Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Dodijeljene nagrade HGK Zlatna kuna – HS Produkt najbolja velika tvrtka

Željko Pavlin: Tvrtka je krenula iz ničega u vrijeme Domovinskog rata, a danas je u svom dijelu jedna od najvećih svjetskih tvrtki.

 

Hrvatska gospodarska komora (HGK) na svečanosti u utorak navečer dodijelila je nagradu Zlatna kuna u osam kategorija, pri čemu je najboljom velikom hrvatskom tvrtkom proglašen karlovački HS Produkt, dok je nagrada za životno djelo pripala Dragutinu Kamenskom

HS Produkt poduzeće je s najmodernijom tehnologijom za proizvodnju pješačkog naoružanja te jedan od najvećih proizvođača pištolja u svijetu, koje je svoje inovacije plasiralo u više od 40 zemalja svijeta, a trenutno ima više od 1.800 zaposlenika.

Predsjednik Uprave HS Produkta Željko Pavlin istaknuo je da je tvrtka krenula iz “ničega” u vrijeme Domovinskog rata, a kako je danas u svom segmentu jedna od najvećih svjetskih tvrtki.

“Od početka smo pokazali, ono što je vrlo bitno i za daljnji razvoj Hrvatske, da se s vlastitim proizvodom, razvojem i ljudima postići svjetski uspjeh”, istaknuo je Pavlin u hotelu Westin, gdje je održana 25. po redu dodjela nagrada Zlatna kuna.

Apostrofirao je i da je tvrtka u potpunosti u hrvatskom vlasništvu, da 99 posto proizvoda izvozi, a da je 2021. za tvrtku još 20-30 posto uspješnija no prošla godina.

Anđelka Felja

Povezane objave

U veljači nastavljen rast plaća na godišnjoj razini

HF

Kraševi novi proizvodi prate ritam ljeta

hrvatski-fokus

Puno nam znači iskorak na zahtjevno japansko tržište

hrvatski-fokus

Kompromis + lobiji = Energetska strategija

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više