Hrvatski Fokus
Znanost

Čelnik SZO-a optužen za ‘pomaganje u genocidu’: Je li ova vijest prešućena?

Tedros Adhan Ghebreyesus je etiopski dužnosnik državnih sigurnosnih službi koji je sudjelovao u mučenjima i likvidiranju svojih podanika

 

U prosincu 2020., kako se prva godina pandemije COVID-19 bližila kraju, obitelji diljem svijeta pripremale su se provesti nadolazeću sezonu blagdana u izolaciji. Umorni što su ih glavni mediji stalno pričama ‘hranili’ strahom od koronavirusa, mnogi su se bez sumnje veselili nekoliko dana provesti daleko od najnovijih naslova vijesti. „No, kao što svaki medijski mogul zna, rastresena populacija često može predstavljati idealnu priliku da se uznemirujuće vijesti u tišini zakopaju.“ David Steinman, nominiran za Nobelovu nagradu za mir, u prosincu 2020. podnio je tužbu jer je generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus navodno ‘pomagao genocid’ u svojoj rodnoj Etiopiji (https://moneybloodandconscience.com/press-release/).

Moram svakako istaknuti i tekst Williama Engdahla pod naslovom: „Tko je SZO-ov Tedros Adhanom?“ objavljen u veljači 2020. u kojem Engdahl također navodi problematičnu prošlost aktualnog generalnog direktora Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).

U podnaslovu „Tko je SZO-ov  Tedros?“, Engdahl navodi slijedeće: Tedros Adhanom Ghebreyesus izabran je za glavnog direktora Svjetske zdravstvene organizacije (WHO-a) 2017. zamijenivši kontroverznu dr. Margaret Chan iz Hong Konga. On je prvi Afrikanac na čelu Svjetske zdravstvene organizacije i prvi koji nije liječnik. Prema ‘Wikipediji,’ diplomirao je biologiju na Sveučilištu Asmara u Eritreji. Zatim je na poziciji mlađeg suradnika radio u Ministarstvu zdravstva pod marksističkom diktaturom Mengistua. Nakon pada Mengistua 1991. godine, Tedros je otišao u Ujedinjeno Kraljevstvo i 2000. godine doktorirao (PhD) iz područja ‘zdravlje u zajednici’ na Sveučilištu u Nottinghamu, s doktorskom disertacijom na temu „Učinci brana na prijenos malarije u regiji Tigray, sjeverna Etiopija.“

Zatim je bio ministar zdravstva od 2005. do 2012. pod premijerom Melesom Zenawijem. Tamo je upoznao bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona i započeo blisku suradnju s Clintonom i ‘Clinton Foundation’ i njegovom inicijativom, ‘Clinton HIV/AIDS Initiative’ (CHAI). Također je razvio blizak odnos sa ‘Zakladom Bill i Melinda Gates.’ Kao etiopski ministar zdravstva, Tedros bi također predsjedavao Globalnim fondom za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije čiji je suosnivač ‘Zaklada Gates.’ Globalni fond je prožet prijevarama i korupcijskim skandalima.

Danas su najveći donatori Svjetske zdravstvene organizacije ‘Gates Foundation’ i pridružen GAVI / ‘Savez za cjepiva.’ S pobornicima poput Gatesa i Clintona nije bilo iznenađenje da je Tedros, nakon što je bio etiopski ministar vanjskih poslova, osvojio mjesto glavnog ravnatelja WHO-a, unatoč tome što je bio prvi ne-liječnik na toj poziciji. Tijekom Tedrosove trogodišnje kampanje za osvajanje mjesta u SZO-u/WHO-u optužen je da je prikrio tri velike epidemije kolere dok je bio ministar zdravstva u Etiopiji, pogrešno označivši slučajeve kao „akutni vodenasti proljev“ (AWD) – simptom kolere – u pokušaju kako bi umanjio značaj epidemija, optužbe koje je negirao.

U vrijeme kada je izabran u WHO, Tedros je bio član politbiroa manjinske ‘Narodnooslobodilačke fronte Tigray’ (TPLF), koja je željeznom šakom vladala Etiopijom od 1991. godine. 

S obzirom na trenutnu globalnu situaciju oko pandemije koronavirusa i propagande cijepljenja protiv COVID-19, te početak „pregovora“ o takozvanom „Ugovoru o pandemiji“ („Pandemic Treaty“) zbog čega su mnogi stručnjaci, znanstvenici pa i političari u javnosti podigli svoj glas i jasno se suprotstavljaju ovom opasnom „ugovoru o pandemiji“

(više: Hrvatski fokus br. 621. od 20.05.2022.: „Svjetska zdravstvena organizacija oduzima nacionalni suverenitet“), Paul Anthony Taylor, izvršni direktor „Dr. Rath Health Foundation“ objavio je u svibnju 2022. vrlo značajan tekst u kojem globalnu javnost upozorava na činjenicu da je David Steinman, kandidat za Nobelovu nagradu za mir, podnio tužbu ICC-u protiv aktualnog generalnog direktora SZO-a – dr. Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa.    

Naime, od 2012. do 2016. dr. Tedros bio je etiopski ministar vanjskih poslova i član Izvršnog odbora ‘Tigrayan People’s Liberation Front’ (TPLF) koji je kontrolirao etiopsku vladu do demokratske revolucije 2018. godine. Grupe za ljudska prava izvještavaju da se etiopska vlada sustavno upuštala u široko rasprostranjena etnička ili politički utemeljena kršenja ljudskih prava tijekom tog razdoblja, uključujući ubojstva, mučenja, otmice, prisilna odvođenja/nestanke, nezakonito zatvaranje i druga nehumana djela.

