Hrvatski Fokus
Gledišta

Zašto globalisti inzistiraju na cijepljenju eksperimentalnim cjepivima?

Od COVID-19 bolesti većina preminulih osoba imala je značajne komorbiditete ili su bili visoke životne dob

 

Od početka Covid-19 pandemije do 17. prosinca u svijetu je bilo 273.263.489 pozitivnih na COVID-19 test odnosno oko 3,50 % od svjetske populacije, a umrlo je 5.353.664 ili 19.592 na milijun pozitivnih, a na milijun stanovnika svijeta umrlo je 686 ili 0,0686%. U Hrvatskoj je do 16. prosinca bilo 669.940 pozitivnih na COVID -19 test ili 16,6% od broja stanovnika prema procjeni Državnog zavoda za statistiku za 31. prosinca 2020. godinu, a umrlo je 11.979 ili na milijun stanovnika 2.968, a to je 3,33 puta više od svjetskog prosjeka. Prosječna dob ukupno umrlih od početka pandemije do 12. prosinca 2021. godine u Hrvatskoj iznosi 76,2 godine. Očekivano trajanje života od 2011. do sredine 2020. godine kretalo se između 76,9 i 78,5, a sredinom 2020. godine bilo je 78,8  godina.

Od COVID-19 bolesti većina preminulih osoba imala je značajne komorbiditete ili su bili visoke životne dobi. Komorbiditeti su pridružena oboljenja, bolesti ili stanja koja postoje zajedno s glavnim oboljenjem ili osnovnom bolešću kod istog bolesnika. Značaj pridruženih oboljenja ogleda se u tome što ona mogu utjecati na izbor liječenja, učestalost komplikacija, a također i na stopu preživljavanja (Wikipedia) od Covid-19 bolesti. Stvarni broj pozitivnih osoba u populaciji je veći jer se ne ubrajaju mnogi neprijavljeni slučajevi koji su obično blažeg tijeka bolesti ili bez izraženih simptoma.

Zadnjih smo dana gledali izuzetno lošu komunikaciju s najviših državnih mjesta. Premijer Plenković je, nakon masovnog prosvjeda protiv COVID – potvrda, prezrivo  govorio o ‘vaticama, parazitima i profiterima’, a ministar zdravstva Beroš galamio na tiskovnoj konferenciji obraćajući se onima koji se protive cijepljenju ili COVID-potvrdama. Takva komunikacija državnih dužnosnika, pravomoćno osuđene stranke za korupciju, izaziva otpor, a ne motivaciju i promjenu stava bilo koje osobe prema kojoj su prijezir ili vikanje bili upućeni. Je li njihov cilj uopće promjena stava dijela građana ili njihovo zastrašivanje i ponižavanje? Takvim postupanjem Plenkovićeve interesne zajednice raste nepovjerenje hrvatskih državljana u sve institucije hrvatske države. Protivim se cijepljenju eksperimentalnim cjepivima bez pristanka samih punoljetnika ili roditelja maloljetnika, a kao stariji umirovljenik smatram se diskriminiranim jer ne mogu čitati novine u knjižnicama niti plaćati račune u poštama itd. Obično nas je u knjižnicama dvoje ili troje umirovljenika, a u ugostiteljskim objektima druže se veći broj osoba slobodno bez Covid potvrda. Godišnje plaćam članarinu 50 kuna, a testove bih morao plaćati svaka 72 sata minimalno 50 kuna. Dosta nam je terora stožeraša i nelegalne vladavine pravomoćno osuđene stranke za korupciju!

Zastupnik s liste Mosta Nino Raspudić nakon poziva predsjednika Vlade Andreja Plekovića da posjeti COVID odjel u nekoj bolnici je gostovao na RTL-a Danas.

Na pitanje zašto nije došao na COVID odjel, Raspudić kaže kako COVID odjel nije zoološki vrt:

“Ja sam zgrožen. Ja sam dva puta morao ovo pogledati danas, nisam mogao vjerovati da može premijer tako nešto izjaviti. Dakle, ovo je jedan morbidni egzibicionizam gdje on nudi političarima da se našetavaju po intenzivnoj njezi tamo gdje ni članovi obitelji ne mogu doći. Ja sam bio pet dana u COVID bolnici i dobro znam kako to izgleda. I upravo nam je zato silno stalo i radimo ovaj referendum kako bi stvorili jače legitimne i legalne temelje za uspješniju zajedničku borbu protiv pandemije.”

