

 – Sotona se davno uvukao u Vatikan i Katoličku Crkvu, zato i zove bratom čovjeka koji je vrh spc koja nema veze sa kršćanstvom, nego je velikosrpska organizacija kojoj ubojstva i zločini ne smetaju ako su pridonijela širenju Srbije na račun drugih!

Jakša Zlatko Kozulić, Narod, 24. IV. 2022., https://narod.hr/kultura/zasto-patrijarh-porfirije-ne-govori-o-svecenicima-i-monasima-spc-a-u-zlocinackom-cetnickom-pokretu-1-2

– Nemojmo se lagati, ni HDZ te ne voli. Osjećaju te kao strano tijelo, nisi se nikad saživio sa strankom, trpe te jer pobjeđuješ i trenutno nemaju boljeg. Nema tu emocija, samo koristi, čega ste svjesni s obje strane. Ti se najdraže u životu uopće ne bi bavio tim prljavim HDZ-om koji ti je ispod časti (tj. ipak nije!) da to nije uvjet za premijersku poziciju i karijeru na vrhu EU-a.

Gordan Duhaček, novinar Indexa u čestitci A. Plenkoviću za njegov 52. rođendan

– Evo pet glavnih podanika Big Pharme, koje kontrolira Big Pharma. Počinje s očitim ljudima, onima za koje većina Amerikanaca vjeruje da zapravo stoje iza ovog pritiska. Naše vlade na svim razinama, kao i vlade širom svijeta, ne surađuju s Big Pharmom. Rade za Big Pharmu. Neki su proaktivni kao izravni primatelji gotovine. Drugi se mogu suprotstaviti Big Pharmi u duhu, ali nikada ne bi progovorili jer znaju da svatko tko ima nema budućnost u Washingtonu. To nekima može biti šok, ali Big Pharma je ta koja pokreće priču i postavlja dnevni red za “stručnjake” u CDC-u, FDA-u, WHO-u, NIH-u, NIAID-u, pa čak i nemedicinskim vladinim organizacijama.

Jeff Dornik, TV voditelj iz Orange Countyja u Kaliforniji, koji se školovao na Katoličkom Sveučilištu u Arizoni, Noqreport.com

– Očito nuspojave cijepljenja i smrtni slučajevi od cijepljenja nisu toliko važni što se njemačke vlade tiče. Uostalom, njemačke zdravstvene vlasti tvrde da svatko tko umre od cijepljenja ili oslabljenog imunološkog sustava više ne može umrijeti od Covida-19. Prema izjavi glasnogovornice Spahna, ovo je u konačnici uspjeh.

https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/njemacka-biljezi-porast-viska-smrtnosti-u-godini-cijepljenja-protiv-covid-19.html

– Vladajuća većina izglasala je povjerenje novim ministrima. Posebno zanimljiv detalj je činjenica da iz iste srpske stranke u Hrvatskoj jedan član mijenja drugog člana. Mi protiv Srba nemamo ništa, Srbi su za nas činjenica, i politička i društvena. Neka donose Hrvatskoj medalje u športu, neka sudjeluju u kreiranju hrvatske politike, ali neka to ide kako Bog zapovijeda. Ovo što se u Hrvatskoj događa je bitno različito od zdrava razuma i onoga što smo obećali i prisegli se. Milorad Pupovac je trebao preuzeti na sebe odgovornost, no on bira djevojku, ili djevojčicu, koja ima 4-5 saborskih istupa i sakriva se iza nje. Ako pogledamo ovu hrvatsko-srpsku koaliciju i način na koji je izabrana potpredsjednica Vlade, oprostite, ali to meni izgleda kao podjela plijena.

Ante Prkačin, saborski zastupnik Domovinskoga pokreta u Saboru

– Hrvatska ima HDZ, pobogu, i Plenkovića koji je najgora stvar koja se mogla dogoditi za HDZ. Imali smo Sanadera koji je bio izvorni konzervativac, ali je bio kleptoman. Imali smo Jadranku Kosor koja je bila normalna osoba, ali nije imala legitimitet i kratko je trajala. Imali smo Karamarka kojeg ni danas ne mogu skužit’ jer je od Manolićevog portira, šefa ureda, Mesićevog šefa kampanje. Istovremeno je bio aktivni katolik, išao u posjete papi, čudan čovjek da bi odjednom postao ekstremni desničar. Prije toga prijelazno ministar policije, nestranački, ali ajmo reći realno HDZ. Dosta je u desno otišao. Sad imamo ovog tipa koji ne pripada HDZ-u. Taj čovjek je prevarant. Tu su neki moji suradnici, znamo ga 25 godina, to je varalica. I zato ih sve vara i povlači za strune i da prostite nosne dlačice.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik u Jasenovcu, Nova TV

GOVOR MRŽNJE

– Baš kao što teče venama ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskoga, židovska krv tekla je venama Adolfa Hitlera. Najozloglašeniji antisemiti u pravilu su židovi.

