Hrvatski Fokus
Hrvatska

Primitivno i prostačko ponašanje ljevičara na prosvjedima za pobačaj

Nisu ljevičarke napadale Vladu Andreja Plenkovića, nego Katoličku Crkvu

 

Prosvjed “Dosta! Uništavanja javnog zdravstva i zanemarivanja zdravlja žena!” bio je organiziran u Zagrebu i još nekoliko hrvatskih gradova. Nevjerojatno prostačenje i primitivizam na prosvjedima iz kojih proizlazi manipulacija masama lijevih i liberalnih udruga u korist njihove ideologije. Šokantne scene na koje su prosvjednice nasjele s prosvjeda za pravo na pobačaj viđene su i snimljene po Hrvatskoj. Iskoristile su i izmanipulirale te udruge, uz pomoć plaćeničkih lijevo-liberalnih medija slučaj gospođe Čavajda.

U Puli prosvjed je organizirala Udruga PANK, platforma nezavisnih aktivnih kreativaca koja se bavi razvijanjem društvene svijesti i solidarnosti. U Šibeniku su organizirale aktivistica Maja Šintić i Marina Šimundža iz grupe za ženska prava i nenasilje “Nepokorne”.

Prosvjedi su održani i u Sisku, Zadru i na Korčuli, a organizirale su ih nevladine udruge RODA – Roditelji u akciji, CESI, Zaklada Solidarna, PaRiter, Građanke i građani Rijeke i Platforma za reproduktivna prava. A radi se o vrhunskoj manipulaciji i zamjeni teza. Sve te udruge Lana Bobić, koordinatorica udruge za ženska prava CESI (Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje) Sanja Cesar, aktivistica Zaklade Solidarna Azra Ayyash, aktivistica, koordinatorica Autonomne ženske kuće Neva Tole, zastupnica u Gradskoj skupštini i aktivistica za ljudska prava Rada Borić, Zaklada Solidarna, PaRiter, Građanke i građani Rijeke i Platforme za reproduktivna prava iskoristile su i izmanipulirale prosvjed za svoje ideološke ciljeve.

Rada Borić je poznata ljevičarka, slijednica jugokomunističke ideologije, veliki protivnik Hrvata i svega što predstavlja hrvatski identitet. U stalnom raskoraku, jer hoće nametnuti Hrvatskoj svoje jugokomunističke vrijednosti, koje nisu Hrvatske vrijednosti.

Kaže drugarica Rada u intervju za P-portal: “Zanimljivo je, ali i ne čudi, da od moralnoga autoriteta kakvim sebe vidi Crkva nismo čuli niti glasa osude silovanja niti podrške žrtvi, za koju, kao i za osumnjičenike za silovanje, možemo pretpostaviti da su uredno pohađali vjeronauk, a znamo da nam i u sudovima i bolnicama stoje križevi, da će se na Sveučilište uvesti predmet kanonskoga prava… Što su mladi silovatelji od vjeronauka mogli naučiti? Da je žena drugotna i štraca ili da sve što joj se dogodi da je i zaslužila… Ili kad znamo da crkvene dostojanstvenike obvezuje institut tajne, tako da štite silovatelje i pedofile u svojim redovima, onda znamo da je poveznica dvaju prosvjeda očita.”

Je li se drugarica Rada kao “neumorni borac za ljudska prava i aktivistica” ikada izjasnila o komunističkim zločinima, logorima, progonima i teroru? Jeli ikada osudila ili rekla riječ osude komunističkog zločinačkog režima? Ja to od nje nisam nigdje čula, ni pročitala! Ali zato zna udarati niske udarce Crkvi i neistomišljenicima. “Pravedna” drugarica Rada nema što!? https://p-portal.net/rada-boric-treba-nam-vise-solidarnosti

Na ovaj transparent “Svoga tijela gospodarica” odgovaram: Pa jest! “Ne bira vam država partnere sa kojima ćete biti intimne. Nije vam država kriva što ne koristite kontracepciju i čuvate svoje zdravlje!” A postavljam i pitanje:” Zašto bi Država plaćala neodgovorno ponašanje žena, koje ne koriste besplatnu kontracepciju.? Kada se koristi besplatnu kontracepciju nema potrebe za pobačajima, osim u slučaju silovanja. Postoje mnoge metode kontracepcije koje su ženama na raspolaganju. Ali ne treba poticati žene da ih ne koriste. nego da država plaća njihovo neodgovorno ponašanje-pobačaje koji su štetni po zdravlje žena i koji ostavljaju posljedice. Vrhunska manipulacija i prebacivanje odgovornosti!