Kaže kako rade referendum jer smatraju da je to ispravno: “I da se narod treba čuti oko ograničenja ljudskih prava i sloboda, a to što su oni radili pogrešno i što mi ukazujući na te pogreške ćemo možda pomoći da stvari budu bolje pa kao nusproizvod dobiti neki politički poen, to je nama trenutno sporedno.”

“Ako je netko profitirao iz koronakrize, to je HDZ, sjetite se da su proglasili pobjedu, da su nagurali na izborne liste članove Stožera nakon te nazovi pobjede, da im je moto kampanje bio “Sigurna Hrvatska.” Ako je netko profitirao, to su oni”, dodao je.

Na pitanje hoće li se cijepiti, iako je prebolio COVID, Raspudić odgovara kako je u konzultaciji sa svojim osobnim liječnikom: “Dobili smo podatke od ministra Beroša da je samo 0,5 posto ljudi koji su preboljeli uopće ponovno zarazilo, tako da slušam svog liječnika.”

O Zekanoviću

Raspudić kaže da to što je Zekanović rekao za saborskom govornicom je njegov stav: “Ali to da on proziva kolege saborske zastupnike i njih optužuje za stanje broja bolesnih i umrlih je čisto politikantstvo i neistina. Vladajući su zaobilazili Sabor od početka. Uzeli su sve konce u svoje ruke i oni su isključivo odgovorni za svaku zaraženu osobu umrlu u Hrvatskoj ili zaslužni ako je zahvaljujući njihovom mudrom vodstvu nije bilo 30 ili 40 tisuća. Dakle, njihova je isključiva i zasluga i krivica i to da on optužuje oporbu za bilo što u situaciji gdje se sasvim izbjegava Sabor, gdje se mjesec i pol dana ne odgovara na naš apel, mjesec i pol dana mi govorimo da i cijepljeni i necijepljeni prenose koronu i da se mora testirati na ulazu u bolnice, njima je trebalo mjesec i pol dana do ovoga tjedna da uvedu, oni kažu, pilot testiranje.

Kaže kako nije prvi put da Zekanović ima iste argumente kao i HDZ: “Mi smo vidjeli u onoj situaciji gdje smo kao oporba spriječili kršenje zakona i poslovnika, za što nam je dao za pravo sutradan Saborski odbor za Ustav, to je bila rasprava o izboru glavnog ravnatelja HRT-a. On nas je cijeli dan napadao s istim argumentima koje su davali HDZ-ovci u smislu da je to cirkus.”

Vladajući drže konce od početka do kraja

Kaže kako mu je jedino problematična jedna stvar: “To da u situaciji kada vladajući apsolutno drže sve konce od početka do kraja i nikoga ne slušaju i ne dijele odgovornost, da on optužuje bilo koga osim njih ili ih hvali za stanje kakvo je.”

Istaknuo je kako su građani izgubili povjerenje u Stožer: “Potrebno je stvoriti čvršći legalni legitimni okvir za donošenje odluka, one koje se tiču ograničenja ljudskih prava i sloboda treba donositi Sabor 2/3 većinom po članku 17 Ustava.”

Objasnio je kako se rasprava o COVID potvrdama trebala odvijati u Saboru te kako bi se tamo sigurno raspravljalo o tome da i cijepljeni mogu prenijeti zarazu. Naglasio je kako je ravnatelj varaždinske bolnice potvrdio da su cijepljeni, a netestirani unijeli zarazu u bolnice.

“Sigurno bi se postavilo pitanje zašto umirovljenik može u kockarnicu ili šoping centar, a ne može u poštu ili knjižnicu. Ne bi ovakve COVID potvrde se sigurno donijele. Nelogične, neznanstvene, a na koncu i opasne.”

Kaže kako prikupljanje potpisa za referendum ide dobro: “Ovo je najgore vrijeme za prikupljanje potpisa, ali mi nismo birali vrijeme kad će se ovo događati. Od prvih pet dana je bila kiša, ali ide jako dobro, međutim ne treba se opustiti. Apeliram na sve građane da se pridruže i potpisima i volontiranjem jer ako im ovo prođe, uvjeren sam da će vrlo brzo ići na obvezno cijepljenje, a sljedeće godine možda i na cijepljenje djece kao uvjet za pohađanje škole.”

