Hrvatski Fokus
Hrvatska

Zašto se nastoji cijepiti mlađe od 30 godina!?

Kakogod završi ovaj korona cirkus male i slabe države će oslabiti ili nestati, kao i srednja klasa i mala i srednja poduzeća

 

Da bismo odgovorili na pitanje što se događa i dokle će to (ludilo) trajati moramo zaroniti u ne tako daleku prošlost, u vrijeme prije pedesetak godina kada je SAD-om vladao Richard Nixon (1970.-1974.). Konzervativac iz kvekerske ekstremno puritanske obitelji stekao je prikraćujući vrijeme pokerom mali kapital u ratu radeći kao časnik u logistici mornarice. I Dwight Eisenhower kojemu je bio dopredsjednik bio je strastan pokeraš. Nixon je kao ljubitelj latinskoga i Shakespearea bio toliko vrstan da dobiva stipendiju, ipak je radi siromaštva studirao pravo u rodnom mjestu. O njemu ovom prigodom ne ćemo pisati, ni kako je kao pravnik branio hrvatske emigrante od izručenja Jugi i u Zagrebu kazao Živjela Hrvatska, ni kako je debelom maršalu iz geopolitičkih razloga spašavao g. od Brežnjeva koji je bio spreman intervenirati i koji je uspostavio tajne  kontakte sa nekim jugoslavenskim komunistima, prije svega Srbima. Ni komedija u kojoj je naš ugledni emigrant Branko Jelić lukavo navijao za samostalnu Hrvatsku pod ruskim utjecajem, a Tito privremeno odustao od smjene hrvatskih “proljećara” uslijed toga što je Leonid Brežnjev iste kritizirao nije povod našeg interesa.

Predmet našega interesa je Nixonov savjetnik za nacionalnu sigurnost Henry Kissinger, rodom Židov iz Bavarske. Kissinger je otvorio Kinu svijetu, shvativši da je u interesu SAD-a razbiti komunistički blok pomaganjem Kini. Takvu politiku je već pokušala krajem 18. stoljeća u doba Francuske revolucije jedna engleska delegacija (vidi rad A. Peyrefittea (Immobile Empire, 1989.) koja je kineskom caru iz mandžurske dinastije ponudila ekonomsku i tehnološku suradnju.

Mandžurska dinastija je to odbila, smatrajući da bi kineski narod mogao iskoristiti tehnologiju da se oslobodi njihove vlasti, a da su Zapadnjaci opasni i nedostojni povjerenja. Time je dinastija izgubila priliku da se tehnološki razvije, ali njihovi tadanji suficiti u trgovini i široka vlast od Koreje do centralne Azije, uz dobar prometni i poljoprivredni sustav su ih uljuljkivali u nepokretnosti. Posljedice Kissingerovoga otvaranja Kine su danas došle SAD-u na naplatu.

Druga stvar koju je bistri B(r)avarac napravio jest vezivanje dolara uz naftu (od Saudijske Arabije počevši), čime je osigurao da u cijelome svijetu dolar postane rezerva valuta, pa ga SAD može tiskati koliko hoće, perpetuum mobile! Drugi učinak takve politike je skupa nafta, čime su slabe ekonomije bačene na koljena, pa time i jugoslavenska i sovjetska. Treći učinak jest da su arapski vladari držali novac na zapadnim bankama koje su taj novac posuđivale siromašnim državama uz lihvarske kamate i time ih činili ovisnima o sebi i upropaštavali. I to je danas došlo na naplatu, brdo je novaca bez pokrića u svijetu. I kao kraj koji kruni djelo (opus) dolazi korona, najvjerojatnije iz laboratorija. Ona pruža mogućnost svim svjetskim vladarima da okljaštre demokraciju, stegnu medijske i druge slobode, vladaju ljudima strahom i manipulacijom, ali i pripreme na novu stvarnost u kojoj će robotika, kompjuteri i jeftina radna snaga iz Azije dovesti do buđenja iz američkoga sna.

Hoće li pritom doći do konverzije u energetici, poskupljenja troškova života, smanjenja fizičkoga kretanja stanovništva, pa i depopulacije?

Porasta nacionalizma i lokalnih, pa i širih ratova koji bi omeli energetsko, ekonomsko i političko stapanje Euroazije? Hoće li nakon ovoga relativno bezopasnoga virusa netko pustiti neki još jači, ili će masovno cijepljenje oslabiti prirodni imunitet. Zašto se nastoji cijepiti mlađe od 30 godina, kada se zna da je ogromna većina preminula, tj. preko 90 posto starija od pedeset godina.

Mogućnost da osoba mlađa od 30 godina premine od koronagripe jednaka je mogućnosti da je pojede bijeli morski pas, tj. blizu je nuli (računajući u tu statistiku i mlade ljude koji su fizički slabi). Kakogod završi ovaj koronacirkus male i slabe države će oslabiti ili nestati, kao i srednja klasa i mala i srednja poduzeća. A Crkva u svemu tome, to je pak posebna tema koju ne ću otvarati.

Teo Trostmann

Povezane objave

Zazvonilo crkveno zvono u Zrinu

HF

Obersnel i Milanović protuzakonito imenovali Frljića

HF

Peticija protiv Rezolucije austrijskog parlamenta o zabrani hrvatske komemorativne aktivnosti na Bleiburškom polju

hrvatski-fokus

Dokazivali da žive u Metkoviću

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više