Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Selce slavi 127 godina turizma

Noćna vožnja osvijetljenim brodicama

 

Kako bi se obilježila vrijedna tradicija koja traje već više od pola stoljeća, svake godine početkom kolovoza u Selcu vlada slavljeničko raspoloženje. Motiv slavlja se vezuje uz jedan poseban dan – 4. kolovoza davne 1894., kada je otvoreno prvo javno uređeno kupalište u mjestu. Osim što je važan dio povijesti turizma na području Rivijere Crikvenice, taj se dan smatra početkom organiziranog turizma u Selcu.
Ono bez čega se ne može obilježiti ovaj poseban dan je Venecijanska noć, koja je kasnije preimenovana u Dan turizma. Radi se o noćnoj vožnji osvijetljenim brodicama, započela je u 21 sat, a s broda se širila dobra atmosfera i zvuk limene glazbe. Iz selačke luke na panoramsku noćnu vožnju krenule barke osvijetljene feralima i ukrašene jasenovim granama. Na čelu ove nesvakidašnje, mirne i romantične morske karavane bio će drveni jedrenjak “Paša”.
Ovo je skromni način obilježavanja vrijedne obljetnice uz nadu da će program u sljedećim godinama opet biti višednevni, kao što ovako vrijedan jubilej i zaslužuje. Organizator je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a suorganizator: ŠRK Oslić. Pokrovitelji su: Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica, „Eko-Murvica“ d.o.o.

Anđelka Felja

Povezane objave

Mostra Convegno Expocomfort 2018.

HF

Distribucija imovine kućanstava u Hrvatskoj

HF

Potrebno još bolje brendiranje graševine

HF

‘Jedi, digitaliziraj, voli’

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više