Zastupnik Nino Raspudić je ispravno ocijenio da je HDZ profitirao iz koronakrize, ali nije postavio pitanje legalnosti izbora za Hrvatski sabor. Izjave zastupnika Zekanovića o cijepljenju i ravnozemljašima ne zaslužuju komentar. Više puta sam mu poslao analize kao profesoru geografije da postavi pitanje o gruboj manipulaciji biračima koji imaju fiktivno prebivalište u Hrvatskoj i o brisanju oko 270 tisuća birača prije lokalnih izbora 2017. godine na što je ukazao bivši ministar unutrašnjih poslova i član Mosta Vlaho Orepić, a on je odgovorio…

Izjava bivšeg ministra unutrašnjih poslova Vlahe Orepića u emisiji “Dogmatica” na Z1 televiziji 4. prosinca 2018. godine i za Slobodnu Dalmaciju svibnja 2017. godine da vlasti Republike Hrvatske sprječavaju sređivanje Registra birača provjeravanjem prebivališta prema kojoj je iz Registra birača s prebivalištem u Hrvatskoj trebalo izbrisati 269.516 birača je optužba da vlasti grubo manipuliraju biračima s fiktivnim prebivalištem u Hrvatskoj. Zašto DORH ništa nije poduzeo da provjeri izjave bivšeg ministra unutrašnjih poslova Vlahe Orepića? Kao parazit zastupnik Zekanović je profitirao na listama Hrvatske diktatorske zajednice HDZ-e i Domovinskog pokreta dobivši zastupničko mjesto u Hrvatskom saboru 2016. I 2020. godine. Zastupnik Nino Raspudić i njegova supruga Marija Selak  su također parazitirali i profitirali kao nezavisne liste u dvije izborne jedinice na izborima za Hrvatski sabor 2020.godine nastupivši  kao MOSTda izbjegnu skupljanje 500 potpisa potpore birača za nastup na izborima. Građanskoj inicijativi „Birajmo zastupnike imenom i prezimenom“ potpisalo je više od 380 tisuća birača da stranke na izborima nastupaju samostalno i da sve van parlamentarne stranke moraju skupiti tri tisuće potpisa za sudjelovanje na izborima za Hrvatski sabor. Svi oni zastupnici koji su dobili zastupnička mjesta na listama velikih stranaka su paraziti i profiteri, a to su: Marijana Petir, Goran Dodig, Dario Hrebak, Silvano Hrelja itd.    

Kao članovi neformalne Inicijative za poštene i transparentne izbore tražimo da zastupnici desetog saziva Hrvatskog sabora ispune bitne zahtjeve građanskih inicijativa “Glasujmo imenom i prezimenom” i  ” Narod odlučuje ” tako da:

  1. smanje maksimalni broj zastupnika u Hrvatskom saboru sa 160 na 130, 2. izglasaju izbore zastupnika Hrvatskog sabora mješovitim izbornim sustavom (73 razmjernim i 48 dvokružnim većinskim izbornim sustavom) odnosno ukupno 121 zastupnika i da se ukinu posebne izborne jedinice za iseljenike i nacionalne manjine,
  2. da smanje izborni prag s 5 % na 2,8% kod razmjernog izbornog sustava u izbornoj jedinici koja obuhvaća sve hrvatske birače u kojoj bi svi hrvatski birači izabrali 25 zastupnika kako bi svi državljani Republike Hrvatske ostvarili aktivno i pasivno pravo glasa,
  3. izglasaju glasovanje dopisnim i / ili elektroničkim putem,
  4. izglasaju uvjet kandidature svih stranaka potpisom najmanje sto birača po zastupniku za izbore u Hrvatski sabor,
  5. izglasaju samostalni nastup stranaka na izborima,
  6. da se kod predizbornih koalicija zbrajaju dobiveni glasovi stranaka i na temelju ukupnog broja glasova koalicije dobivaju zastupnička mjesta D’Hondtovom metodom, a pojedinačno stranke koalicija tako dobivene mandate dijele također D’Hondtovom metodom,
  7. da se birači potpisuju na biračke liste pri preuzimanju glasačkih listića (listina).
  8. da ministarstva uprave i unutrašnjih poslova srede Registar birača do kraja 2021. godine.

Nakon promjene Zakona tražimo prijevremene izbore za Hrvatski sabor!

Zbog grubog odstupanja broja birača od prirodnog i migracijskog kretanja stanovništva svi izbori od 3. siječnja 2000. godine su neregularni. Plenkovićeva Vlada je nelegalna!