Sergej Lavrov, ruski šef diplomacije, Delo

– Koja gužva u VSRH šesnaestercu… Je l Mr. Sudac (Turudić, op. ž.p. misli da bi Karakter s Pantovčaka mogao razmišljati o njemu za VS ili je to jedna slatka mala spletka s ciljem provokacije i kompromitacije Karaktera?

@GotovacViktor, https://45lines.com/gotovac-necak-zdravka-mustaca-protiv-mrcele/

JUGONOSTALGIJA

– Nemam nikakve primjedbe na izbor Anje Šimprage, koja je bila i zajednički kandidat SDSS-a i SDP-a na jednim lokalnim izborima. 

Arsen Bauk, saborski zastupnik SDP-a na N1 TV

– Moja koncepcija politike, profiliranja HDZ-a koji bi htjeli neki to vidjeti ili ne vidjeti, HDZ je transformiran tako da je čvrsto pozicioniran na desnom centru, da u strateškom trokutu koji se sastoji od ovakvog HDZ-a kojeg vodim, koji je umjeren i štiti demokršćanstvo te državotvornost, to su vrijednosti iza kojih stojimo. Drugi partner je blok liberalnih stranaka, smatram da je to zdravo za Hrvatsku, i manjinski zastupnici. U tom trokutu vidim normalnu Hrvatsku u društvenom smislu i u smislu izostanka demagogije, populizma, krajnosti i svega što nije zdravo za hrvatsko društvo.

Andrej Plenković, predsjednik Vlade u Karlovcu, Hina

– Uostalom, RH je pravna sljednica SRH, a ne NDH.

Gordan Duhaček, novinar Indexa

– Praznik rada nije samo ceremonija, to je velik dan. Sjećamo se borbe za temeljna ljudska prava, ta borba nikad ne staje, ona ide dalje.

Viktor Gotovac, predsjednik zagrebačkog SDP-a u Maksimiru 1. svibnja

DEMAGOGIJA

 – Bitno je da se ljude zapošljava na stvarnim javnim natječajima.

Tomislav Tomašević, zagrebački gradonačelnik u Maksimiru 1. svibnja

– Donijeli smo paket od 5 milijardi kuna koji je išao direktno pomoći kućanstvima, poduzetnicima, najugroženijim sugrađanima, poljoprivrednicima, umirovljenicima, smanjili PDV, iskoristili niz instrumenata koji su na raspolaganju državi i to ćemo činiti i dalje”, kazao je te dodao da će biti intervencionistički raspoloženi iako je to kontra njihovih političkih stajališta.

Andrej Plenković, predsjednik Vlade u Karlovcu, Hina

GLOBALIZACIJSKI FAŠIZAM

– Želite spasiti planet? Prestanite jesti govedinu. Sve bogate zemlje trebale bi prijeći na 100 posto sintetsku govedinu.

Bill Gates, uništavatelj civilizacije, MIT Technology Review

– Ukupne globalne emisije stakleničkih plinova moraju dosegnuti vrhunac najkasnije do 2025. ako želimo spriječiti katastrofalno povećanje globalne temperature.

Werner Hoyer, predsjednik Europske investicijske banke i Joseph Borell, potpredsjednik Europske komisije, Delo

MASONSTVO

– Cilj je očuvati katedralu kao vjersko mjesto koje može pružiti bolju dobrodošlicu posjetiteljima i bolje informirati one koji ne potječu iz kršćanske kulture.

Vlč. Gilles Drouin, voditelj projekta za obnovu unutrašnjosti Notre-Damea o tomu da će slavna gotička građevina u budućnosti nalikovati zabavnom parku, Telegraph

– Prema predloženim promjenama ispovjedaonice, oltari i klasične skulpture bit će zamijenjeni modernim umjetničkim muralima, novim zvučnim i svjetlosnim efektima kako bi se stvorili emocionalni prostori. Postojat će tematske kapele smještene na stazi istraživanja s naglascima na Afriku i Aziju, dok će na zidovima biti projicirani citati iz Biblije na različitim jezicima, uključujući mandarinski. Posljednja kapelica na stazi imat će snažan naglasak na očuvanju okoliša.

Henry Samuel i Tim Stanley, autori masonske obnove slavne pariške katedrale, Telegraph

ODVRAĆANJE OD BITNOGA

– Toplinski skeneri otkrivaju povišenu temperaturu, a ne COVID-19. Toplinski skeneri mogu prepoznati ljude koji imaju povišenu temperaturu, koja može biti povišena zbog bolesti COVID-19. Međutim, povišenu temperaturu nemaju svi oboljeli. Osim toga, toplinski skeneri ne mogu otkriti ljude koji su zaraženi, ali još nisu razvili povišenu temperaturu, jer treba proći od 2 do 10 dana da osobe zaražene koronavirusom razviju povišenu temperaturu.

