Hrvatski Fokus
Gledišta

Hrvatsko nacionalno vijeće bez Hrvata

Velika je sramota držati sjednice HNV-a po privatnim kavanama i salašima

 

Hrvatsko nacionalno vijeće iz Subotice je na službenom portalu pred ovogodišnji Božić plasiralo hrvatskom puku u Srbiji (i šire), već u prvoj rečenici svog priopćenja, veliku laž („Lažu čim zinu“, kaže narod za takve):

Naime, ova „povijesna“ sjednica HNV-a nije održana u Subotici već na privatnom salašu Petra Kuntića u Bikovu (namješteno je da ovaj Bunjevac od toga ima koristi i besplatnu reklamu). Zbog koristi i reklame Petar Kuntić je inače predstavio cijelom svijetu svoju obitelj, svoj salaš i Subaticu u jednosatnoj emisiji na RTS1 „Kuhinja moga kraja“ tako da u tome svemu nije bilo ničega hrvatskog, samo bunjevačkog!

(vidjeti: https://m.youtube.com/watch?v=4h0eCz3BYXs )

Pano HNV-a i zastava hrvatske manjine u „kuhinji moga kraja“ na bunjevačkom salašu Petra Kuntića u Bikovu

Velika je sramota držati sjednice HNV-a po privatnim kavanama i salašima i zato u HNV-u lažu da je sjednica održana u Subotici! No, laganje im inače nije problem, bolje reći to je ustaljena praksa i u mnogo važnijim stvarima!

A najgore od svega je to što Hrvatsko nacionalno vijeće iz Subotice svoje odluke donosi bez Hrvata! Kako to izgleda jasno je pokazala upravo ova sjednica na „Pivčijem salašu“ u Bikovu.

Na njoj su nazočili svi članovi HNV-a iz Subotice, njih 15 (slovima: petnaest), čak se vratio i „isključeni“ Darko Sarić Lukendić (zbog sigurnosti u preglasavanju)!

Naime, njih 15 imaju sigurnu nadpolovičnu većinu glasova u HNV-u i ostali članovi HNV-a im nisu niti potrebni!!!

Najveći manipulant među takozvanim „bunjevačkim Hrvatima“, (nepostojeća odrednica pri nacionalnom izjašnjavanju) Tomislav Žigmanov, upravo je „posložio“ ovaj saziv HNV-a tako da je 15 vijećnika iz Subotice i da su oni skoro svi „bunjevački Hrvati“, odnosno njemu najodaniji poltroni, na čelu sa predsjednicom HNV-a Jasnom Vojnić.

Tako jednostavnim dizanjem ruku na sjednicama HNV-a ovi „bunjevački Hrvati“ iz Subotice kroje sudbinu svih 57.900 Hrvata u Republici Srbiji u svim segmentima njihovih života. Na taj način godinama sprovode pravi teror nad ovdašnjim Hrvatima jer ih Hrvati nisu birali, niti jednoga od njih na bilo koju funkciju! U pitanju je uzurpacija vlasti isključivo manipulacijama, a zbog ogromnog novca koji pripada svim ovdašnjim Hrvatima!

Ovo su 15 eksperata iz Subotice za sva pitanja kada se radi o Hrvatima u Srbiji, koji su uigrana ekipa (uglavnom šute) dizača ruku pri glasovanju na sjednicama HNV-a (u zagradi je njihov domen u struci):                                        

  1. Mirko Ostrogonac Subotica            poljoprivreda, biljni proizvodi              
  2. Dajana Šimić Subotica                  odgojiteljica
  3. Josip Bako Subotica                      agrobiznis
  4. Matilda Pelhe Subotica                  prehrambeni tehničar
  5. Mira Tumbas Subotica                  profesor građevine
  6. Vojislav Temunović   Subotica      muzička pedagogija
  7. Slavko Benčik Subotica                nastavnik kemije u OŠ
  8. Miroslav Kujundžić  Subotica       privatnik (konfekcioniranje namjenskh papira?!)
  1. Ivan Budimčević Subotica            vanjskotrgovinski poslovi          
  2. Svetislav Milanković Subotica       tajništvo fakulteta na mađarskom jeziku
  1. Martina Stantić Subotica              student
  2. Margareta Uršal               Subotica             nastavnik engleskog u OŠ
  3. Darko Sarić Lukendić      Subotica             elektroinženjer  
  4. Lazar Cvijin                      Subotica             elektrotehničar
  5. Jasna Vojnić                     Subotica             školski psiholog