Izbori za Hrvatski sabor 5. srpnja nisu regularni zbog viška oko 320 tisuća birača s prebivalištem u Hrvatskoj i odstupanja broja birača od Zakona o izbornim jedinicama za izbor zastupnika u Hrvatski sabor u osam od deset općih izbornih jedinica što bitno utječe na nejednaku zastupljenost birača u Hrvatskom saboru, a XI. i XII.  izborna jedinica su neustavne. Gospodine Plenković Vi ste odgovorni kao predsjednik Vlade za neregularnost izbora 5. srpnja 2020. godine. Radimir Čačić ne bi dobio zastupničko mjesto kad bi se računalo broj zastupničkih mjesta po općim izbornim jedinicama kako smo do 2007. godine određivali broj zastupničkih mjesta XI. izborne jedinice s prosječnim brojem važećih glasova u deset izbornih jedinica ili prema broju glasova u izbornim jedinicama kako preporuča Venecijanska komisija. I. i II. izborna jedinica imale bi 15. zastupničkih mjesta, III. 13. IV. i V. 12, VI. 13. VII. 16, VIII. 13, IX. 15 i X. 16. HDZ bi dobio 62 zastupnika, RESTART koalicija 43, Domovinski pokret 16, Most 8, Možemo 7, STRIP 3 i HNS 1, a dijaspora bi imala samo 2 zastupnička mjesta. Gospodin Plenković ne bi imao 76 potpisa s 8 zastupnika  Pupovčevih etnobisznismena i Štromara iz HNS-e. Prema korigiranom broju zastupnika po izbornim jedinicama u I. zastupničko mjesto dobio bi Goran Aleksić sa 677, u II. dobila bi Martina Grhat Kizivat sa 116, u III. izgubio bi Radimir Čačić s 3.106, u IV. izgubili bi Hrvoje Šimić s 3.004 i Krešimir Bubalo s 3.504, u V.  izgubili bi Danijel Marušić s 3.310 i Marina Opačak Bilić, u VI.  izgubila bi Ružica Vukovac s 1.200, u VII. dobili bi Irena Šimunić sa 635 i Slaven Dobrović s 3.374, u VIII. izgubio bi Ivan Kirin s 1.322, u IX. dobio bi Josip Bilaver s 1.907 i u X. dobili bi Ivan Budalić s 3.042 i Robert Pauletić s 3.907 dobivenih preferencijskih glasova. Zašto šute oporbeni zastupnici o nelegalnoj Vladi?

Capakova zamjenica želi covid potvrde za djecu

U Hrvatsku je stigla nova pošiljka Pfizerovog cjepiva za djecu. Dvije kutije u kojima je cjepivo za djecu od pet do 11 godina u HZJZ je dopratila policija. Zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin rekla je kako je cjepivo stiglo u uobičajenoj proceduri: “Ovo što smo vidjeli, nije sve za djecu, dvije su kutije za djecu, ostalo za odrasle. Ukupno 48.000 doza za djecu od 5 do 12 godina. Djeca od 12 do 18 godina se cijepe cjepivom kao odrasli.”

“Nešto cjepiva će ostati u HZJZ-u, ostalo ide u županijske zavode za javno zdravstvo, a odatle u ambulante. Kako javljaju iz županijskih zavoda, svi će organizirati cijepljenje kroz pedijatrijske ambulante, školsku i obiteljsku medicinu. Tamo gdje bude veći interes organizirat će se cijepljenje i na punktovima”, kazala je Pavić-Šimetin dodajući da se booster doza ne odnosi na djecu. “Za djecu koja su imunokompromitirana se odnosi treća doza, ona se daje već mjesec dana nakon prve dvije doze”, kazala je, prenosi N1.

Na pitanje kakav je interes za cijepljenje djece kaže: “Roditelji se raspituju za cijepljenje, pogotovo roditelji koji su cijepili djecu stariju od 12 i oni koji su se sami cijepili. Posebno vidimo interes kod roditelja čija su djeca kronično bolesna, pogotovo ako su imuno-deficijentna. Interesa ima, on nažalost nije, i neće biti kao u nekim zapadnim zemljama gdje je već više od 50 posto starije djece od 12 godina cijepljeno.” Dodaje i da će u Školi narodnog zdravlja u Zagrebu početi s cijepljenjem djece već u srijedu, a nastaviti u subotu.

Bilo bi dobro kad bi se moglo ići na Covid potvrde

Što se tiče razlike u cjepivu za djecu i onome za odrasle, Pavić Šimetin kaže kako se sama bočica razlikuje u boji čepa, a da je za liječnike važno “da je u bočici 10 doza cjepiva i da se ono treba potrošiti u roku od 12 sati”. “Djeca dobivaju dvije doze kao i odrasli. Dječja doza je jedna trećina doze za odrasle”, kaže. Što se tiče covid potvrda za djecu Pavić Šimetin kaže: “To treba s AKD-om razmotriti, ali bilo bi dobro kad bi se moglo ići na covid potvrde.”

