Hrvatski Fokus
Kolumne

Što DORH sve radi pod utjecajem politike?

Inkriminaciju ŽDO u Zagrebu temelji, upravo nevjerojatno, na nalazu i mišljenju tobožnjeg vještaka Ismeta Kamala iz KPMG Poljska

 

 

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je dana 15. rujna 2020. podiglo optužnicu protiv prvookrivljenog Ivice Todorića i još 14 okrivljenika. Navedenom optužnicom mi se stavlja na teret da sam svoju privatnu kompaniju Agrokor d.d. oštetio za iznos od 1.295.839.312,90 kuna, a što poričem u cijelosti.

Navedenu inkriminaciju ŽDO u Zagrebu temelji, upravo nevjerojatno, na nalazu i mišljenju tobožnjeg vještaka Ismeta Kamala iz KPMG Poljska. ŽDO u Zagrebu i navodni vještak imali su na raspolaganju cjelokupnu dokumentaciju vezanu uz osobno mene i moja postupanja, ali očito ciljano i s namjerom, sastavljen je krivi i tendenciozni nalaz i zaključak vještaka (koji i nije službeno registrirani vještak). U nastavku ću iznijeti za sada samo dva primjera koja svjedoče da sam osobno i vlastitim sredstvima ulagao u vrijednost i poslovanje Agrokora, a upravo suprotno od tvrdnji ŽDO-a.

Naime, u vremenu kada me tužiteljstvo tereti za štetu prouzročenu Agrokoru d.d., ja sam dokapitalizirao isti taj Agrokor d.d. u iznosu od 183.503.864.00 eura, odnosno u iznosu od 1.376.272.500,00 kuna, iz kredita koji sam osobno uzeo u svibnju 2014. preko agenta Deutsche Bank u ukupnom iznosu od 485.000.000.00 eura, a koji je u cijelosti potrošen u svrhu poslovanja Agrokora.

Osim toga, tužiteljstvu je poznato iz dokumentacije u spisu, da Ivica Todorić osobno od Agrokora potražuje i iznos od 4.180.000.000,00 kuna temeljem pozajmice učinjene od Ivice Todorića osobno prema krovnoj kompaniji Agrokor koncerna, a koja vrijednost je potvrđena i odlukom Trgovačkog suda u Zagrebu, broj Tt-15/34812 od 2. 12. 2015., a kojom prilikom je Ivica Todorića također dokapitalizirao krovnu kompaniju Agrokor koncerna u iznosu od 5.320.000.000,00 kuna. Dakle, osim ovog iznosa dokapitalizacije, Ivica Todorić je ostao u potraživanju prema krovnoj kompaniji u navedenom iznosu od 4.180.000.000,00 kuna.

Evidentno je da je iznos mojih dokapitalizacija i ulaganja u Agrokor višestruko viši od iznosa navodne štete za koju me tereti Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, a za koju izričito tvrdim da nije nastala.

Ivica Todorić

Povezane objave

Plenković odradio odličan posao za Merkel i Putina, ali ne za Hrvatsku

hrvatski-fokus

Problem s klimatskim izbjeglicama

HF

Atensko društvo naspram Euroameričkoga društva

hrvatski-fokus

Putinovi prijatelji na Zapadu izdaju Europu

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više