Ne mogu prešutjeti tako neviđene do sada prostački napisane transparente, a da se ne osvrnem na njih. Prosvjednici su nosili neviđene prostačke transparente, pa se postavi logično pitanje sastava članica tih udruga, koje i kakvo školovanje su te osobe prošle i jesu li uopće nešto naučile. Za očekivati je da jedna osoba sa fakultetskom naobrazbom komunicira u skladu sa svojim znanjem i kulturom, međutim te su osobe pokazale da nijedna škola ne može nadomjestiti kulturan kućni odgoj. Kada on izostane posljedice su upravo ove.

To je nažalost jugokomunističko naslijeđe nekulturnog i barbarskog ponašanja koje proizlazi iz tekstova transparenata.

-Ne poštuju se drugi i drugačiji

-Psuje se i prostači sa govorom mržnje

-Velika mržnja prema Crkvi i vjernicima

Nažalost, ostala sam šokirana govorom mržnje i količinom izražene mržnje prema neistomišljenicima, čak se traži i progon liječnika koji zbog priziva savjesti ne žele raditi pobačaje.

„Mene ne zanima tko se, ili ne će, prizivati na savjest. Mi imamo legalni prekid trudnoće kod žena i priziv savjesti, ali oni ne smiju dokidati jedno drugo“, poručila je Bobić i dodala da u svakoj bolnici u Hrvatskoj moraju biti timovi koji mogu izvršiti prekid trudnoće.” I tko su te žene, koje su organizirale prosvjed? Ne uskraćujem nikome pravo na prosvjed, ni izražavanje svog mišljenje, ali pri tome nitko nema pravo ponižavati, psovati, prijetiti i progoniti one koji ne misle kao prosvjednici.

Podsjećam na osnovnu Povelju UN o ljudskim pravima po kojoj

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/medunarodni/2009_11_12_143.html-NN 12/2009

Članak 1.

Sva ljudska bića rađaju se slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima. Ona su obdarena razumom i sviješću te trebaju jedna prema drugima postupati u duhu bratstva.

Članak 2.

Svakome pripadaju sva prava i slobode utvrđene u ovoj Deklaraciji bez razlike bilo koje vrste, kao što je rasa, boja kože, spol, jezik, vjeroispovijed, političko ili drugo mišljenje, nacionalno ili društveno podrijetlo, imovina, rođenje ili drugi status.

Nadalje, ne smije se praviti nikakva razlika na osnovu političkog, pravnog ili međunarodnog statusa zemlje ili područja kojemu neka osoba pripada, bilo da je to područje neovisno, pod starateljstvom, nesamoupravno, ili mu je na neki drugi način ograničen suverenitet.

Članak 3.

Svatko ima pravo na život, slobodu i osobnu sigurnost.

Članak 5.

Nitko se ne smije podvrgnuti mučenju ili okrutnom, nečovječnom ili ponižavajućem postupku ili kazni.

Članak 6.

Svatko ima pravo da ga se svugdje pred zakonom priznaje kao osobu.

Članak 7.

Svi su pred zakonom jednaki i svi imaju pravo na jednaku pravnu zaštitu, bez ikakve diskriminacije. Svi imaju pravo na jednaku zaštitu od bilo kakve diskriminacije kojom se krši ova Deklaracija, kao i od svakog poticanja na takvu diskriminaciju.

Članak 8.

Svatko ima pravo na djelotvorno pravno sredstvo pred nadležnim domaćim sudovima zbog djela kojima su povrijeđena njegova temeljna prava zajamčena ustavom ili zakonom.

Članak 9.

Nitko ne smije biti podvrgnut samovoljnom uhićenju, zatvaranju ili izgonu.

Članak 12.

Nitko ne smije biti podvrgnut samovoljnom miješanju u njegov privatni život, obitelj, dom ili dopisivanje, niti napadima na njegovu čast i ugled. Svatko ima pravo na zakonsku zaštitu protiv takvog miješanja ili napada.

Članak 13.

  1. Svatko ima pravo na slobodu kretanja i boravka unutar granica svake države.
  2. Svatko ima pravo napustiti svoju i bilo koju drugu zemlju i vratiti se u svoju zemlju.

Članak 16.

  1. Punoljetni muškarci i žene imaju pravo stupiti u brak i osnovati obitelj bez ikakvih ograničenja glede rase, državljanstva ili vjeroispovijedi. Oni su ovlašteni na ista prava prilikom sklapanja braka, u braku i tijekom razvoda.
  2. Brak se može sklopiti samo uz slobodan i potpun pristanak osoba koje namjeravaju stupiti u brak.
  3. Obitelj je prirodna i temeljna društvena jedinica te je ovlaštena na zaštitu društva i države.

Članak 18.