Koliko je djece cijepljeno dosad? Prema riječima zamjenice ravnatelja HZJZ-a prvom dozom cijepljeno je oko 6.400 djece između 12 i 14 godina, što je oko 5,18 posto te dobne skupine. Cijepljeno je i 55.000 mladih od 15 do 19 godina. “Kako raste dob, raste i obuhvat cijepljenja”, kaže. “Booster doza ide jako dobro, već 10 posto, i više čak, onih koji su primili prvu dozu su primili i booster. Pogotovo velik odaziv je među zdravstvenim djelatnicima. Odaziv je dobar, ali treba biti bolji”, zaključuje.

Zašto globalisti inzistiraju na cijepljenju eksperimentalnim cjepivima? Koristeći podatke iz izvješća HZJZ-a ( https://www.koronavirus.hr/tjedna-izvjesca-hrvatskog-zavoda-za-javno-zdravstvo/854 ) izračunao sam da je od početka COVID-19 pandemije 25. veljače 2020. godine u Hrvatskoj na tisuću ukupno preminulih u Hrvatskoj 1 mlađi od 20 godina i 999 starijih, 2 mlađa od 30 i 998 starijih od 29, 7 mlađih od 40 godina i 993 starijih od 39, 22 mlađih od pedeset godina i 978 starijih od 49, 79 mlađih od 60 godina i 921 starijih od 59 te 249 mlađih od 70 godina i 751 starijih od 69. Na sto tisuća pozitivnih mlađih od 20 godina umrlo je 7 osoba, mlađih od 30 godina 15, mlađih od 40 godina 24 i mlađih od 50 godina 60, mlađih od 60 godina 176. Potvrđena je smrt jedne osobe 33 godine stare od cjepiva u Sisku, a sumnja se još na više slučajeva smrti od eksperimentalnih cjepiva u Hrvatskoj. Kod starijih od 49 godina na sto tisuća pozitivnih umrlo je 4.859, starijih od 59 godina 7.773 i starijih od 69 godina umrle bi 13.634 osobe.  Na milijun stanovnika mlađih od 20 godina preminulo bi 9 stanovnika, mlađih od 30 godina 23, mlađih od 40 godina 44, mlađih od 50 godina 110, mlađih od 60 godina 317. Na milijun stanovnika starijih od 59 godina preminulo je 9.248 stanovnika, a starijih od 69 godina preminulo bi 14.721 osoba. Sredinom 2020. godine prema Statistici u nizu Državnog zavoda za statistiku mlađih od 20 godina bilo je 775 tisuća, mlađih od 30 godina 1.248,6 tisuća, mlađih od 40 godina 1.779,7 tisuća, mlađih od 50 godina 2.326,5 tisuća, mlađih od 60 godina 2.890,4 i mlađih od 70 godina 3.454,8 tisuća. Starijih od 69 godina bilo je 1.157,3 tisuće, a starijih od 69 godina 592,9 tisuća (vidi I. tablicu). Broj stanovnika starijih od 64 godine u tisućama prema Državnom zavodu za statistiku kretao se: 759,6 tisuća 2011. godine do 862,9 tisuće sredinom 2020. godine ili 103,3 tisuće više nego 2011. godine. Broj stanovnika starijih od 69 godine prema Državnom zavodu za statistiku kretao se od 558,8 tisuća 2011. godine do 592,9 tisuća ili 34,1 tisuću više. Očekivano trajanje života kretalo se: od 76,9 godina 2011. godine do maksimalno 78,5 godina 2019. godine. Stvarni broj pozitivnih osoba u populaciji je veći jer se ne ubrajaju mnogi neprijavljeni slučajevi koji su obično blažeg tijeka bolesti ili bez izraženih simptoma.

Sredinom 2020. godine očekivano trajanje života bilo je 77,5 godina ili 1,3 godine više od prosječne dobi preminulih od COVID-19 bolesti. Koliko je kod nas stvarno umrlo od korone?

