Hrvatski Fokus
Kolumne

Kompanije prodaju, a Hrvati iseljavaju

Poljaci kupili Studenac, rasprodaje se Tommy, Lonia, Pan-Pek…

 

Hrvatski trgovački maloprodajni lanac “Studenac” s ukupnim prihodom od 2,3 milijarde kuna bio je u vlasništvu hrvatskih investitora. Prodan je poljskom investicijskom fondu “Entreprise Investors”. Time vladajući nastavljaju uspješno s velikim shopingom po Lijepoj našoj. Sada je poljskom investicijskom fondu “Entreprise Investors” u proceduri kupnja trgovačkog lanca “Lonia” iz Kutine koji je u vlasništvu hrvatskog kapitala te ima ukupan prihod od oko 800 milijuna kuna.

Trgovački lanac Tommy iz Splita u vlasništvu hrvatskog kapitala, Tomislava Mamića, u procesu je prodaje – fondu CVC Partners iz Luksemburga… Treba li spomenuti” PAN-PEK”? Hajmo… još malo pa nestalo. Do kraja kao najveća rasprodaja za Crni petak. Samo kod nas taj petak traje godinama, pitanje je dana kada će nam se zacrniti do kraja pred očima.

Plenkovića više ne prihvaćaju

Idućeg tjedna u Rotterdamu u Nizozemskoj održat će se kongres Stranke pučana. Dubravka Šuica kandidatkinja je za potpredsjednicu stranke.

Sada je potpuno jasno da se Plenković nije uspio uvaliti u predsjedništvo EPP-a, ostaje u Hrvatskoj što je jako važno na brisanom prostoru. Inače, Europska pučka stranka ima snažnu silaznu putanju, ostala je bez nekoliko premijera u svojim redovima. A Plenković i HDZ im daju snažnu podršku u Europskom parlamentu sa četiri zastupnika. Sramota!

Izgubljeni Plenković

Plenkovićeva izjava: “Milanović želi naštetiti meni, Vladi i HDZ-u? Prijetnje blokadama ne će pomoći”. Nakon dva mjeseca Plenković shvatio. Koliko znamo nije bilo govora o menadžmentu Zoološkoga vrta u Maksimiru i da su oni banda. Samo nije rekao čitavu istinu kako većina građana Hrvatske traži da Plenković ode iz Vlade Republike Hrvatske.

Zatim Plenković izjavljuje: “Charles Michel ne dolazi u BiH zbog Milanovića, nego zbog mene.” To je bitan detalj. Konačno čujemo istinu iz njegovih usta. Plenković nije ništa napravio u Sarajevu pa sada dolazi Charles Michel da njegove brljotine popravlja. Osim toga u komentarima na izjave predsjednika RH Z. Milanovića Plenković se ne usudi ni slučajno dotaknutim se tema o nizu osoba i činjenica protupravnih radnji tih osoba i to iz razloga jer svi tragovi u konačnici završavaju pred njegovim, Plenkovićevim vratima.

Ivica Todorić

Povezane objave

Zapadni svijet osudio velikosrpsku ideju

hrvatski-fokus

Etničko čišćenje Hrvata u Čanku

hrvatski-fokus

Kraj Hladnog rata dokazuje da diplomacija može uspjeti i danas

HF

Lucidar u hrvatskoglagoljskim tekstovima

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više