Svatko ima pravo na slobodu mišljenja, savjesti i vjeroispovijedi; to pravo uključuje slobodu promjene vjeroispovijedi ili uvjerenja i slobodu da pojedinačno ili u zajednici s drugima, javno ili privatno, iskazuje svoju vjeroispovijed ili uvjerenje poučavanjem, bogoslužjem, praktičnim vršenjem i obredima.

Članak 19.

Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.

Članak 20.

  1. Svatko ima pravo na slobodu mirnog okupljanja i udruživanja.
  2. Nitko se ne smije prisiljavati na pripadanje nekoj udruzi.

To je jedan dio Povelje, a što nam kažu transparenti?

Degutantno, jer nitko osim žene same ne bira joj partnera, niti Bog, a ni Država ne odlučuje sa kime će ona stupiti u intimne odnose. Pa upravo zato, neka sama snosi odgovornost za svoje odluke!

Prosvjed je čista politička manipulacija!

Ma koja borba za zdravlje i prava žena . Da se bore za zdravlje žena educirale bi ih kako se koristi kontracepcija, a ne pobačaj, koji je traumatičan za svaku ženu. Iskoristile su slučaj Mirele Čavajde, baš im je lijepo nadošao da se obračunaju sa vladajućima i sa Katoličkom crkvom. A Katolička Crkva nikomu ne bira partnere, niti se ikome miješa u njegov intimni život, a pogotovo ne ateistima i onima koji nisu praktični vjernici.

Evo nekoliko prostih transparenata: Ni Država ni Bog ne ulazi u ničiju maternicu. Odluku o tome donosi žena sama, osim u slučaju silovanja. Sama odluči s kim će biti intimna i tko će joj napuniti maternicu. Ali kada se u njoj pojavi novi život, nije više sama. Taj novi život ima pravo na život, a njega se ništa ne pita , niti ima pravo odlučivanja. E tu se pojave Zakoni koji štite taj novi život i donose odluku kada žena hoće ugroziti taj novi život.

To nije točno! Protiv neodgovornih žena, koje ne koriste moderna dostignuća u medicini pa se ne zaštite od neželjenih trudnoća i posljedica koje one donose. Zašto bi država plaćala pobačaj, kada su kontracepcijska sredstva besplatna i dostupna svakoj ženi. Nije država kriva što su žene neodgovorne prema svome zdravlju i tijelu.

Nekažnjavanje zločina je zločin. Komunistička Jugoslavija nastala je i živjela na zločinu, a da za te zločine koji ne zastarijevaju nitko nije bio ni optužen, a kamo li osuđen. Kako su sve te udruge koje su organizirale prosvjed ideološki slijednice komunističke ideologije same sebe su proglasile zločinkama! Jer ni u Hrvatskoj u kojoj je Pravosuđe nelustrirano od jugokomunističkih kadrova, nije nikoga optužilo, ni osudilo za zločine počinjene u ime komunističke ideologije. I točno su napisale da su zločinke, jer podupiru ideološki slijednika jugokomunističke ideologije.

Evo dokaza i to zornog koji ne mogu nikako drugačije tumačiti. To je jugokomunistički manifest, jugokomunistička ideologija.

“Ne će prisilno rađati” Pa tko ih prisiljava? Neka se zaštite, pa ne moraju uopće rađati.

„Radnu snagu kapitalizmu”. A socijalizmu je preporučljivo? Nevjerojatna zatucanost, zaglupljenost komunističkom ideologijom.

Ne rađaju se djeca sistemu, nego zato što ih obitelj, roditelji žele. Koja je to nebuloza, koje neznanje, koje zlonamjerno i promašeno, razmišljanje ideološki ispranog mozga. Nije njih ni najmanje briga za zdravlje žena, žene koriste kao maskote za provedbu manipulativnog, pokvarenog i ideološkog plana osvajanja vlasti, a nikako se ne odnosi na brigu za zdravlje žene. Cilj je preuzeti vlast i provesti svoje planove pretvaranja Hrvatske u njihovu prćiju. E ne će im proći! Hrvatske majke ispraćale su sinove u boj za slobodu Domovine sa krunicom oko vrata! Nisu hrvatski sinovi ginuli da bi se one mogle kočoperiti: „Crkvu van iz pičke materine”. Sramotno do bola!

Lili Benčik

Povezane objave

Krunoslav Draganović, mudar i dalekovidan čovjek

HF

Hrvati i Stepinac spašavali Židove

HF

PRONEVJERILI 2 MILIJUNA EURA – Dubrovčanin Đapo glavni akter afere na Geodetskom fakultetu

hrvatski-fokus

Srbočetničko-komunistička zvjerstva

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više