Hrvatski Fokus
Kultura

Refleksija unutarnjeg svijeta Ranka Ajdinovića

Kreirajući precizno i iskreno svoj slikarski opus, slikar poseže kako za vlastitim sjećanjima tako i za neposrednim doživljajima u svakodnevnom životu

 

Na aktualnoj umjetničkoj sceni, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar Ranko Ajdinović, ističe se svojim artističkim doprinosom, karakterističnog rukopisa i specifične motivike, koju kontinuirano istražuje uspježno niz godina, stvarajući osebujni impozantni opus, uz trajnu odanost snažnom, nesuzdržanom koloru.

Kreirajući precizno i iskreno svoj slikarski opus, slikar poseže kako za vlastitim sjećanjima tako i za neposrednim doživljajima u svakodnevnom životu ali bilježeći i promišljanja o svijetu koji ga okružuje, o danu u kojem živi.

Njegujući nefigurativno slikarstvo, razvija i usklađuje vanjsko i unutarnje, vid i osjećaj, zamišljaj i stvarnost, ostavljajući u različitim tehnikama, na platnu, dojmove proživljenog u ciklusima obilježenih finim i odmjerenim kolorom, izbalansiranim motivima, koji se međusobno dodiruju, odmiču ili približavaju, tvoreći suptilni svijet refleksija unutarnjeg svijeta.

Ajdinović kreira volumen, svijet posve neomeđen, nelimitiran, slobodan u pojavnosti, u prostoru fragilnom i nježnom, prozračnih, nenametljivih boja.

Ciklus refleksija Ranka Ajdinovića izveden je na više formata, pomalo je i tajanstven, premrežen skrivenom simbolikom, na svoj način uzbudljiv.

Slikarstvo Ranka Ajdinovića ušlo je svoju zrelu fazu, njegove slike nose jasan izraz sigurnosti, vještine, iskustva i znanja i naravno, nadahnutosti i svježine ideja.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Dnevnici s imaginarnih putovanja

hrvatski-fokus

Izložba Art Ecology – Art for the Oceans

HF

Ožiljci rata

hrvatski-fokus

Moj anđele, moj anđele!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više