Hrvatski Fokus
Uvodnik

Index, Telegram i Nacional o “seksualnom predatoru”

Bošnjačko-muslimanski unitaristi i fundamentalisti prijete Miroslavu Zeliću likvidacijom

 

 • Društvenim mrežama širi se slikovna poruka koja proistječe iz maturalne radnje aktualnoga predsjednika HDZ-a i Hrvatske vlade, Andreja Plenkovića, sina Marija Plenkovića i Vjekoslave Plenković, rođ. Raos, poznatije – prema nekonvencionalnom aktualnom hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću – kao »vojne lekarke«. Na jednom mjestu Plenković mlađi je 1989., u sumrak jugokomunizma, boljševizma i Istočnoga bloka, napisao i ovo: »Izvor informacija je u svim klasnim društvima vladajuća klasa. Ona putem sredstava masovnog komuniciranja upravo želi da masama priopćava samo one informacije koje su s njene točke gledišta poželjne (radi lakšeg upokoravanja, eksploatiranja itd.) jer će mase pod tim utjecajem pružiti najmanji otpor« (Andrej Plenković, maturalni rad, 1989.). Unatoč neviđenom totalitarističkom vladanju Andreja Plenkovića poneki mediji su prije nekoliko godina pisali o toj temi. Danas više ne, danas su gotovo svi mediji pod njegovom kapom i slijepo ga slijede i provode njegov globalizacijski medijski fašizam u vrijeme orwellovskoga korona naleta na cijeli svijet.
 • Novinar Indexa Goran Vojković je 19. 2. 2017. napisao članak pod naslovom »INDEX OTKRIVA Došli smo do maturalnog rada Andreja Plenkovića – uzori mu bili Marx i Kardelj« u kojem je spočitnuo Plenkoviću ml. da je – u vrijeme kada su »neki trunuli u zatvoru za izgovorenu riječ, ne radi kriminala, već radi običnog komentara društva…, nekima je ipak bilo dobro i to baš jako, jako dobro« (https://www.index.hr/vijesti/clanak/index-otkriva-kako-je-andrej-plenkovic-gradio-covjeka-samoupravnog-drustva/951512.aspx). A da je Plenković bio povlašten, kako stalno Milanović i ponavlja, potvrđuje i podatak da je njegov srednjoškolski maturalni rad publiciran 1989. kao knjižica u izdanju “Poslovne zajednice grafičkih i srodnih organizacija udruženog rada Jugoslavije”, a u svojevrsnom predgovoru je navedeno: “Ova knjiga namijenjena je nosiocima funkcije informiranja u grafičkim radnim organizacijama udruženim u Poslovnu zajednicu “Grafoimpex” za stručno osposobljavanje, kao i svim radnim ljudima kojima je samoupravljanje i društveno komuniciranje primarna zadaća.” Ne znam komu je Partija publicirala jedan bezvezni maturalni rad!? I još ga nije sam niti napisao, nego ga je prepisao od svoga oca partijskoga ideologa i komesara.
 • Dan kasnije, 20. 2. 2017., Oriana Ivković Novokmet je nastavila gdje je dan prije Vojković stao i u članku pod naslovom »Plenković je dio svog rada posudio od oca, a nije ga naveo u literaturi. Poznato?« podastrla javnosti kako je Plenković ml. prepisivao (https://www.index.hr/vijesti/clanak/plenkovic-objavio-knjigu-kod-tatinog-izdavaca-i-posudio-njegove-teze/951764.aspx). Da ponovimo, »Poslovna zajednica grafičkih i srodnih maturanta Plenkovića publicirala je kao knjižicu “namijenjenu nosiocima funkcije informiranja u grafičkim radnim organizacijama udruženim u Poslovnu zajednicu Grafoimpex za stručno osposobljavanje, kao i svim radnim ljudima kojima je samoupravljanje i društveno komuniciranje primarna zadaća”. A zašto? Zato jer je ta ista „Poslovna zajednica…“ dvije godine ranije objavila knjigu komunikologa Marija Plenkovića, st. pod nazivom “Teorija i praksa suvremenog novinarstva”. I ta je očeva knjiga, kao i sinovljev kasniji maturalni rad, bila namijenjena “nosiocima funkcije informiranja u radnim organizacijama”. Dakle, prepisan je sinovljev maturalni rad iz očeve dvije godine starije knjige. Lepo bogami, rekli bi u Srbiji.
