Hrvatski Fokus
Kultura

Bjesomučni vrtlozi energije u novom ciklusu Mladena Žunjića

Serija akrila i ulja na velikim formatima 140 x 110 centimetara

 

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, vrlo vrijedni i predani slikar Mladen Žunjić, nedavno je pokazao seriju akrila i ulja na velikim formatima 140 x 110 cm, s njegovim karakterističnim motivima iznimnih energetskih naboja, s time, što je ovdje ta oluja gibanja i snage još izrazitija, još dramatičnija s teško predvidljivim ishodom.

Doista, novi je ciklus obilježen bjesomučnim vrtlozima energije, eksplozijama i erupcijama kolora, nezaustavljivog kretanja, od točaka i linija, do mrlja i obojanih ploha.

Pred nama se otvaraju, bez ustezanja i skrivanja svemirske, astronomske karte s udaljenim prostorima, uklopljene u jedinstvenu mapu prostranstva. Očito je kako je veći format od onoga uobičajenoga za Žunjića, omogućio slikaru snažniju ekspresivnost, ubrzao uvijek vidljivo, gotovo opipljivo kretanje i u raznolikim kolorističkim varijantama izveo nebeski svod.

Svakako, mora se spomenuti ritam, što pravilan, što nepravilan,koji se jasno osjeća u strukturi slike, ritam koji se neprestano mijenja, preobražava se.

Novi ciklus velikih formata Mladena Žunjića bit će zdušno pozdravljen od njegovih brojnih obožavatelja, koji jednako cijene i prasak kolora i silinu nebrojene energije ali i izvanrednu dekorativnost ovih slika.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Vrljićevi “kupači” prepuni optimizma

HF

Stakleni kabinet čuda

hrvatski-fokus

Dnevnik Pauline P.

hrvatski-fokus

Sjećanja Lukše Obradovića

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više