David Steinman, američki ekonomist koji je 2019. bio nominiran za Nobelovu nagradu za mir, optužio je Tedrosa da je bio „ključni donositelj odluka“ koji je upravljao akcijama etiopskih sigurnosnih snaga između 2013. i 2015.

Prema Steinmanu, Tedros je u to vrijeme bio jedan od tri dužnosnika državnih sigurnosnih službi, kada su se događala rasprostranjena ubojstva, proizvoljno pritvaranje i mučenje Etiopljana. Visokopozicionirani etiopski političar, Tedros je tih godina službeno obnašao ulogu ministra vanjskih poslova (2012.-2016.), a prethodno je bio ministar zdravstva u Etiopiji (2005.-2012.).

Tužba Međunarodnom kaznenom sudu

U opsežnoj tužbi podnesenoj Međunarodnom kaznenom sudu (International Criminal Court, ICC) početkom prosinca 2020., Steinman navodi da je Tedros nadgledao „ubijanje i nanošenje teških tjelesnih i psihičkih ozljeda pripadnicima plemena Amhara, Konso, Oromo i Somali s namjerom da se ta plemena u cijelosti ili djelomično uništi.“ U tužbi se dalje navodi da je „četverogodišnje razdoblje u kojem je Tedros bio član etiopske vlade, bilo obilježeno raširenim ili sustavnim zločinima protiv čovječnosti od strane podređenih.“ (https://moneybloodandconscience.com/communication/).

Uznemirujuće, Steinman izričito optužuje Tedrosove podređene za „zastrašivanje oporbenih kandidata i pristaša,“ „nezakonito zatvaranje“ djece u „okrutnim i neljudskim uvjetima,“ „prisilnu sterilizaciju žena iz Amhare“ i „nasilni nestanak otetih osoba“ ili ubijanje od strane sigurnosnih ili paravojnih snaga.“

S obzirom na šokantnu prirodu dokaza koje iznosi, Steinman je zatražio od ICC-a da istraži, izda nalog za uhićenje i procesuira Tedrosa, a od ICC-ovog Tužitelja zahtijeva da od etiopske vlade zatraži da se ‘uputi ICC-u.’ Zanimljivo je, međutim, da mainstream mediji gotovo uopće ne spominju ovu priču. Osim značajnih članaka u londonskom Timesu i britanskom Daily Mailu, vijesti o Steinmanovoj tužbi podnesenoj ICC-u protiv Tedrosa u biti su ‘zakopane.’

(1. Jonathan Ames: „Tedros Adhanom: WHO chief may face genocide charges,“ The Times, 14. 12. 2020., www.thetimes.co.uk/article ; 2. Rachael Bunyan: „WHO chief Tedros Ghebreyesus is accused of aiding genocide in Ethiopia: Nobel peace prize nominee lodges complaint with International Criminal Court“; Daily Mail, 14. 12. 2020.; www.dailymail.co.uk/news/article-9052247/).

Ugovor o pandemiji koji pokušavaju zaštititi

Dok je pandemija COVID-19 već doživjela dramatičnu eskalaciju pod utjecajem SZO-a, pod vodstvom Tedrosa izrađuju se planovi za daljnje jačanje njegovih ovlasti (SZO-a). Iza kulisa priprema se takozvani ‘Ugovor o pandemiji‘ koji bi zemlje svijeta zakonski mogao obvezati da slijede upute SZO-a / WHO-a u slučaju buduće pandemije. Ugrožavajući osobne slobode i tjelesnu autonomiju cjelokupne globalne populacije, njezine bi ovlasti potencijalno mogle uključivati ​​provedbu restriktivnih karantena, obvezna cijepljenja, putovnice za cijepljene, ograničenja putovanja i još mnogo toga. Trenutno se očekuje da će sporazum stupiti na snagu do 2024. godine.

Gledano u ovom svjetlu, lako je vidjeti zašto je tužba Davida Steinmana protiv Tedrosa gurnuta pod tepih. Kad bi priča zadobila čak i toliko uporište u mainstream medijima, mogla bi kobno potkopati kredibilitet SZO-a i na taj način poremetiti planove za sporazum o pandemiji. U takvoj situaciji, farmaceutska industrija i drugi korporativni korisnici ugovora mogli bi izgubiti stotine milijardi dolara potencijalne dobiti.

Tedros naravno ima pravo smatrati se nevinim dok se ne dokaže krivnja. Jednako tako, međutim, s obzirom na ozbiljnu prirodu optužbi Davida Steinmana protiv njega i njegovu ulogu glavnog ravnatelja i javne osobe SZO-a / WHO-a, ljudi u svijetu imaju pravo znati ove činjenice. U međuvremenu, nastavak šutnje mainstream medija o ovoj priči dovoljno govori.

Izvor:

  1. Paul Anthony Taylor: „WHO Chief Accused by Nobel Peace Prize Nominee of ‘Aiding Genocide’: Was this News Buried?“; Dr. Rath Foundation, www.dr-rath-foundation.org/2022/05/
  2. F. William Engdahl: „Who is WHO’s Tedros Adhanom?“ New Eastern Outlook, 18. 2. 2020.

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med.

Povezane objave

Kada kosti pričaju povijest

HF

Španjolska vlada priznala da je po nalogu UN-a prskala chemtrailse po vlastitom narodu

hrvatski-fokus

Motiv tkanja

HF

Misteriozna ubojstva liječnika i znanstvenika

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više