 • Iako je klan Plenković već četiri godine zaštićen kod medija, nedavno se dogodio presedan. Poslijepukanićevski nekrofilski Nacional, istina u uredničkom komentaru, a ne u potpisanom članku, napao je Plenkovića starijega, Marija. Nacional je 26. 6. 2021. napisao i ovo: »Mario Plenković se tijekom prošlog vikenda vinuo u središte javne pozornosti, ali ne kao član obitelji hrvatskog premijera, nego kao osoba koja ozbiljno utječe na razvoj i bujanje njegovih autokratskih ispada i tendencija neracionalnih obračuna s hrvatskim medijima. Portal Telegram otkrio je da je on zajedno s još nekolicinom autora proizveo kontroverzni izvorni znanstveni rad o medijskom praćenju rada Vlade kojoj je na čelu njegov sin Andrej Plenković. Taj rad pomaže razumjeti kako se Mario Plenković iz povučenog člana obitelji hrvatskog premijera sam lansirao u središte pozornosti kao figura koju u vrhu HDZ-a označavaju kao ključnog pozadinskog savjetnika svog sina premijera Andreja Plenkovića kada je u pitanju u najmanju ruku diskutabilan odnos prema medijima« (https://www.nacional.hr/mario-plenkovic-bivse-studentice-otkrivaju-da-je-premijerov-otac-morao-napustiti-fakultet-politickih-znanosti-zbog-optuzbi-za-seksualno-uznemiravanje/). Ovo je napad na očev pokušaj zaštićivanja sina, ali pravi napad je navodno očevo seksualno predatorstvo na Fakultetu političkih znanosti nad studenticama koje su „progovorile“. Nacional je napisao i ovo: »Marija Plenkovića, professora emeritusa Sveučilišta u Zagrebu i komunikologa, inače u posljednje vrijeme poznatijeg kao oca premijera Andreja Plenkovića, njegove su studentice u više navrata prozivale zbog seksualnog uznemiravanja i opisivale kao višestrukog seksualnog predatora u pokušaju«. Nacional je napisao da je „kontinuirano seksualno uznemiravanje“ studentica „desetljećima sustavno prešućivano“. Nacional ide dalje pa tvrdi kako je Mario Plenković pobjegao u Maribor nakon što su „pojavile razne optužbe na njegov račun“. Dakako, radi se višedesetljetnom seksualnom napastovanju studentica. Nakon svega očekujemo reakciju mjerodavnih državnih tijela da to istraže. A i znam da se to ne će dogoditi sve dotle dok mu je sin u sedlu!
 • Ima i drukčijih primjera kada su u pitanju očevi i sinovi. Pozitivnijih. Dragan Zelić je bio dugogodišnji ljevičarski čelnik protuhrvatskoga GONG-a, a odnedavno je i aktivni član SDP-a, nasljednika zločinačke Partije. Nu, Draganov otac, Miroslav Zelić, prije srpske agresije na BiH bio je direktor Tvornice obuće Bugojno. U ratu je stao na čelo Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) i kao takav nakon muslimanske izdaje i muslimanskoga napada na bugojanske Hrvate vodio je rat za opstanak Hrvata u tom dijelu Bosne. Nakon rata Miroslavu Zeliću nije bilo lako. Možda još teže. Mnogi su bugojanski Hrvati protjerani, pobijeni i poklani. I ne zna se još uvijek za njihove grobove. Muslimani-Bošnjaci taje. Ovih dana bošnjačko-muslimanski unitaristi i fundamentalisti prijete Miroslavu likvidacijom.
 • Veličanstveni vatromet u tisućama boja koje su prošarale nebo ponad Neretljanskog kanala u slavu spajanja Pelješkoga mosta uveličao je svojom nazočnošću Veliki Vođa Andrej Plenković. Da, bilo je vatrometa i opravdano, ali ne u bojama hrvatske zastave, nego onako k’o na ciganskoj svadbi. Dok je Plenkovića nema hrvatskoga znakovlja.
 •  Ako nije bilo hrvatskih znakovlja na svečanosti spajanja Pelješkoga mosta, bilo je četnikovanja i srbovanja u Srbu. Koalicijski partneri i istomišljenici Andreja Plenkovića ponovno su u svome zaštićenom prostoru u Srbu izgovarali laži sve u cilju negiranja postojanja Hrvata i hrvatske državnosti. Plenkoviću slijepo odani ljevičarsko-liberalni mediji to ne komentiraju. Jedini koji su se javno očitovali su sisački biksup Vlado Košić, slavni matematičar akademik Josip Pečarić, književnik Ivan Aralica i general Hrvatske vojske Ivan Tolj. Svi su oni upozorili hrvatske izdajničke vlasti »na besmisao obilježavanja “antifašističkog ustanka” u Srbu«, jer su prije 80 godina »u Srbu, Borićevcu, Brotnji i okolnim selima u Lici, a onda i u Drvaru i Grahovu u BIH, isključivo Srbi pobili najmanje 400 isključivo Hrvata civila. Ubojice su bili četnici i komunisti koji su trebali u dogovoru s talijanskim fašistima “očistiti” te krajeve od hrvatskog stanovništva. Ubili su i dva katolička svećenika Waldemara Maksimilijana Nestora i Jurja Gospodnetića, a poznato je da su u tom krvavom pohodu stradali i svi članovi obitelji Ivezić, među kojima i mala djeca. I kako se to može nazvati antifašizmom?«,upitali su se oni. I velika hvala Tolju, Aralici, Pečariću i Košiću!

