Hrvatski Fokus
Kultura

Svijet apstrakcije Mladena Žunjića

Žunjić je ostvario značajan opus, ne samo po broju ulja i akrila, već i po dosizanju izrazite kvalitete u slikarskoj realizaciji

 

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar iznimnog nadahnuća Mladen Žunjić, sedmog travnja ove godine predstavlja se s novom samostalnom izložbom Svijet apstrakcije u Galeriji Kvart, na prvom katu West Gate Centra, postav će biti otvoren do osmog svibnja. Za ovu je prigodu umjetnik odabrao dvadeset i četiri rada iz više ciklusa nastala u proteklom razdoblju, ulja i akrili  na velikom formatu platna, 130 x 100 cm i 100 x 100 cm.

Žunjić je poznat kao vrijedan umjetnik i još više, neumorni istraživač i motiva i kolora ali i različitih formata platna.

Neprekidno slikajući, produbljujući zanimanje za pojedine motive, Žunjić je ostvario značajan opus, ne samo po broju ulja i akrila, već i po dosizanju izrazite kvalitete u slikarskoj realizaciji.

Na prvi pogled, netko će reći, slikar komunicira s velikim brojem tema u različitim kolorističkim rješenjima. Istina je, u kontinuiranom radu motivi se, sami od sebe umnožavaju, dileme oko dominantnih boja sve su izrazitije, formati se izmjenjuju, sve u potrazi za onom jedinstvenom, neponovljivom slikom za kojom svi tragaju.

Izložba u Galeriji Kvart omogućuje bliski kontakt, dodir s odabranim djelima ovoga autora, upućujući nas na njegova ključna likovna razmišljanja.

Susret s eksplozijama boja na slikama paralelnih svjetova Mladena Žunjića otvoreno govori o njegovom snažnom opzimizmu, o vitalitetu energetskih gibanja koji je njegov autorski zaštitni znak.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Čudesni svijet krajobraza Marije Puzak

HF

Izložba radova Drage i Latice Ivanišević

HF

Izložba dječjih radova nastalih na likovnim radionicama udruge Margareta CRO ART Podkilavac

hrvatski-fokus

Govor iz duše o ‘velikim stvarima’

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više