Hrvatski Fokus
Kultura

Stakleni kabinet čuda

Donacija Iris Bondora Dvornik

 

Dvadeset i osmoga siječnja otvara se izložba donacije istaknute hrvatske likovne umjetnice, akademske slikarice Iris Bondora Dvornik u Maloj dvorani Muzeja antičkog stakla u Zadru u povodu održavanja 17. Noći muzeja uz virtualnu izložbu na www.mas-zadar.hr.

Izložba će biti otvorena do 28. ožujka ove godine, naslova Stakleni kabinet čuda – Predstavljanje donacije Iris Bondora Dvornik.

Donaciju čini dvadeset i osam radova,od toga četrnaest slika na pleksiglasu ili na vivak podlozi, trinaest slika ansamblaža na staklu ili drvu i jedan akril na platnu.

I ova izložba u Zadru potvrđuje izniman umjetnički talent Iris Bondora Dvornik, njezino artističko nadahnuće i na koncu segment rezultata, dvadeset i osam darovanih djela.

Također Stakleni kabinet čuda otkriva autoričine afinitete i njezino komplementarno doživljavanje umjetnosti, stav i odabir materijala i motiva, staklo i krhotine.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Niz malih formata Anite Kunić

HF

Novi slikarski opus Stjepana Katića

hrvatski-fokus

INA partner Muzeja za umjetnost i obrt

HF

Sjećanja dubrovačkog slikara Mara Kriste

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više