Hrvatski Fokus
Kultura

Lastavica Giacoma Puccinija u HNK

Pod ravnanjem maestra Lorenza Passerinija i Matije Fortune te u režiji, scenografiji i kostimografiji Huga de Ane

 

Tročinska opera Giacoma Puccinija Lastavica pod ravnanjem maestra Lorenza Passerinija i Matije Fortune te u režiji, scenografiji i kostimografiji Huga de Ane, premijerno će biti izvedena 21. listopada u zagrebačkom HNK.

Lastavica Giacoma Puccinija prema libretu Giuseppea Adamija temeljena na libretu Alfreda Marije Wilnera i Heinza Reicherta. Puccini je djelo skladao dvije godine a u proljeće 1916. opera je bila završena. Lastavica nije nikada igrala u zagrebačkom HNK te je ostala jedno od manje izvođenih Puccinijevih djela iako se u novije vrijeme sve češće postavlja na scenu. Priča je to o djevojci visoka roda ali sumnjiva morala, Magdi di Civry, priležnici bogatog pariškog bankara Rambalda Fernandeza, koja se iskreno zaljubi u siromašna mladića Ruggera Lastouca i kao lastavica odleti s njim u ljubavno gnijezdo na Azurnoj obali. Ali, djevojka sumnjive prošlosti ne može postati njegovom ženom i poput lastavice vraća se u zlatni pariški kavez poput lastavice.

Anđelka Felja

Povezane objave

Kako je govorio Kurosawa

HF

Nikad bogatiji i raznovrsniji program

hrvatski-fokus

Umjetničko prosvjedno samožrtvovanje

HF

Izložba Putevima mira Ivane Jovanović Trostmann u Splitu

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više