Hrvatski Fokus
Kultura

KEFIR 22 u galeriji Sveti Ivan Zelina

Dobitnik Zlatne plakete je ukrajinski umjetnik Vadim Bondero, a hrvatska dobitnica Srebrne plakete je Ljubica Lovrenčić

 

Izložba KEFIR 22, koja je u biti umjetnička dobrodošlica glavnoj izložbi 59. Biennala u Veneciji MLIJEKO IZ SNOVA (Il Latte dei Sogni) kuratorice Cecilije Alemani, nakon premijere u Galleria delle cornici, Lido di Venezia, seli se u galeriju Sveti Ivan Zelina. Izložba je otvorena u subotu 9. travnja u 14:00 sati i ostaje otvorena do 29. travnja 2022. Tom prigodom se podijelilo nešto nagrada i priznanja umjetnicima kojima bude zgodno doći i da se druže s kolegama i ljubiteljima umjetnosti, uz pasta sciuttu bolognese, palačinke i čašicu pića.

Usput podsjećamo kako je ovo jedna nekomercijalna galerija koja nikada nikome nije nešto naplatila za korištenje prostora, a u njoj je izlagalo puno poznatih hrvatskih i inozemnih umjetnika.

Vlasnici galerije su umjetnici Nada i Vilko Žiljak.

Dobitnik Zlatne plakete je ukrajinski umjetnik Vadim Bondero, a hrvatska dobitnica Srebrne plakete je Ljubica Lovrenčić, kojoj je ovom prigodom bila uručena Srebrna plaketa.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Duša krajolika

HF

Ferdinand Pađen, portretist grada

HF

Preopasno ustrajavanje na ‘kurikulumu’

HF

Božićna zvijezda

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više