Hrvatski Fokus
Kolumne

Hibridni ratnik

Dobro je kad hrvatske obavještajce, bivše i sadašnje, brine ruska agentura u Srbiji

 

Ante Letica, bivši šef operative SOA-a i, kako se voli predstavljati, „stručnjak za hibridna ratovanja“, bio je 24. veljače 2022. gost „Newsrooma“ N1 televizije kada je izrazio „brigu za veliku i utjecajnu rusku agenturu u Srbiji“. Dobro je kad hrvatske obavještajce, bivše i sadašnje, brine ruska agentura u Srbiji, ali bi još bolje bilo kad bi ih brinula ruska agentura u Hrvatskoj. U slučaju Ante Letice to se baš i ne može očekivati, jer on potječe iz obavještajnog miljea u Hrvatskoj koji je ruskoj obavještajnoj službi (a da o srpskoj i ne govorimo) bio upravo idealan za vrbovanje suradnika.

Ante Letica primljen je u Komunističku partiju još kao gimnazijalac sa sedamnaest godina, a kao student bio je partijski sekretar na fakultetu. Također, partijski sekretar bio je i u školi za rezervne oficire JNA. Od malih nogu pa do raspada SFRJ deklarirao se kao Jugoslaven. U splitskoj Udbi radio je do 1988. kad je prešao u zagrebačku republičku centralu.

Nakon osamostaljenja Hrvatske Ante Letica je neko vrijeme, kako svjedoče njegovi kolege, imao „sukob savjesti“, tj. problem lojalnosti vlastima novostvorene hrvatske države, pa je skoro završio u istrazi s „labradorovcima“. Kasnije se snašao i uz protežiranje Josipa Perkovića dogurao do najviših funkcija u hrvatskom obavještajnom sustavu.

Ante Letica je danas aktivan u „Institutu za istraživanje hibridnih ratovanja“ kojega vodi Gordan Akrap, još jedan potrčko Josipa Perkovića, koji je svojedobno kao hrvatski oficir za vezu s BND-om morao biti povučen iz Berlina zbog opstruiranja rada njemačke policije u istragama o ubojstvima hrvatskih političkih emigranata.

Bože Vukušić, https://www.facebook.com/Bo%C5%BEe-Vuku%C5%A1i%C4%87-106855897725612/

Povezane objave

Juncker zastupa tehnokratski scenarij

HF

Protutijela isprovocirana cjepivom olakšavaju ulaz virusima u stanice umjesto da ih neutraliziraju!

hrvatski-fokus

Pouke iz Hirošime i Orlanda

HF

Igrali su za nju, našu voljenu…

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više