Hrvatski Fokus
Hrvatska

Mentalni Jugoslaveni jašu Hrvatskom

Dežulović, Pupovac, Šerbedžija i slični njima zapeli su u XX. stoljeću

 

Vjekoslav Krsnik je u iz knjizi Prvih 100 notornih hrvatskih Jugoslavena dao popis stotinu mentalnih Jugoslavena u Hrvatskoj. Svi to mentalni Jugoslaveni i velikosrbi nikako nam ne mogu prihvatiti, ni oprostiti hrvatsku državu i rušenje Jugoslavije. Za njih je svaka  država Hrvatska, neprihvatljiva, Hrvati su ustaše, naci-fašisti. Oni, Jugoslaveni, ne priznaju da je komunizam zločinački totalitarni režim, po zločinima izjednačen ili još gori od svakog naci-fašizma. Uporni su u svojoj negaciji komunističkih zločina i održavanju Titina kulta ličnosti, unatoč rezolucijama Vijeća EU-a 1481/2006 i Rezoluciji Europskoga parlamenta od 19. rujna 2019. godine. Zato Dežulović i psuje sve hrvatske vrijednosti: „Jebo vas Vukovar. Jebo vas posebni domovinski pijetet. Jebale vas kolone sjećanja, posmrtni marševi i počasni plotuni. Jebali vas plastični lampioni, plastični vijenci i plastične krizanteme. Jebale vas komemoracije, rekvijemi i mise zadušnice. Jebale vas minute šutnje, dani žalosti i noći svijeća. Jebali vas nogometni memorijali, domoljubni recitali, vukovarski arzuhali i navijački murali. Jebo vas Vukovar. Jebala vas smrt.“

I ne samo to, već mu i vjera strašno smeta, okomio se on i na vjeru kao dio hrvatskog identiteta. Naime, jugokomunisti su silom htjeli,  katoličanstvo u narodu zamijeniti s komunističkom ideologijom, što im naravno, unatoč progonu i ubijanju svećenika nije uspjelo. Boris Dežulović u Puli je na sajmu knjiga pod naslovom Sa(n)jam knjige u Istri predstavio zbirku kolumni ‘Summa Atheologiae: Nekoliko heretičkih rasprava o nemogućnosti Svemogućeg’, koje tematiziraju Crkvu, vjeru i Boga: „…rekao sam mu da mi je ambicija samo Hrvatima suziti vjeru. On me onda pitao na koju točno mjeru je želim suziti, a ja sam rekao: ‘Na veličinu tuš kabine, da budu čisti sami sa sobom, a da nema mjesta za Boga”

Ma zamislite kojim autoritetom Dežulović sebe smatra!? On će Hrvatima „suziti vjeru“. Baš se našao pravi lik koji će preodgojiti Hrvate!? Ma nije mi ni smiješno, već je jadno i bijedno! Tito nije uspio s ogromnim represivnim državnim aparatom Hrvatima „suziti“ vjeru, a jedan novinarčić, kojega usput mi plaćamo iz proračuna, sebi umišlja da će on preodgojiti  one koji ga hrane!“? Vjeru koju su Hrvati prihvatili još u 6. stoljeću on će suziti Hrvatima!? I kada mu to ne uspijeva onda pretoči  sav svoj bespomoćni gnjev u primitivan, vulgaran i huškački tekst bez ikakve literarne vrijednosti. Pa se onda izgovara da mu je namjera bila ukazati kako je 5 i pol tisuća mladih napustilo Vukovar!? Onda se izgovara na to da je on bio u Vukovaru 1991. godine pa uspoređuje bitku za Vukovar s bitkom na Neretvi. Opis razorenog Vukovara i stanje u njemu. Dežulović je realno i slikovito prikazao i usporedio s bitkom na Neretvi koju smo učili u školi kao epopeju Narodnooslobodilačkog rata isto što i djeca uče o Vukovarskoj epopeji.