Da se ne samo u Hrvatskoj, nego i u čitavom svijetu provodi covid totalitarizam, potvrđuje izjava Alemke Markotić na Laudato TV 23. XI. 2021. u kojoj je ona javno iznijela rasističke teze i potvrdila svoju bešćutnost najgore vrste. Priznala je da su prijašnji globalisti i kolonizatori u prošlosti na siromašnoj azijskoj i afričkoj djeci isprobavali cjepiva kako bi spašavali bijelu djecu. Kako ona nema djece i kako ne zna što je to majčinstvo i roditeljstvo na jednoj takvoj televiziji religijske usmjerenosti ona je iznijela rasističke teze i otvoreno priznala kako najava i već započeta praksa cijepljenja tek rođene djece i trudnica nju ni najmanje ne brine jer je dio globalizacijskoga bešćutnog kruga u covid totalitarizmu. Jesu li našu djecu u bivšoj državi tretirali komunistički vlastodršci poput djece nerazvijenog svijeta? Sadašnji  vlastodršci: Plenković, Milanović, Božinović i ostali su potomci vlastodržaca iz bivše države.

Prema Statistici u nizu DZS-u za 2020. godinu imali smo prirodno kretanje stanovništva poput prethodnih godina do listopada u kojemu smo imali povećani broj umrlih 4.628, u studenom 5.486 i prosincu 7.395 te u siječnju 2021. godine 6.393 (  vidi II. tablicu ). Od Covi-19 ili sa do 31.listopada 2020. godine umrlo je 543 ljudi, a od toga u listopadu 265. U studenom prošle godine je od Covid-19 ili sa umrlo 1.241, u prosincu 2.134, u siječnju 2021. godine 1.107, travnju 1.134, svibnju 946 i studenom 1.679 ljudi.  Od svibnja ove godine imali smo povećani broj umrlih: 5.615 i lipnju 5.210 kao posljedica liberalizacije ulaska birača s fiktivnim prebivalištem u Hrvatskoj iz Srbije i Bosne i Hercegovine na glasovanje na lokalnim izborima u: Karlovačkoj, Brodsko-posavskoj, Sisačko-moslavačkoj, Vukovarsko-srijemskoj, Zadarskoj, Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji u kojima ima veliki broj jedinica lokalne samouprave više birača od stanovnika.

I. RASPODJELA PREMINULIH I POZITIVNIH U HRVATSKOJ PO DOBNIM SKUPINAMA OD POČETKA PANDEMIJE COVID-19 BOLESTI DO 12.12.2021. GODINE
D S20 Pct Pc  uc P  up s sm
  0 – 9 375,5 0 3 0,26 31.668 48,37 0,09 8
10 – 19 399,5 0 4 0,34 74.958 114,48 0,05 10
20 – 29 473,6 2 22 1,89 89.421 136,57 0,25 46
30 – 39 531,1 6 49 4,22 110.177 168,27 0,44 92
40 – 49 546,8 4 177 15,23 114.648 175,10 1,54 324
50 -59 563,9 24 660 56,81 96.184 146,90 6,86 1.170
60 – 69 564,4 57 1.975 170,00 73.676 112,53 26,81 3.499
≥70 g. 592,9 257 8.728 751,77 64.016 97,78 136,34 14.721
4.047,7 350 11.618 1000 654.748 1000 17,74 2.870

Oznake: S20 = broj pripadnika dobne skupine u tisućama, ∑ = podatci za ukupni broj preminulih od COVID-19 bolesti do 12. prosinca 2021. godine ili pozitivnih na test, Pct = tjedno preminuli od COVID -19 od 5. do 12.12. 2021.godine, Pc = ukupno preminulih od COVID-19 do 12.12. 2021. godine,  u = Pc / ∑c x 103 ‰ = udio broja preminulih dobnih skupina na tisuću ukupno preminulih od COVID-19 bolesti, P = ukupno pozitivnih po dobnim skupinama na COVID-19 test, ut = P / ∑t x 103  ‰ = udio pozitivnih na COVID-19 test po dobnim skupinama na ukupni broj pozitivnih, s = Pc / P x 103 ‰ = broj preminulih na tisuću pozitivnih i sm = P / S20   x 106 = broj preminulih po dobnim skupinama na milijun pripadnika dobne skupine sredinom 2020. godine.

Mr. sc Edo Zenzerović, dipl. ing. elektr.

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Zašto Ustavni sud ne želi donijeti odluku o neustavnosti izbora zastupnika srpske manjine u Hrvatskom saboru?

hrvatski-fokus

Ministrica Divjak ponaša se – divljački

HF

Laži i šiške našega Ostapa Bendera

hrvatski-fokus

Čuvajte se antifašista na Balkanu i u Hrvatskoj

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više