Hrvatski Fokus
Kolumne

Plenkovićeva grčevita bitka za ostanak na vlasti

Trošak veće cijene, količinu pljačke – čelnik HEP-a – prebacio na hrvatske građane

 

Plenković, koji se predstavlja kao lažni „dobročinitelj“ i „spasitelj“, očito je u teškoj krizi i pod velikim pritiskom i kreće u novu kampanju. Da se osvrnemo na njegovu objavu „dobročinitelja“. Plenković se već nekoliko puta hvali s istim iznosom od 700 milijuna eura da će dobiti od EU-a. Takav iznos, Plenković je jednom svojim potpisom, nakon što je dao suglasnost da se potpiše Ugovor o kreditu ROLL-UP, omogućio VTB Banci i lešinarskom fondu Knightheadu pljačku Agrokora od 700 milijuna eura. Postoji dokumentacija (ugovori, doznake i dr.) u Agrokoru koja je lako provjeriti. Osim toga predsjednica Europske komisije Ursula Von der Leyen ponovila je iznos od 6,3 milijarde eura koje Hrvatska dobiva u pet godina bespovratno.

Kako Plenkovića nije sram? Znali li on kako će mađarski MOL sam imati profit u pet godina od oko 7-8 milijardi eura? Pazite, jedna Mađarska kompanija.

Stoga, grčevita borba Plenkovića da ostane na vlasti posve je razumljiva:

– Ima iskustvo s Ivom Sanaderom;

– Plenković vidi – širenje slobode, demokracije i ljudskih prava -egzistencijalnom prijetnjom svojoj vladavini.

DORH mora zažmiriti…

 Student prve godine prava bi ovaj slučaj riješio za nekoliko dana. HEP poništio raspisani natječaj za nabavu plina. Na ponovljenom natječaju HEP prihvatio značajno veću cijenu od tvrtke PPD-a. Ne samo da je na ponovljenom natječaju prihvaćena veća cijena, već je HEP morao unaprijed platiti skuplji plin i to 737 milijuna kuna.

Kako bi se moglo unaprijed platiti PPD-u – Plenković je dao odluku Vlade Republike Hrvatske da se HEP može zadužiti kod banaka. Odgovorni za ovu pljačku su (OGRANAK BANDE): predsjednik uprave HEP-a Frane Barbarić, predsjednik Nadzornoga odbora Goran Granić, bivši ministar Tomislav Ćorić, Plenković…

Javna je tajna da bandi to nije jedina pljačka. Zato su Ćorića i maknuli iz ministarstva. Molim Vas, pročitajte tragikomično objašnjenje HEP-a, koje u najmanju ruku vrijeđa našu inteligenciju: »…te su utvrdili da se ne može govoriti o mogućoj poslovnoj šteti za HEP koja bi proizašla iz ponovljenog postupka nadmetanja…« I to je moguće i točno, a znate li zašto? Jer je trošak veće cijene, količinu pljačke – Frane Barbarić prebacio na hrvatske građane.

DORH treba utvrditi koliko su plin plaćali građani Austrije, Italije, Slovenije, Njemačke u odnosu na građane Hrvatske i to javno objaviti.

Neka članovi HDZ-a, koalicijski partneri HDZ-a, oporba jasno vide kako sa provodi pronevjera javne imovine radi osobne koristi. Kako ih nije sram!?

Oporba daje svojim prisustvom u Saboru Republike Hrvatske legitimitet ovoj pljački. Pet godina nisu napravili pomak. Zašto onda ne bojkotiraju Sabor, saborske odbore? Puste ih neka pljačkaju sami koliko žele, jer ionako to rade.

Plenkovićeva šefica na stupu srama

Dvije godine upozoravam na činjenicu umreženosti, međuovisnosti bivše kancelarke Njemačke, gospođe Angele Merkel, s predsjednikom Ruske Federacije gospodinom Vladimirom Putinom. Zbog ove isprepletenosti Vladimir Putin imao je širom otvorena vrata u Komisiji Europske unije, ali i snažnu podršku Angele Merkel za aktivnosti Ruske Federacije na zapadnom Balkanu. Neosporno je da su Merkel i vodstvo Eurospke komisije podržali svoj kadar, među njima Andreja Plenkovića zastupnika Republike Hrvatske u Parlamentu Europske unije kao kandidata za predsjednika HDZ-a, a onda i Vlade Republike Hrvatske. Plenković je dobio zadatak da realizira zahtjeve Ruske Federacije i Mađarske. Potezom Angele Merkel, Republici Hrvatskoj je nanesena neprocjenjiva nacionalna i sigurnosna šteta.

Ivica Todorić

Povezane objave

HOROR U REPUBLICI HRVATSKOJ – Sumrak vladavine prava

hrvatski-fokus

Matijanićeva smrt zaljuljala regiju

hrvatski-fokus

Herta Müller skresala Srbima u brk

HF

Kad-tad će se HPC registrirati

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više