 • Nekada se mislilo kako se u komunizmu nije baš moglo obogatiti. Na primjeru saborskih zastupnika iz ultramaoističke partije vidimo da je upravo suprotno. Sve su to crveni bogataši koji ne vole samo dinare, nego i mrske „ustaške“ kune i kapitalističke dolare, eure, funte ili franke. Navodno je najbogatija ljevičarska aktivistica Urša Raukar. Prema YUL-u ima nemjerljivo bogatstvo (https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/najbogatija-zastupnica-mozemo-ne-nisam-se-zabunila-kuca-mi-stvarno-vrijedi-6-3-milijuna-kn): kuću vrijednu 6,3 milijuna kuna. Uz to, ima mjesečne prihode od 36 tisuća kuna neto. Ima još dva mjesečna prihoda: od 1907,93 kune i od 18.724 kune, pa godišnji prihod od 93,03 kune. Za sva tri prihoda navela je da su od imovine i imovinskih prava. Uplaćuje i pet osiguranja imovine, osiguranja kuće i kućanstva. Uplaćuje još jedno životno osiguranje te osiguranje od nezgode i to na svotu osiguranja od 18.554 eura! Ima Urša toga još: kuća, stanova, vikendica, šuma, poslovnih prostora, jednu kuću s okućnicom izvan Zagreba, i samo još tri stana. Što drugo reći nego da je Urša bogata crvena ljevičarska kapitalistica.
 • U članku Đurđice Klancir na Netu od 16. VII. 2020. navedeno je da je otac Plenkovićeva ministra Tomislava Ćorića Hrvat iz Višića kod Čapljine, a majka Srpkinja, kći šefa milicije u Pločama Vukašina Pašajlića, podrijetlom iz Nevesinja! (net.hr/danas/hrvatska/od-kvazi-hdz-ovca-do-najmocnijeg-ministra-teskom-usponu-pomogla-je-i-veza-s-covjekom-kljucnim-za-formiranje-andreja-plenkovica-b2c35d4a-b1c5-11eb-9f75-0242ac130020). Ćorić je bio prijatelj i s braćom Lalovac od kojih je poznatiji SDP-ov ministar financija Boris.
 • Na osnivačkoj skupštini 26. ožujka 2021. u Zagrebu osnovan je Forum za vanjsku politiku. To vam još uvijek ne govori puno. Tek kada pročitati tko ga je osnovao i tko su njegovi članovi puno nam je svima jasnije o kakvom se novom JUL-u, Yutelu ili kukavičjem jaju radi. Osnivači su Dejan Jović (predsjednik Upravnog odbora), Vesna Pusić (predsjednica Skupštine) Zorana Baković (višegodišnja dopisnica Dela iz Pekinga), Budimir Lončar (jugopartizanski diplomat), Dino Galinović (student politologije), Senada Šelo Šabić (Bošnjakinja iz grada Soli), Tvrtko Jakovina (LGBT aktivist i historičar), Božo Kovačević (srpski političko-diplomatski kadar iz HSLS-a), Dragan Nikolić (predstavnik istarskih Srba na HRT-u), i Dean Šarčević (savjetnik udruge B.a.b.e.).
 • U Ivanjici, odmah iznad graničnog prijelaza za Hrvatsku, na kamenom zidu uz cestu, ogromnim slovima na ćirilici stoji natpis u slavu srpstva! Iako je Ivanjica dio općine Ravno u Hercegovačko-neretljanskoj županiji. Zato ne čudi što je u općini Ravno miniran Golubov kamen, novopostavljeni križ u spomen i sjećanje na poginule pripadnike 3. Imotske bojne Branka Kutlešu i Vinka Žužula. Križ sa imenima branitelja bio je postavljen 9. srpnja 2021. na Golubovu kamenu, a već nekoliko dana kasnije srušen. Tamošnji istočnohercegovački Srbi minirali su spomen-obilježje na mjestu pogibije četvorice branitelja iz Makarske, pripadnika 156. brigade (Kobac).
 • Robert Valdec prati ljevičarske, masonske i protuživotne medije diljem svijeta. Prati medije koji lažu i od nekad normalnih ljudi stvaraju imbecile, budale, jadnike. Jedan od primjera je ubojstvo Marokanca Younsa El Boussetaouija na sjeveru Italije od strane Massima Adriaticija, pročelnika za sigurnost gradića Vogherija. Naime, Marokanac već deset godina bavi se kriminalom i čini incidente. Slaba globalizacijska talijanska vlast nikako da ga zaustavi i protjera jer cijelo to vrijeme živi u Italiji ilegalno. I kada je na ulici maltretirao lokalnu kršćanku u pomoć je stigao Adriatici. Nazvao je policiju da intervenira, da zaustavi 39-godišnjaka i spasi maltretiranu Talijanku. To je vidio El Boussetaou i napao pročelnika. Prošelnik je u samoobrani ubio nasilnika. I sada dolazi globalizacijska pokvarena medija i piše suprotno od onoga što se dogodilo. Pogledajmo kako su u naslovima sinkronizirano ovaj slučaj opisali u javnosti slizani hrvatski i srbijanski mediji: ​Zastupnik talijanske krajnje desnice ubio Marokanca na trgu https://www.hina.hr/vijest/10735640
 • Zastupnik talijanske krajnje desnice ubio Marokanca na trgu

