Hrvatski Fokus
Aktualno

Rasizam putom floskula: različitost, uključenost i jednakost

Jordan Peterson podnio ostavku na mjesto redovitog profesora Sveučilišta u Torontu, torpedira akademsku zajednicu kao ‘zapanjujuće korumpirano poduzeće’

 

Poznati psiholog i autor dr. Jordan Peterson podnio je ostavku na Sveučilištu u Torontu i izdao oštar prijekor akademske zajednice u eseju za National Post. Peterson, bivši redoviti profesor na sveučilištu, rekao je da više ne može podnijeti grozničavo, pomahnitalo i pretjerano zalaganje za raznolikost, jednakost i uključenost. Koji su detalji?

Peterson je napisao: »Zamislio sam podučavanje i istraživanje u U of T, puno radno vrijeme, sve dok nisu morali izvući moj kostur iz mog ureda. Volio sam svoj posao. I moji studenti, dodiplomci i maturanti, bili su pozitivno predisponirani prema meni. Ali taj put karijere nije trebao biti.” Peterson je objasnio da više ne može stalno stajati po strani i gledati kako se ono što je nazvao “kvalificiranim i vrhunski obučenim heteroseksualnim studentima diplomskih studija bijelaca” zanemaruje za istraživačke pozicije zbog zalaganje za raznolikost, jednakost i uključenost.

“One su nametnute univerzalno u akademskoj zajednici, unatoč činjenici da su odbori za zapošljavanje sveučilišta već učinili sve razumno za sve godine moje karijere, a zatim i neke, kako bi osigurali da nijedan kvalificirani ‘manjinski’ kandidat nikada ne bude zanemaren”, nastavio je. “Moji učenici su također djelomično neprihvatljivi upravo zato što su moji učenici. Ja sam akademska ličnost non grata, zbog mojih neprihvatljivih filozofskih stavova. I to nije samo neka neugodnost.”

“Te činjenice”, dodao je, “učinile su moj posao moralno neodrživim. Kako mogu prihvatiti potencijalne istraživače i osposobiti ih u dobroj savjesti znajući da su njihovi izgledi za zapošljavanje minimalni?”

Peterson je rekao da su otkazivanje kulture i otvorenost političke korektnosti također u opakom središtu korupcije srednjoškolske obrazovne kulture i da su inače briljantni instruktori stvoreni da kowtow (hrv. klanjanje) na inicijative raznolikosti ili gube sredstva za život.

“Svi oni lažu (osim manjine pravih vjernika) i uče svoje učenike da učine isto”, ustvrdio je. “I to stalno rade, s raznim racionalizacijama i opravdanjima, dodatno kvareći ono što je već zapanjujuće korumpirano poduzeće. Neki od mojih kolega čak si dopuštaju da se podvrgnu takozvanoj obuci protiv pristranosti, koju provodi krajnje nekvalificirano osoblje ljudskih resursa, podučavajući neumjesno i blaženo i na optužujući način o teorijski sveprožimajućim rasističkim / seksističkim / heteroseksualnim stavovima. Takva obuka sada je često preduvjet za zauzimanje fakultetskog položaja u odboru za zapošljavanje.”

Nastavio je predviđati da opasna kultura koja guta cijela sveučilišta dolazi u gradove – i tvrtke – u vašoj blizini.

“Svi vi idete zajedno s aktivistima [različitosti, uključenosti i jednakosti], bez obzira na razloge: Ovo je na vama”, kazao je.” Naježio se u pretvaranju i tišini. Podučavajte svoje učenike da se razilaze i lažu. Da se slažemo. Dok se zidovi ruše. Zbog srama. Izvršni direktori: Signalizirajući vrlinu koju ne posjedujete i ne biste trebali željeti zadovoljiti manjinu koja doslovno živi svoje živote nezadovoljstvom. Vi ste zli kapitalisti, na kraju krajeva, i trebali biste biti ponosni na to. U ovom trenutku, ne mogu reći jeste li više za osudu plašljivi čak i od profesora. Zašto, dovraga, ne protjerate ljudske resurse [raznolikost, uključenost i jednakost] koji se vraćaju u prikladnije imenovane kadrovske odjele, spriječite ih da se miješaju u psihu vas i vaših zaposlenika i završite s tim?”

Peterson je zaključio moleći one u kreativnim industrijama da ne budu iskrivljeni “zahtjevima” “propagandista” socijalne pravde.

“Glazbenici, umjetnici, pisci: Prestanite savijati svoju svetu i zaslužnu umjetnost prema zahtjevima propagandista prije nego što smrtno izdate duh vlastite intuicije. Prestani cenzurirati svoju misao. Prestanite govoriti da ćete zaposliti za svoje orkestralne i kazališne produkcije iz bilo kojeg razloga osim talenta i izvrsnosti. To je sve što imaš. To je sve što bilo tko od nas ima… Onaj tko posije vjetar požnjet će vihor. I vjetar se diže.”

Sarah, Taylor, 20. I. 2022., https://www.theblaze.com/news/jordan-peterson-resigns-as-tenured-university-of-toronto-professor-torpedoes-academia-as-stunningly-corrupt-enterprise?utm_source=theblaze-breaking&utm_medium=email&utm_campaign=20220120Trending-JordanPeterson&utm_term=ACTIVE%20LIST%20-%20TheBlaze%20Breaking%20News

Povezane objave

Oluja – slom srpskog nacifašističkog projekta

HF

Od Uličnice do Vazma, istarske užanci

hrvatski-fokus

Staziću nije dosta milijun ubijenih Hrvata

HF

Lignjina reforma na tragu Miloševićeve antibirokratske revolucije i Memoranduma SANU-a

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više