Svjetska zdravstvena organizacija na facebooku, https://web.facebook.com/coronavirus_info/facts?page_source=alt_treatments_faxit

PODSJEĆANJE

– I Josip Kregar, Gotovčev fakultetski prijatelj, zalagao se za udbaše. Viktor Gotovac je bio jako vezan za svog kolegu s Pravnog fakulteta pokojnog Josipa Kregara koji je, gle čuda, žestoko branio Milanovićev “lex Perković“, da se te izmjene Zakona o pravosudnoj suradnji sa zemljama EU-a donose u korist branitelja. Isto je u emisiji Vesne Kljajić “Pečat vremena” 27. 6. 2013, dan prije usvajanja “lex Perkovića” u Saboru tvrdio i špijun Mirko Ljubičić Šveps, jedan od organizatora šatorskog prosvjeda u Savskoj 66.

Željko Peratović, istraživački novinar, https://45lines.com/gotovac-necak-zdravka-mustaca-protiv-mrcele/

– Podsjetimo, Josipović je od 1987. do 2000. godine bio glavni tajnik Hrvatskog društva skladatelja, u čije ime HDS ZAMP naplaćuje glazbenička autorska prava. Od ’92 tvrtka Emporion kojom rukovodi Marko Vojković, inače Josipovićev blizak prijatelj, na temelju ugovora sa ZAMP-om zarađuje golemi novac. Prema pisanju medija, ZAMP je Emporionu u 2004. godini platio 16,7 milijuna kuna. Slučajnosti koja se u ovoj priči povezuju s aktualnim predsjednikom i više je nego dovoljno – Josipović i Vojković su prijatelji, Vojkovićeva sestra Sandra i predsjednik Josipović upoznali su se kao studenti Glazbene akademije, a radili su u upravnim tijelima HDS-a i ZAMP-a. Drugim riječima, postavlja se pitanje je li predsjednik imao interesa da ZAMP-ove poslove vodi njegov prijatelj? Jesu li to progurali poznanici Josipović i Vojkovićeva sestra Sandra, pitanja su na koja hrvatska javnost konkretan odgovor nije dobila. Po ustaljenoj tradiciji afera se gurnula pod tepih, a Josipović nastavlja s poslovanjem.

Marko, Dnevno, 15. X. 2014., https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/razotkrivamo-tajnu-vezu-mustacev-necak-mutnim-poslovima-osigurava-novac-za-josipovicevu-kampanju-134920/

– Koja je to onda fakat razlika između njih i nas? Sada kada smo nedvojbeno utvrdili da sve nacije imaju neke traumatične događaje kojih se sjećaju. Pa u svim tim zemljama desno se nije zadržalo samo na mahanju zastavama i paljenju svijeća, nego je obuhvatilo i ekonomiju kojoj se ne pristupa državno-planski kao da i dalje vladaju Kardelj i Kidrič. TAMO JE SOCIJALIZAM PSOVKA. A u nas je u ekonomiji, ali i društvu i dalje sasvim prihvatljiva pa i poželjna paradigma i zbog toga zaostajemo. Kužiš, Borise? Jebo te Alamo.

Thomas Bauer, marketinški stručnjak, veliki navijač Dinama i pripadnik Bad Blue Boysa na facebooku odgovara B. Dežuloviću, https://www.facebook.com/thomas.bauer2/posts/10224428542674491

PRAVO PITANJE

– Jeste li svjesni da će najveći otpor mjerama rasti upravo među cijepljenima, koje se obmanulo obećanjem kako je to cijena za povratak u normalu? Mislite li da će oni tako lako pristati na docjepljivanja, naročito ako su imali ozbiljne nuspojave? Hoće li se i njih vrijeđati kako bi ih se nagovorilo na treću dozu?

Borislav Ristić, novinar Večernjega lista

– Kako se zove prelazak uskrsnog Zekanovića koji se ruga Raspudiću zbog Brucea Leeja? Tko je uzor bio Zekanoviću? Uskrsni zeko u svilenoj suknjici? Pazite koji tipovi. Tko je platio Zekanoviću da pređe HDZ-u? To je novac. Tko ga je platio? Time neka se bavi DORH, a ne spikama Željka Sabe s damama sumnjivog morala prije deset godina u Vukovaru. Ovo je korupcija. Taj tip to radi za keš. Izravno ili neizravno. Sto posto.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik u Jasenovcu, Nova TV

PREPORUKA

– Muškarci koji se predstavljaju kao žene se ne bi se trebale natjecati u ženskim športskim disciplinama.

Boris Johnson, britanski premijer, narod

RELATIVIZIRANJE JUGOKOMUNISTIČKIH ZLOČINA

– Za jedne je Tito mirotvorac koji je uspio poraziti okupatore i kvislinge, a za druge zločinac jer su njegove snage odgovorne za masovne likvidacije ustaša, srpskih i crnogorskih četnika, slovenskih domobrana, te civila koji su pratili vojsku u bijegu pred partizanima.

Saša Ljubičić, novinar Slobodne Dalmacije

– Svi totalitarizmi nisu isti, to je bezvezarija.

Ivo Goldstein, povjesničar i diplomat, Večernji list

UDBA

– Mislite da ja ne znam tko od vas otprilike pripada kojem spektru? Pa to svi znamo, ali javnost ne zna. Dekriptaš hrvatskih medija, to ćemo kad ne budem premijer.

Andrej Plenković, predsjednik Vlade u Karlovcu, Hina

Povezane objave

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više