https://www.vecernji.hr/vijesti/zastupnik-talijanske-krajnje-desnice-ubio-marokanca-na-trgu-salvini-to-je-legitimna-obrana-1509814

Zastupnik talijanske krajnje desnice ubio Marokanca nasred trga

https://www.telegram.hr/politika-kriminal/zastupnik-talijanske-krajnje-desnice-ubio-marokanca-nasred-trga/

Zastupnik talijanske krajnje desnice ubio Marokanca na trgu

https://www.ipress.hr/crna-kronika/69138-zastupnik-talijanske-krajnje-desnice-ubio-marokanca-na-trgu

Italijanski političar ubio migranta

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021&mm=07&dd=21&nav_category=78&nav_id=1893583

DESNIČARSKI POLITIČAR UBIO MIGRANTA (39): Nakon svađe u kafiću čuli se pucnji, Italija na nogama

https://www.srbijadanas.com/vesti/svet/italija-migranti-politicar-ubistvo-advokat-policija-desnicar-2021-07-21

Nema razlike. Svi lažu i iskrivljuju.

Marijan Majstorović

Povezane objave

Hvalevrijedan je Plenkovićev otpor njemačko-francuskom pokušaju dominacije Unijom

hrvatski-fokus

Vraća se Tuđmanovo vrijeme

HF

Đikić je Hrvatsku napustio još 1991.

HF

Trebalo je otjerati HNS a ne Kuščevića

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više