Zanimljivo je da spočitava Vladi odlazak 5,5 tisuća mladih iz Vukovara, a ne „sjeti se“ na oko 2 milijuna Hrvata koji su napustili Hrvatsku u vrijeme Titina režima!? Sve to Dežulović napiše, sočno i  prostački,  ali nigdje nema ozbiljne analize uzroka tih pojava koje tako žestoko kritizira. Nigdje razloga koji su izazvali te pojave, nigdje povijesnih uzročno-posljedičnih veza, nigdje osude stvarnih krivaca, jer nije analizom ni došao do njih, pa se njegovo pisanje svodi na obično zlonamjerno, primitivno i provokativno piskaranje jednog frustriranog Jugoslavena koji se osvećuje zbog gubitka domovine.

  • Naslovi i sadržaj Dežulovićevih kolumni:

„Boris Dežulović: Smradska elita 2. svibanj 2017. godine

Nisu svi katolički domoljubi hulje, ali su sve hulje do posljednjeg katolički domoljubi: baš nikad, razmislite, niste vidjeli osuđenog lopova, silovatelja ili ubojicu bez krunice i šahovnice.

Smrad fašizma – Sloboda narodu.

Dežulović vrijeđa, Hrvate naziva ustašama, smradovima, upotrebljava neprimjerene izraze, ali kada se  njegovom poslodavcu i novinarima Novostima  uzvrati istom mjerom „srpskim kurvama u službi četničkih vojvoda“, e onda to nije u redu!?

  • Boris Dežulović: Katolički spam 23. veljače 2019. godine

Revni poštanski službenici u uredno upakirane pretplatničke primjerke srbočetničkog tjednika Novosti u tajnosti umeću Glas Koncila, Hrvatsko slovo ili Hrvatski domobran, a ponekad i brošure Pokreta krunice za obraćenje i mir. U demokratskoj zemlji po Dežuloviću ne smije biti drugog tiska osim njihovih Novosti. Sav drugi tisak je spam.

  • Boris Dežulović: Trideset krvavih godina 7. svibnja 2021.

Nevjerojatnom igrom slučaja i konstelacije zvijezda, svaki dan od danas do kraja godine bit će okrugla trideseta godišnjica tog istog dana devedeset prve, a svaki dan herojske devedeset prve Hrvatima je bio herojski i povijesni. Dok će ostatak svijeta živjeti svoju 2021. – boreći se s pandemijom i cijepljenjem milijardi, strjepeći od četvrtog vala, noseći se s ekonomskim slomom i tražeći spas na Marsu – Hrvati će iznova živjeti, proživljavati i preživljavati slavnu devedeset prvu, svoju Groundhog Year. Ne će biti novca za vraćanje dugova, ali bit će dovoljno cvijeća za vijence, neće biti radiologa u bolnicama, ali bit će dovoljno vojske za počasne vodove. Ne mora se Dežulović brinuti za srpsko obilježavanje, Hrvatska im je već osigurala novac za 2021. godinu

To je zoran primjer licemjerstva i dvostrukih kriterija! Zar nije smiješno i glupo spočitavati Hrvatima obilježavanje značajnih obljetnica hrvatske državnosti, dok njegov šef i poslodavac predsjednik SNV-a Milorad Pupovac i njegova svita godinama idu od sela do sela, od jame do jame (prazne) i obilježavaju „stradanja“ ugroženog srpstva u Hrvatskoj iz Drugoga svjetskog rata!? Oni su zapeli u 20. stoljeću, dok ostatak svijeta živi u 21. stoljeću! Ali to je Dežuloviću u redu! Oni nisu Hrvati!

Lili Benčik

Povezane objave

Ima pravoslavaca koji slave Božić po Gregorijanskom kalendaru

HF

Jasenovac 1941. u svjetlu novih dokumenata

HF

Američki marinci uhitili Evelina

HF

AFORIZMI – Vegetiraju i konzumiraju

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više