Hrvatski Fokus
Gledišta

Vjerodostojnost traži promjenu upravo onog tko pita za vjerodostojnost

Bunjevački Hrvati su nepostojeća kategorija pri nacionalnom izjašnjavanju

 

Predsjednik vojvođanske manjinske hrvatske stranke @tomezig hvali korektan stav vlasti u Novom Sadu i čudi se kako toga nema u Subotici, Somboru…

I na jedini retweet dobija pravi komentar: Naime, svima je poznato da Bunjevci u Vojvodini, kojih ima 16.706, niječu bilo kakvu vezu s Hrvatima i upravo je @tomezig isključivi uzročnik ovakvog stanja svugdje gdje Hrvate zastupaju lažni Hrvati kao što je i on, odnosno Bunjevci koji sebe samo zbog hrvatskog novca nazivaju i Hrvatima („bunjevačkim Hrvatima“, što je nepostojeća kategorija pri nacionalnom izjašnjavanju) te su se tamo gdje ih ima (Subotica, Sombor) posvadili sa svima (Mađarima, Bunjevcima, Hrvatima, većinskim narodom)!!!

Svima je poznato na koji način je @tomezig sa nekolicinom njemu odanih poltrona (u većini Bunjevaca) uzurpirao sva značajna mjesta u ovdašnjim hrvatskim institucijama i udrugama, pri čemi je povijesna prevara nad ovdašnjim Hvatima (ali i svim Hrvatima svijeta) njegov ulazak u srbijanski parlament na nedavnim izborima!

Tek kada se na čelu sve četiri krovne institucije ovdašnjih Hrvata smijene dva Bunjevca u bliskoj rodbinskoj vezi i jedna Bunjevka u bliskim odnosima s njima, koji na mjestima predsjednika privilegiranih ovdašnjih „hrvatskih“ udruga drže svoje poltrone (u većini Bunjevce), manjinska hrvatska zajednica će imati korektne onose u svim mjestima, ne samo u Novom Sadu!!!

Vjerodostojnost traži promjenu upravo onog tko pita za vjerodostojnost, s tim da, prije svega, vjerodostojna hrvatska politička stranka u Srbiji mora u svojim aktivnostima obuhvatiti sve Hrvate, ne samo one u Vojvodini, gdje dominiraju Bunjevci pa se sve „hrvatsko“ svodi na donjotavankutski trokut (Donji Tavankut, Subotica, Đurđin)!

Miroslav Cakić

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Dr. Nikola Dogan iz Cakića šora

hrvatski-fokus

Hrvatska zove sokolove

HF

Takozvani Habulinovi antifašisti bi preodgajali elektrošokovima one s kojima se ne slažu

hrvatski-fokus

Zar će nam Ustavni sud, utjecajem “duboke države”, ponovno spriječiti održavanje referenduma?

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više