Pođite bilo kamo po Srbiji ispod Bikova i upitajte bilo kojeg „običnog“ Hrvata zna li da ovi likovi uopće postoje! A pored toga što su anonimusi, mi srijemski Hrvati (i svi drugi Hrvati) ne razlikujemo bilo kojeg „bunjevačkog Hrvata“ od bilo kojeg Bunjevca koji uzvikuje: „Nikad Hrvat, možda Srbin, ali uvijek Bunjevac!“

„Hrvatska“ ekspertska elita u Republici Srbiji pod dirigentskom palicom Tomislava Žigmanova na salašu u Bikovu

Zato na 70. sjednici HNV-a nazočnih troje članova iz Sombora, dvoje iz Podunavlja i jednog iz Banata ne moramo niti spominjati, no značajno je da nitko od šest članova HNV-a iz Srijema nije bio u Bikovu, a njihovo odsustvo sa sjednica HNV-a (i drugih  sastanaka) traje već dugo vremena!

A i kada bi svi oni zajedno glasovali protiv onoga što zagovaraju Tomoslav i Jasna bili bi preglasani – tu je suštima problema!!!.

Treba reći i da u „dobroj posloženosti“ Hrvatskog nacionalnog vijeća iz Subatice nema predstavnika iz Beograda, Novog Sada, Niša…, dakle ova krovna „hrvatska“ institucija radi bez Hrvata i u suštini radi protiv interesa ogromne većine Hrvata u Srbiji, a u korist pojedinaca!!!

Tu su još kao pojačanje: Bunjevac Petar Kuntić, vlasnik salaša i prvi upropastitelj ovdašnje hrvatske zajednice, neizbježni „bunjevački Hrvat“ Tomislav Žigmanov, kao mirođija u svakoj juhi, te „bunjevački Hrvat“ Ladislav Suknović, novi ravnatelj NIU „Hrvatska riječ“, inače suprug Žigmanovljeve rođene sestre!

Činjenica da su na čelu četiri krovne institucije Hrvata u Republici Srbiji (HNV, DSHV, ZKVH i NIU „Hrvatska riječ“) troje „bunjevačkih Hrvata“ (dvoje iz Donjeg Tavankuta u rodbinskoj vezi i jedna im bliska „bunjevačka Hrvatica“ iz Subatice) je frapantna i odaje karakter i intenzitet terora ovih Bunjevaca nad ovdašnjim Hrvatima!

Žigmanov i njegov zet, s dragom im Jasnom, na čelu su svih „hrvatskih“ krovnih institucija u Srbiji

No, posljednja sjednica HNV-a u ovoj godini na salašu u Bikovu pokazuje da ovi samozvani uzurpatori vlasti zbijaju redove u strahu da ih Hrvati na slijedećim izborima za HNV konačno ne zbace sa svoje grbače!

Vrlo je indikativno da o materijalima glavne točke dnevnog reda u Bikovu vezanih za problematiku oko hrvatskog jezika „nije niti raspravljano“ i uglavnom su se čuli hvalospjevi o „uspjesima“ ovog saziva HNV-a i govori za podizanje „borbene gotovosti“ za sljedeće izbore HNV-a!

O hrvatskom jeziku, na kraju krajeva, niti nema što raspravljati na HNV-u jer srbijanska djeca u školi već desetak godina uče da hrvatski jezik ne postoji, a rješenje tog problema HNV je prebacio na ombudsmana!

Još indikativnije je (pored toga što sve rade „ispod radara“) da se sastanci HNV-a počinju održavati u nekim zabitima (skrivajući se kao nekada neprijateljski štabovi pred oslobodiocima prije definitivnog poraza)!

No, do njihovog samouništenja (u nekom bunkeru na salašu), Hrvati u Srbiji mogu u narednom periodu očekivati još veći teror sa te strane!

Zato, Hrvati u Srbiji, masovno se upisujte u posebni birački spisak i na sljedećim izborima za članove HNV-a izaberite poštene Hrvate!

Miroslav Cakić

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Tko je pozdrav uveo u Hrvatsku vojsku

HF

Prijedlog Akcijskog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina

hrvatski-fokus

Ivana Pavić Šimetin bi i djecu cijepila

hrvatski-fokus

Još jedna velika prijevara

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više